Når blomstrer Høstfloks?

Når blomstrer Vårfloks?

Vårfloks(Phlox subulata): Vårfloks har smale, små blader og brer seg ut i fine, lave tuer. Blomstene i hvitt og nyanser av rosa kommer i mai-juni, og de rosa tuene kan få forbipasserende til å stoppe opp i beundring. Vårfloks trenger godt sol, drenert jord og passer godt i steinbed og hengende over murer.

Er Høstfloks giftig?

Planten er svært giftig og anbefales ikke i hager med små barn.

Er Sommerfloks flerårig?

Plant ut etter frost. Fin og velduftende sommerblomst. Blomstene ser ut som hos flerårig floks. Planten er lav og passer utmerket som kantplante, i bed, stenparti og balkongkasse.

Når blomstrer Høstfloks? – Related Questions

Hvordan plante Høstfloks?

Høstfloksen triver i god næringsrik jord.

Den er ikke glad i for mye tørke så jevn fuktighet er viktig. Sol og halvskygge fungerer fint. Hvis planter får godt stell og gode betingelser er det mindre fare for meldugg. Det gjelder i grunnen alle planter.

Når skal stauder klippes ned?

Staudene bør klippes helt ned når planten har visnet sent på høsten for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Vårblomstrende stauder deles om høsten og høstblomstrende stauder deles på våren.

Skal Høstfloks klippes ned?

Floks har godt av en deling med jevne mellomrom. Plantene skjæres ned til 5-10 cm over jorda ved flytting/deling, og gjødsle gjør du helst om våren.

Hva vil det si at en plante er flerårig?

Flerårige planter er planter som lever over flere vegetasjonsperioder og som oftest blomstrer flere ganger. Flerårige planter står i motsetning til for eksempel ettårige planter og toårige planter.

Hvilke blomster kommer igjen?

Stauder er et fellesnavn for uteplanter som kommer igjen år etter år. Det er mange sorter å velge mellom, og ved å plante litt forskjellig, kan du lage et bed som blomstrer fra tidlig om våren til sent på høsten.

Hvordan dele Vårfloks?

Når planten er blir 3-4 år gammel, bør den deles for at den skal fornye rotsystemet. Bruk en spiss spade og del planten i flere deler. Disse kan igjen plantes andre steder. Plantes på et solrikt og veldrenert sted!

Kan man ta avlegger av Hosta?

En tue med Hosta kan enkelt deles opp i flere mindre planter. Som du ser består tua av separate bladrosetter.

Når på året er det best å dele stauder?

Den beste tiden å dele stauder på er om våren. Forutsetningen er at de er tilstrekkelig store og velutviklede. De kan graves opp av jorden og enkelt deles i tre-fire mindre planter. Se bare til at alle har knopper, skudd og røtter slik at de overelever.

Hvor lenge blomstrer lavendel?

Lavendelen blomstrer fra juni til august.

Skal lavendel klippes ned om høsten?

Sent på høsten bør lavendel klippes helt ned når planten har visnet. Dette bør gjøres for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen når våren kommer. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Lavendel deles gjerne om høsten.

Når plukker man lavendel?

Plukking, vasking og tørking av lavendel

Innholdet av eteriske oljer i lavendel er på sitt høyeste like før blomstene springer ut. Plukk dem da, eller når lavendelen nettopp har begynt å blomstre. De skal se friske og fine ut, slik som på bildet over.

Hvor mye skal lavendel klippes ned?

Lavendel er en vintergrønn busk. Den bør derfor klippes ned til 5-8 cm over bakken hver vår. Men pass på å ikke klippe lenger ned enn at planten fortsatt har sunne nye skudd. Klipp gjerne slik at den avrundes litt i toppen, det gir finere planter.

Kommer lavendel tilbake?

Innledende fakta om lavendel:

Kan blomstre to ganger pr sesong, om du beskjærer! Vitenskaplig navn: Lavandula angustifolia. Må ikke forveksles med sommerfugllavendel/fransk lavendel som ikke tåler frost.

Er Lavandula Stoechas flerårig?

Fransk lavendel, også kalt sommerfugl lavendel, er en duftende flerårig lavendel med store, lilla blomster som passer fint i krukker og bed. Den er ikke så hardfør, så den bør overvintres frostfritt her i landet.

Hvordan få lavendel til å overvintre?

Hvis du vil være helt sikker på å få lavendelen til å overvintre, er det tryggest å plante i bakken, på et solrikt sted der den ikke «kveles» av naboplanter. Lavendel som står i skyggen eller for tett inntil andre planter, blomstrer lite og blir stranten i veksten. Lavendel liker også best å stå i litt sandholdig jord.

Er lavendel ettårig?

Det finnes både ettårig og flerårig Lavendel. Førstnevnte kalles Sommerfugllavendel på grunn av de blafrende bladene sine. De blomstrer hele sommersesongen, men vil ikke komme tilbake til neste år. Den flerårige lavendelen (staude) derimot, kan du ha glede av i mange år.

Leave a Comment