– Mange er redde for at pinnekjøtt blir overkokt, men det kan nesten ikke bli det. Det skal falle litt fra beinet, da er det ferdig.
Hvilke poteter er best til pinnekjøtt?
Til pinnekjøttet passer de samme potetene til som til ribbe, Mandelpotet eller Pimpernel. Smaksnøytrale poteter som Asterix eller Folva passer godt hvis du ikke ønsker en like smaksrik potetsort.
Hvordan dampe poteter?
‒ For å dampkoke trenger du en kasserolle med rist du legger potetene på. Fyll vann opp til rista, og damp potetene omtrent like lenge som du ville kokt dem. Som med vanlig koking, er det lurt å sørge for at potene er omtrent like store.
Hvor mye pinnekjøtt til 8 personer?
Beregn ca. 400 g pinnekjøtt per person. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer.
Kan pinnekjøtt bli overkokt? – Related Questions
Hvor mye poteter til 10 personer?
Poteter kan veie alt fra 45-250 gram, avhengig av størrelsen. Hvis du lager potetmos, må du regne med 150 til 450 gram poteter per person.
Skal pinnekjøttet stå kaldt når det vannes ut?
Det er anbefalt at man vanner ut pinnekjøttet i romtemperatur i 12- 24 timer i kaldt vann, noen anbefaler vanning av pinnekjøtt i opptil 30 timer.
Hvor mye pinnekjøtt skal man beregne per person?
Porsjonsberegning av pinnekjøtt
|
Voksen |
Barn |
Pinnekjøtt, før utvanning |
500 g |
250 g |
Pinnekjøtt, før utvanning med vossakorv som tilbehør |
400 g |
250 g |
Vossakorv (som tilbehør) |
100 g |
80 g |
Hvor mange spiser pinnekjøtt?
Vanligste julemiddager
Svineribbe 55% |
55 |
Pinnekjøtt 33% |
33 |
Annet 12% |
12 |
Hvor mange gram kjøtt pr person?
Hvor mye kjøtt per person?
Type kjøtt / kjøttrett |
Mengde per person
|
Kjøtt uten ben til gryteretter |
150 g
|
Kjøtt med ben til gryteretter |
250 g
|
Kjøtt med mye ben (fårikål, lammekoteletter) |
300 g
|
Fileter og biffer |
200 g
|
Hvor mye pinne kjøtt per person?
Beregn ca. 400-500 g pinnekjøtt per person.
Hvis du har glemt å vanne ut pinnekjøttet?
– Jeg har glemt å vanne ut pinnekjøttet – HJELP!
– Dette kan vi fikse. Ha pinnekjøttet i en gryte med vann og kok opp. Skift vann, og gjenta prosessen tre-fire ganger. Siste gang lar du kjøttet trekke (IKKE koke) videre i to-tre timer til kjøttet faller av beinet som vanlig pinnekjøtt.
Hvordan vet man at pinnekjøtt er ferdig?
Kjøttet dampes på en temperatur rett under kokepunktet (100 °C), i halvannen til tre timer. Pinnekjøttet er ferdig når kjøttet løsner fra benet.
Hvorfor må pinnekjøtt vannes ut?
Huskeregelen er 30-3. Det vil si 30 timer utvanning og 3 timer damping. Det som skjer ved utvanning er at kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og at saltmengden reduseres. Om du har tilberedt pinnekjøtt i årevis og er fornøyd med en viss utvanningstid, er det ingen grunn til å endre på dette.
Hvor mange ganger bytte vann på pinnekjøtt?
Bytt vannet ofte, minst hver halvtime. Etter ca. 3-4 timer kan du smake på kjøttet for å kjenne om det er godt nok vannet ut.
Kan man koke pinnekjøttet dagen før servering?
For den som koker kjøttet dagen før dagen, eller tidlig samme dag, er det best å la det avkjøles i gryten med kraften og så dampes forsiktig opp. Det hindrer at kjøttet blir tørt. Kjøttet legges før servering over i langpannen for å få en ekstra finish i stekeovnen.
Er det stor forskjell på røkt og urøkt pinnekjøtt?
Tradisjoner, smak og behag
– Når det kommer til smak, har det røkte kjøttet en karakteristisk røyksmak, mens det urøkte har mer saltsmak. Når det kommer til kvalitet på kjøttet, er det høy standard på det meste av pinnekjøttet du får i butikkene i dag, så du finner produkter av topp kvalitet i begge leire.
Hva er Norges beste pinnekjøtt?
Norges beste pinnekjøtt fra Smedstuen gård
I kategorien urøkt pinnekjøtt, stakk pinnekjøttet fra Smedstuen gård av med seieren og kan smykke seg med tittelen som Norgesmester 2021.
Kan man spise pinnekjøtt utgått på dato?
Kan man spise pinnekjøtt utgått på dato? – Folk mener det er en skandale når de ringer. Men så lenge det har vært dypfryst siden vinteren før, så er det ingen problemer. Pinnekjøtt kan faktisk mathygienisk vare i flere år, sier distriktssjef i Mattilsynet Paal Fennel.
Kan pinnekjøtt bli dårlig?
Tørt pinnekjøtt som ikke har vært vannet ut, kan leve over ett år i fryseboksen (-18 grader) siden kjøttet er så salt. Pinnekjøtt som har vært dampet, kan også fryses, men holdbarheten blir da kortere – omtrent tre måneder – siden kjøttet har mindre salt. Utvannede pinnekjøttrester holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.
Kan man spise pinnekjøtt rått?
Dette kjøttet er så vilt at du kan spise det rått!
Eller du kan spise det tørket, kokt, steikt, gravet og speka. Vi snakker reinsdyrkjøtt, en av Norges aller, aller beste råvarer.