Kan NAV hjelpe med sommerjobb?

Mange unge står av ulike årsaker et stykke unna arbeidsmarkedet. Med en sommerjobb vil de kunne få verdifull jobberfaring og styrke sine muligheter i arbeidslivet. Dersom du som arbeidsgiver kan tilby sommerjobb til unge arbeidsledige som har behov for ekstra hjelp, kan du nå få støtte fra NAV.

Kan NAV hjelpe med å få jobb?

Aktuelle pengestøtter når du søker jobb

Har du blitt arbeidsledig eller permittert, kan du ha rett til økonomisk støtte fra NAV, og hjelp til å komme i arbeid. Hvis du deltar på et arbeidsrettet tiltak, kan du ha rett på økonomisk støtte fra NAV. Støtte til utgifter du har under utdanning eller når du søker jobb.

Hvordan kan jeg få sommerjobb?

TIDLIG: Beste tipset når du skal søke sommerjobb, er å være tidlig ute. Det er mange om beinet, men er du kjapp i avtrekkeren er det mer å velge mellom.

Sjekk utlysninger på nett og oppslag i lokalmiljøet

 1. Finn.no.
 2. NAV.no.
 3. Jobbnorge.no.
 4. Jobbsafari.no.

Kan NAV hjelpe med sommerjobb? – Related Questions

Når er det for sent å søke sommerjobb?

Når bør jeg søkesommerjobb? – Du bør egentlig begynne å kikke rett etter nyttår, for da blir ofte de første stillingene lagt ut. Så går det løpende frem til sommeren, så det gjelder egentlig bare å holde seg oppdatert.

Hvor mye er det vanlig å tjene på sommerjobb?

Det fins ingen lovfestet minimumslønn i Norge. Derimot reguleres veldig mange arbeidsforhold av tariffavtaler og tariffavtalte timelønnssatser. – Er du over 18 år bør du få en timelønn på minimum 141,84 kroner. Lønnsnivået varierer ut ifra alder og yrke.

Hvordan få sommerjobb 13 år?

Kva kan du gjere når du har fylt 13 år? Har du fylt 13 år, kan du gjere lett arbeid. Dersom arbeidet er lett, kan du for eksempel ta jobb som avisbod eller gjere kontor- og butikkarbeid. Det er arbeidsgivar som skal vurdere om arbeidet er lett.

Hvordan få jobb når man er under 18?

Hva er beste måten å få jobb som ung?
 1. Oppsøke butikker og andre arbeidsplasser selv, og spørre om de har ledig jobb (selv om de ikke har publisert jobb på nettet).
 2. Si fra til de du kjenner at du er ute etter jobb – gjerne til voksne venner av familien, treneren din, læreren din eller andre du kjenner.

Hvor gammel må man være for å få seg sommerjobb?

Du har lov til å jobbe etter at du har fylt 15 år. Når du er 13-15 år, kan du ha lette småjobber. Dette kan for eksempel være jobber som avisbud eller kontor- og butikkarbeid. Dersom du vil jobbe før du fyller 15 år, må foreldra dine godkjenne det.

Hvordan skrive en søknad til sommerjobb?

Tips til oppbygging av søknad
 1. Hvor fikk du vite om stillingen? Skriv hvor du fant stillingsutlysningen eller hvordan du fikk vite om den ledige jobben.
 2. Hva er din motivasjon for å søke? Hvorfor vil du ha akkurat denne jobben?
 3. Hvilke relevante erfaringer har du?
 4. Vær motivert og tilgjengelig!

Hvordan skrive CV 17 år?

En CV er en kort og punktvis oppramsing av det du har gjort i livet ditt, og inneholder ofte denne informasjonen:
 1. Personlige opplysninger (navn, kontaktinfo, adresse og fødselsdato)
 2. Din utdanning.
 3. Dine erfaringer.
 4. Annen relevant info: kurs, språkkunnskaper og datakunnskaper.
 5. Referanser.

Hvordan skaffe seg jobb som 15 åring?

Det kreves skriftlig samtykke fra foreldre/foresatte før du kan begynne å jobbe. Har du fylt 15 år kan du jobbe, så lenge det ikke er til skade for din sikkerhet, helse eller utvikling. Det er arbeidsgiveren din som skal ta den vurderingen. Du kan ikke ta en jobb som går utover skolegangen din.

Hvordan skrive CV under 18?

Først og fremst må du ha med personopplysninger (navn, fødselsdato, adresse) og kontaktinformasjon (telefonnummer og mailadresse), slik at arbeidsgiver vet hvordan han/hun kan få tak i deg. Det er også viktig at du skriver hvilken utdanning du har og hvilken skole du går på.

Hvordan få seg jobb som 17 åring?

Det aller, aller beste du kan gjøre i din situasjon, er å gå innom ulike steder du kunne tenke deg å jobbe, ta med CV og søknad, og spørre sjefen om det er noe ledig der. Hvis du bare søker på stillinger over nettet, får jobbene veldig mange søknader, og da er det vanskelig å skille seg ut i bunken.

Skal man ha med ungdomsskole på CV?

4. Opplysninger om ungdomsskole eller videregående. Du kan beholde hvis: Du er ung, ikke har mye erfaring, har lite eller begrenset utdanning – eller du skal søke et sted som ber om karakterer fra videregående (store konsulentselskaper, trainee i Schibsted, osv.)

Skal grunnskole være med på CV?

Ta med både tidsrom, utdanning og lærested. Det er vanlig å sløyfe grunnskole, og ofte også videregående skole dersom dette er en forutsetning for den videre utdanningen som en har tatt.

Kan CV være 2 sider?

En side er passende for mange, men du kan strekke deg til to sider. Husk at CV-en skal være oversiktlig og grei, men den bør ikke være så kort at du ikke får fortalt sentrale ting. 6.

Leave a Comment