Kan man tørke kruspersille?

Urter som passer best til å tørke er Oregano, Timian, Salvie, Dill, Rosmarin og Lavendel. Mindre hardføre urter som Basilikum, Gressløk, Kruspersille og Koriander passer best til å fryses ned.

Hvordan bevare kruspersille?

Kruspersille som er kuttet fra roten, oppbevares i kjøleskap ved 2-4 ºC i en plastpose eller tett plastboks. Store bunter med kruspersille kan settes i vann og stå i romtemperatur.

Hvordan holde liv i kruspersille?

Urter ikke bare til pynt

De færreste trenger direkte sollys. Unngå også at de står for nær varmekilder som for eksempel komfyren. Noen urter, som for eksempel dill, kruspersille og gressløk, bør faktisk stå i kjøleskapet.

Kan man tørke kruspersille? – Related Questions

Er det forskjell på kruspersille og persille?

Det finnes to typer persille, kruspersille og bladpersille. Kruspersille er den mest vanlige, og gjenkjennes på de krusete, sprø og spenstige bladene. Bladpersille har glatte taggete blader, og har ikke sprøheten til kruspersille.

Kommer kruspersille igjen?

Persille kan man neste ikke få nok av. Det er en toårig plante, som er best det første året – så du burde derfor helst kjøpe ny plante hvert år. Velg mellom kruspersille og bladpersille. For deg som liker en litt mildere smak, passer kruspersillen perfekt!

Hvordan bruke kruspersille?

Kruspersille brukes i mindre buketter, og gjerne til garnityr. Skal du bruke kruspersille i dressinger, marinader og sauser, bør du finhakke den først. Kruspersille kan også dyppes i frityrrøre og friteres. Prøv deg frem, og finn den mengden du synes passer.

Hvordan lykkes med persille?

Persille elsker sol. Den trives godt på et varmt, solfylt sted i hagen, og kan også dyrkes i potter ute og inne. Står den inne, er det viktig at den får stå i et solfylt vindu, så lenge det ikke blir over 30 grader der. Røttene på persille kan råtne om de står våte, så det er viktig at jorda er godt drenert.

Hvordan holde liv i urter fra butikken?

– Fjern visne blader og tynn ut underveis for å gi lys og luft til planten. Plant den også gjerne over i en større potte, sier hun. Sørg for øvrig for lys, men unngå sterk sol. – Ikke sett potten i direkte sollys da dette kan svi og tørke ut urtene dine, sier Remberg.

Hvordan oppbevare bladpersille?

Oppbevares mørkt i en lufttett boks, eller mørkt glass. Hele blader holder best på aromaen. Sjekk først at de er helt tørre, ellers kan de mugne.

Kan man fryse kruspersille?

Man kan både fryse og tørke persille. Både kruspersille og bladpersille selges avskåret i bunt og i potter. Det finnes norsk produksjon og import er hovedsakelig fra Italia, Belgia og Spania. Kruspersille skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende.

Hvordan fryse ned bladpersille?

Slik gjør du det
  1. Hakk opp urtene, og ha dem i en isbitform.
  2. Hell over olivenolje.
  3. Frys natten over.
  4. Ta de opp akkurat når det passer.

Er bladpersille flerårig?

1) Bladpersille og kruspersille

Det er en toårig plante. Men det er kun det første året at den gir mest gode og spiselige blader.

Hvordan dyrke kruspersille?

Kruspersille formeres med frø som sås innendørs tidlig på våren, eller direkte på voksestedet etter at jorda er blitt varm. Rotpersille bør sås på voksestedet og tynnes mens plantene er små. Frøene trenger fra 2 til 8 uker på å spire, avhengig av temperaturen.

Når skal man høste persille?

Nå som plantene vokser, hvordan vet du når du skal plukke persille? Det tar mellom 70-90 dager med vekst før plantene er klare for persillehøsting. Plantene skal ha rikelig løvverk. I noen regioner kan frø plantes om høsten for høsting av vårpersille og igjen på senvinteren for høst på forsommeren.

Hvor kommer kruspersille fra?

Kruspersille dyrkes over hele Norge. Persille vokser vilt i middelhavslandene og ble i oldtiden brukt som medisinplante. Først på 1600-tallet ble den vanlig i Norden.

Er kruspersille vanndrivende?

Persille inneholder store mengder vitaminer og mineraler som jern, folsyr, kalsium, kalium og C-vitamin. Den har lang tradisjonell bruk i medisinen som vanndrivende, den reduserer hevelser og kan brukes mot urinsyregikt.

Hvorfor blir persille gul?

Bladflekksopp- En soppinfeksjon kalt bladflekk kan muligens være den skyldige, noe som resulterer i persilleblader som gulner. Begge sider av bladene er plaget med gule flekker, som gradvis blir mørkebrune med små svarte stifter i midten og en gul ytre kant. Bladene svekkes og visner og vil til slutt falle av helt.

Skal blomsten på gressløken fjernes?

Blomstene er så dekorative og både knopp og blomst er spiselig. Gressløk er ikke den hippeste urten rent smaksmessig men den har så mange brukbare egenskaper at den blir en vinner uansett.

Skal gressløk ha mye sol?

Gressløken trives i både sol og halvskygge. Du kan fint plante den i potter og plantekasser, både alene og sammen med andre urter.

Leave a Comment