Kan man telte på Gaustatoppen?

Det er også mulig å telte på toppen, men husk at det bare er steingrunn her. I Rjukan, Hjartdal og Gaustablikk-området finner du et bredt utvalg av mer komfortable overnattingsmuligheter. Flere av dem har utsikt til den majestetiske toppen.

Hvor starter Gaustabanen?

Gaustabanen er en fjellbane som går fra Longefonn 1150 moh. til nær toppen av Gaustatoppen 1800 moh. Banen er åpen hele året og går kontinuerlig i åpningstiden. Fra starten til toppen tar det 15 minutter.

Kan man ta Gaustabanen opp å gå ned?

Fra Rjukan til toppen

Det er en fin mulighet å gå en vei og ta Gaustabanen den andre veien. Det vanligste er å gå til toppen, for så å ta banen ned.

Kan man telte på Gaustatoppen? – Related Questions

Når er det best å gå til Gaustatoppen?

Når kan du gå til Gaustatoppen:
Måned Temperatur Ikke start turen etter
August 9 16.30
September 6 14.30
Oktober 2 13.00
November -2 11.00

Hvor starter banen til Gaustatoppen?

Gaustabanen er en kabelbane som går i tunnel inne i fjellet Gaustatoppen, fra Langefonn ved foten av fjellet og opp til Tuddalstippen rundt 1800 moh, like i underkant av Gaustatoppen turisthytte.

Hvor går man opp til Gaustatoppen?

Toppen er lettest å nå fra veien mellom Rjukan og Tuddal. Fra parkeringsplassen ved Stavsro ved Heddersvatn tar det knappe tre timer å gå opp og to timer ned i vanlig tempo. Dette er det mest vanlige stedet å ta turen fra. Høydeforskjellen er omtrent 700 meter, men stien opp er brei og tydelig.

Hvor ofte går Gaustabanen?

Hyppige avganger. Om sommeren har Gaustabanen avgang cirka hvert tiende minutt. Om vinteren går den litt sjeldnere fordi det er mer ski og utstyr som skal med. – Vi tar maksimum 18 personer pr.

Hvor parkerer man ved Gaustatoppen?

Det er anbefalt å parkere ved Bygget bistro, ca 2 km inn Kvitåvatnvegen (veien inn mot Gausta Skisenter). Det går buss til Svineroi, Gaustanbanen og Stavsro.

Kan man kjøre til Gaustatoppen med bil?

Det er lettest å komme seg til Gaustatoppen fra fylkesvei 651 mellom Tuddal og Rjukan. Går du fra parkeringsplassen ved Stavsro ved Heddersvatn i vanlig tempo, bruker du tre timer opp og to timer ned igjen.

Hvor mange meter over havet er Gaustatoppen?

1 883 m
Gaustatoppen / Høyde over havet

Hva er det å gjøre i Rjukan?

Høydepunkter på Rjukan – Topp attraksjoner
 • Gaustatoppen med Gaustabanen.
 • Solspeilet.
 • Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork.
 • Krossobanen.
 • Rjukanbanen.
 • Gausta skisenter.
 • Hardangervidda Nasjonalparksenter.

Hva kan man gjøre på Gaustablikk?

 • Gaustatoppen.
 • Visitor Centre Hardangervidda National Park.
 • Norsk Industriarbeidermuseum.
 • Krossobanen.
 • Solspeil.
 • Rjukanbanen Norsk Industriarbeidermuseum.
 • Rjukanbadet.
 • Gaustatoppen Turisthytte.

Hva kan man finne på i Rauland?

I Rauland kan du vandre, fiske, sykle og ri på hest. Du kan besøke toppane, eller ta deg ein kanotur. Du kan bu og spise godt på eit av hotella, eller i komfortable hytter med flott fjellnatur rett utanfor døra. Tilboda er mange, og vegen er også kort til dei andre attraksjonane i fjell-Telemark.

Hvorfor heter det Rjukan?

Rjukan er en by og administrasjonssenteret i Tinn kommune i Vestfold og Telemark fylke. Byen ligger i Vestfjorddalen, midtveis mellom Møsvatn og Tinnsjå, og har sitt navn etter Rjukanfossen («den rykende fossen») vest for byen. Stedet het opprinnelig Saaheim, men den nye byen ble i 1912 døpt Rjukan av Tinn herredstyre.

Hvor kommer tungtvann fra?

Tungtvann (band)
Tungtvann
Jørgen Nordeng og Jan Steigen på scenen under Quartfestivalen i 2016 Foto: Tore Sætre
Utmerkelser Dialektprisen (2001), Alarmprisen i hiphop/rap (2001), Alarmprisen for beste låt (2001), Alarmprisen for beste video (2007)
Opphav Nordland, Troms, Norge (1998)
Sjanger Hiphop

Hva er spesielt med Rjukan?

Byen som er verdenskjent for ”kampen om tungtvannet”, som er på UNESCOs verdensarvliste og som har blitt verdenskjent for solspeilet! Rjukan er for mange kjent for å være uten sol i vinterhalvåret. Dette har gjort at forholdene er optimale for isklatring. Men nå er et solspeil montert i fjellsiden.

Leave a Comment