Kan man spise blomkarse?

Store røde, gule og oransje blomster omringet av runde, grønne blader; et friskere syn skal du lete lenge etter. I tillegg kan du spise både blomst, blad og frø. Blomkarsen er virkelig et fargesprakende innslag i hagen.

Hvilken blomster er spiselig?

Blomster du trygt kan spise

Fioler, stemorsblomster, ringblomst, blomkarse, nellik, georginer (Dahlia) agurkurt, hawaiirose, månedsjordbær, kløver, kornblomst, lavendel, rose, stokkrose, tagetes, Impatiens (Lise springfrø) og blomster fra krydderurter.

Hva brukes blomkarse til?

Hele planten er spiselig

Tar du frø fra planten kan du male disse om til pulver og bruke det som en peppererstatning – men ikke glem å beholde noen frø til neste års avling! Ikke bare mennesker nyter godt av blomkarse, bier/humler tiltrekkes også til hagen og med å dyrke blomkarse bidrar du også til å redde biene.

LES OGSÅ  Hvilken herreparfyme er best?

Kan man spise blomkarse? – Related Questions

Er engkarse giftig?

Spiselige plantedeler og bruk: Blader og blomsterknopper. Blad og unge skudd av engkarse kan spises rå, eller kokes som en grønnsak i supper og sauser. De egner seg godt i salatbollen, eller de kan brukes som garnityr på smørbrød. Også blomstene og blomsterknoppene kan brukes.

Skal man toppe blomkarse?

Ta med godt av stilken. Kniper du blomster gir den bare flere blomster.

Hvordan ta vare på Blomkarsefrø?

Frøene bør være modne

Blomkarsens grønne, store og tredelte frø, kan du la tørke innendørs. Da vil de etter hvert også bli brune. Blomkarsefrøene kan plukkes grønne, og tørkes inne.

Skal Blomkarsefrø bløtlegges?

Visste du at? Frø som erteblomst, sukkerert og blomkarse bør bløtlegges opptil et døgn før såing. Dette gjør at frøene spirer mye bedre!

Hvordan ta vare på frø fra blomkarse?

Frøene til blomkarsen henger i klaser nedover kassen, og er store. Frø fra en blomst består av tre deler. Når du plukker frøene vil noen dele seg i tre med det samme de plukkes, mens andre vil dele seg når de er tørket. Plukk frøene som er grønne og friske.

Hvordan knipe blomkarse?

Slik gjør du det: Knip av blomstene helt ned til neste knopp eller blad, bruk neglene eller en saks. Det er nok å fjerne bare hodet, men ved å knipe helt ned til neste skudd så blir planten mye penere.

Hvorfor blir det gule blader på blomkarse?

Blomkarse er i utgangspunktet en enkel plante å drive med, mener Jarle. – Mange klager over gule blader. Da har de fått for lite kalk.

Skal man gjødsle blomkarse?

Planter som trenger rikelig med gjødsel: Blomkarse, Fuchsia, Hengepetunia, Pelargonia, Flittige lise, Verbena og Petunia.

Kan blomkarse klippes ned?

Ønsker du lang blomstring, da må du fjerne de visne blomstene på alle sommerblomster som setter frø (feks erteblomster, georgine, margeritter, pelargonia, tagetes, blomkarse, ringblomst og zinnia). I tillegg bør du fjerne visne blomster på de remonterende rosene.

Hvilke planter skal ikke ha gjødsel?

Surjordsplanter som hortensia, asalea, lyng, hageblåbær og rhododendron bør ikke gjødsles med vanlig hagegjødsel. Til disse plantene anbefales rhododendrongjødsel, som er en organisk gjødsel spesielt tilpasset planter som ikke trives i kalkholdig jord.

Hvor mange frø i hver potte?

Med små frø kan du ha flere i samme potte. Med større frø holder det med 1-3 per potte. Størrelsen på frøene avgjør hvor dypt de skal sås. Små frø trenger så vidt et jordlag over seg.

Kan man plante i eggekartong?

Plante frø i eggekartonger

En eggekartong kan tjene som en potte for frø når du prøver å dyrke blomster eller planter. Alt du trenger å gjøre er å legge litt jord og frø som du ønsker å dyrke i hvert rom i kartongen. Du vil ende opp med et dusin planter som er organiserte og merket så snart de spirer.

Hva kan sås i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

LES OGSÅ  Hvordan velge wokpanne?

Kan en plante ha for stor potte?

Dette trenger du for å potte om planter

Den nye potten bør være 1–2 størrelser større enn den gamle. Hvis potten og er for stor og det blir for mye jord, kan det være at jorden ikke tørker ordentlig, noe som får røttene til å mistrives.

Hvor ofte bør man skifte jord?

Unge potteplanter i vekst skal omplantes til nye potter med ny jord en gang i året. Større planter og langsomt voksende planter kan du plante om hvert andre år, eller når planten begynner å bli for stor for potten. Dersom planten ser ut til å trives vil den klare seg.

Leave a Comment