Kan man male kjøkkenfronter?

Det å male kjøkkenfrontene er egentlig en relativt enkel oppgave. Alt du trenger å gjøre er å pusse dem slik at maling vil få tak, vaske rent, male heftgrunn, og til slutt male et par strøk i fargen du vil ha. Som alltid er det imidlertid fallgruver som bør unngås om du ønsker best mulig resultat.

Hvordan male kjøkkenbenk?

Det viktigste du gjør før du maler, er ifølge eksperten dette:
 1. Benkeplater av laminat må avfettes og få en grundig vask før du maler.
 2. Når benkeplaten er ren, tørr og fri for partikler, bør du ha på ett strøk heftgrunn.
 3. Avslutt med et toppstrøk for å klargjøre laminatplaten for maling.

Hvilken maling er best til kjøkken?

Dersom kjøkkenet er ubehandlet skal du påføre to strøk med med Jotun Kvist- og sperregrunning. Hvis kjøkkenet er malt fra før, kan du påføre ett strøk med Jotun Heftgrunning Universal eller Jotun Superheft Grunning. Påfør deretter ett strøk med LADY Supreme Finish i ønsket farge og glansgrad.

Kan man male kjøkkenfronter? – Related Questions

Hvordan male gammel kjøkkeninnredning?

Male kjøkkeninnredning

Skru av frontene og knotter for å komme ordentlig til med malingen. Start med en grundig vask med Jotun spesialvask, eller Jordan malingsklar, for å fjerne smuss og fett. Puss deretter lett over med fint sandpapir og fjern støvet med en mikrofiberklut.

Hva må gjøres før maling?

Før du skal male, det vaskes rent for skitt, fett og støv som gjør underlaget ujevnt og hindrer malingen i å feste seg. Mange bruker salmiakk til å vaske med, men det anbefales ikke, ifølge Thor Ingar Røneid, teknisk servicesjef i Scanox.

Hvilken maling til benkeplate?

Hvilken maling anbefaler du å bruke? Både vanlig gulvmaling og epoksymaling kan brukes til å male laminat. Men å male en benkeplate er en midlertidig løsning. Å male en benkeplate i laminat kan være en midlertidig løsning.

Hvilken maling bør jeg velge?

Skal du male veggen i stuen, går valget mest på det estetiske. Matte farger ser ofte penere ut på veggen, og gir bedre kontraster – men dette er i bunn og grunn en smakssak. Skal du male kjøkkenet, bør du derimot velge en vaskbar type maling, som tåler mer slitasje og fuktighet, sier Sven André Pannberg i MAXBO.

Hvilken maling over kjøkkenbenk?

En sterk maling

Det er ikke noe problem å male flaten over kjøkkenbenken, men du bør tenke litt ekstra nøye gjennom hvordan maling du velger. – Du må bruke en sterk og god maling som tåler litt. Gå for en god akrylmaling med høyere glans. Generelt er blankere malinger enklere å vaske.

Hvilken maling skal jeg bruke på panel?

LADY Supreme Finish er markedets beste maling til panel, dører, lister og møbler. Den finnes i fire ulike glansgrader som gir spillerom for en kontrastrik eller ensartet stil. Med suverene utflyt får panel, listverk, møbler, dører og vinduskarmer en jevn og vakker overflate.

Hvordan male tidligere malt panel?

Kort fortalt
 1. Rengjør veggen og maskér lister og deksler med maskeringstape.
 2. Spikerhull og sprekker bør flekksparkles.
 3. Slip lett over med sandpapir når sparklet er tørt.
 4. Mal to og to bord om gangen, og begynn langs lister og mellom bordene først. Rull deretter panelbordene og etterstryk med pensel. Husk forlengerskaft!

Hvordan male gammel panel?

Maling av ubehandlet panel – ny og gammel
 1. Hvis panelen er helt ny, vurder om den trengs å vaskes.
 2. Gammelt panel vaskes med alkalisk vaskemiddel – ikke grønnsåpe.
 3. Bruk natursvamp til skylling/avtørking.
 4. Alle kvister behandles med kvistlakk.
 5. Skjær opp kvaelommer.
 6. Påfør heftgrunning på panel før sparkling og maling.

Hvordan male over malt panel?

Oppussing av tidligere malt panel
 1. RENGJØRING. Begynn med en grundig vask.
 2. SLIP LETT. Når veggen har tørket sliper du lett over med fint slipepapir eller en slipepute (120-150).
 3. SPARKLE UJEVNHETER.
 4. FUGEMASSE I OVERGANGER.
 5. SLIP SPARKELMASSEN JEVN.
 6. HEFTGRUNNING.
 7. TOPPSTRØK.
 8. SISTE FINISH MED PENSEL.

Kan man male over panellakk?

Male lakkert furu

Lakkert panel kan også overmales, men da er det viktig å vaske med et grovt rengjøringsmiddel og å mattslipe bordene for å få god heft.

Kan man male på ferdigmalte panelplater?

Det er fullt mulig å male om også de fabrikkmalte panelplatene! Hvis du er nøye med å matte ned flaten, skal det ikke være nødvendig med heftgrunn under toppstrøksmalingen. Som toppstrøk brukes en interiørmaling i tre- og panelkvalitet. Denne er hard og fleksibel, og flyter godt ut for en pen finish på treverk.

Kan man male panel med rulle?

Med både rull og pensel på forlengerskaft, går jobben overraskende raskt og resultatet blir fint, ned til minste detalj. BRA Å HA: Alt utstyr du trenger for å male panel kan brukes flere ganger, og det lønner seg å investere i kvalitet.

Skal Malerullen være våt?

Ved å vaske rullen med litt såpe, fjerner du disse fibrene. Husk å skylle rullen godt gjennom med vann så alle såperester fjernes. Når malerrullen er vasket, må den henge til tørk. Den skal nemlig ikke være for fuktig, da vannet i rullen vil fortynne malingen i de første lengdene.

Hvor mange strøk maling på panel?

Mal 2–3 bord av gangen med rull og etterstryk før malingen tørker. Mal 2 strøk for best resultat og holdbarhet. Du kan gjerne slipe lett med finkornet sandpapir mellom strøkene for å sikre at underlaget blir glatt.

Når på året er det best å male inne?

Skal du male panel eller annet treverk innendørs, bør du gjøre det i februar eller mars. Da er sjansen minst for at det sprekker opp i etterkant, melder Ifi.no. Tre er et levende naturprodukt, og vil krympe og svelle i takt med luftfuktigheten. Når treet beveger seg kan det dannes sjenerende sprekker i malingen.

Hvor kaldt vær kan man male i?

Anbefalt temperatur for påføring

Oljemaling kan vanligvis brukes selv om gradestokken bikker noen få grader under null, men vannbasert maling og beis bør ikke brukes i kaldere vær enn fem plussgrader. Blir det kjøligere, vil den ikke herde skikkelig.

Leave a Comment