Kan man ha monstera ute?

Monstera (Monstera deliciosa), også kalt Adams ribben, er en plante som gjør seg like godt ute som inne. Den er lett å pleie, tåler mye og trives i de fleste temperaturer og forhold.

Hvordan ta vare på en monstera?

Stell av Monstera
 1. Vindusblad liker seg i både lys og skygge, men ikke sterkt sollys.
 2. Oppvarmede gulv er optimalt, men planten trives i vanlig stuetemperatur.
 3. Ikke sett potten i eller rett ved vinduet.
 4. Monstera trenger ikke nødvendigvis mye vann.
 5. Dusj bladene med sprayflaske noen ganger i måneden.

Hvilken grønn plante tåler lite lys?

Planter som tåler lite lys
 • Smaragdpalme (Zamioculcas)
 • Svigermors tunge (Sansevieria)
 • Aglaonema (sjømannstrøst)
 • Monstera.
 • Paraplyplante (Schefflera)
 • Fredslilje.
 • Gullranke.
 • Gummifiken.

Kan man ha monstera ute? – Related Questions

Hvilke plante er dette?

Appen Artsorakelet er utviklet av Artsdatabanken. Brukeren kan sjekke blomster- eller dyrearten ved å søke med et bilde, får vi opplyst fra Artsdatabanken. Appen er spesialisert til norsk natur og har et bildebibliotek på 1,1 millioner bilder. – Alle kan bruke Artsorakelet og dele sine funn med Artsobservasjoner.

Hvor stor kan Pilea bli?

Kjekt å vite om pilea peperomioides

Med litt flaks kan elefantøre blomstre. Da kommer blomsten i form av bittesmå blomster i store klynger, en gang mellom april og juli. Har blitt enormt populær de siste årene. Kan bli opptil 50 cm høy.

Er planten min syk?

Svaret er enkelt, du må observere planten i detalj, hvis bladene viser misfarging eller faller av i tidlige stadier, endring i form eller størrelse på de forskjellige organene i planten, så er det tegn på et problem.

Hvordan kvitte seg med trips?

Bekjempelse av trips i potteplanter kan være vanskelig. Ettersom tripsen foretrekker det varmt og tørt, kan man sette plantene litt kjølig og spraye dem ofte med vann. Trips man ser kan man dessuten plukke bort, og man kan regelmessig spyle plantene i dusjen noen uker (særlig bladundersidene).

Hva kan plantes ut i mai?

Plant gjerne ut stemor, karpatklokker, forglemmeiei, lavendel, løkplanter som tulipaner og narcisser, de fleste flerårige prydgress-sortene. Vanlige hvite margaritter har også fungert fint tidlig i mai på tross av kaldt vær.

Hva er galt med Monsteraen?

Tørre og brune flekker kan oppstå hvis Monstera står direkte i solen. Hvis et blad er merket har det mest sannsynlig lenet seg mot det varme vinduet. Snu derfor planten så den kommer fri fra vinduet. Gule blader kan komme hvis du vanner Monstera for mye.

Hvordan få flere blader på Monstera?

Ønsker du en monstera med store blader, er det lurt å klippe bort mindre bladverk nederst på planten. Da bruker planten energien på de store hovedbladene fremfor de små. I tillegg er det lurt å potte om monsteraen ca. annet hvert år med ny jord.

Hvordan fjerne døde blader på Monstera?

Klipp av ødelagte blad, helt nederst på stilken, de vil ikke bli friske, men er du heldig gir planten ut nye friske blad. Pott om i ny, god jord. Pass på å ikke overvanne! Monstera er en hardfør plante, så du skal ikke se bort i fra at du kan redde planten din.

Kan liten Monstera bli stor?

Bladene til en fullvoksen Monstera deliciosa kan bli enorme – noen over to meter brede. Selv om de kan bli enda mer eksemplariske i naturen, vil over to meter i bredden sannsynligvis aldri skje for en innendørs Monstera.

Skal Monstera ha sol?

Monstera planter klarer seg med moderat lys. Får den altfor lite lys, vil bladene bli små og uten hull. Planten trenger ikke for mye direkte sollys, det vil gi skader og svir bladene.

Hvordan få Monstera til å trives?

Vanning: Monstera gror ikke så fort om den er veldig tørr, så vær flink med vanning. Planten trenger mindre vann på vinteren enn sommeren, så lær deg å stikke fingrene dypt i jorden for å kjenne etter før du vanner. Jeg vanner min monstera masse når den er helt tørr, ikke før.

Kan Monstera stå i vinduet?

Godt med sollys, men den skal helst ikke stå direkte i den varme ettermiddagssolen. Med andre ord – sol på morgenen og formiddagen, men skygge på ettermiddagen. Det er ikke nødvendig å plassere planten rett ved vinduet, 2–3 meter fra vinduet går fint. Med litt avstand får planten passe med både skygge og sollys.

Hvor mange monstera i en potte?

Som regel er det 2-3 i én potte. I denne var det 3. Det er vanskelig å få frem på bildene, men en tykk stamme som går ned i jord er som regel én plante. Titt nedi planten din og prøv å se hvor mange du har.

Hvordan få monstera til å klatre?

Monstera er en klatreplante som ønsker å reise seg. Slik ser den ut når den får vokse rett opp: Jeg har brukt bambus og hemp tråd for å binde opp planten. I starten var ikke moderstammen rett, den var helt skjev, så jeg brukte tid på å la den forme seg etter bambusen.

Hvorfor svetter monstera?

Det kalles guttasjon og er helt ufarlig.

Planten din trenger mye fuktighet og næringsstoffer fra røttene sine, og for å hente opp dette bruker planten noe som heter stomata, som er yrsmå hull i bladene.

Hvor giftig er monstera?

Symptomer ved inntak

Plantens irritrende plantesaft kan gi svie i munnen eller i øynene. Er det svelget en bit kan det også gi irritasjon i magen, som kan vise seg som magesmerter. Dette kan også føre til at barnet kaster opp.

Leave a Comment