Kan man gro nektarin i Norge?

Mer eksotiske trær som ikke tåler kulde passer fint å plante i store drivhus som er oppvarmet gjennom vintersesongen. Du kan for eksempel dyrke sitrus, pasjonsfrukt, fiken og nektarin.

Hvilke grønnsaker trives i drivhus?

Dyrke grønnsaker, bær og frukter i drivhus
  • Paprika og chilipepper. Både paprika og chilipepper passer godt å dyrke i drivhus.
  • Sitrusfrukt.
  • Agurk.
  • Tomat.
  • Urter.
  • Basilikum.
  • Salatblad.
  • Jordbær.

Kan man ha jordbær i drivhus?

Er du glad i jordbær, er det utmerket å dyrke disse i drivhus. La dem stå ute fra høsten til tidlig i mars og sett dem deretter inn. Da kan du nyte jordbær en hel måned tidligere enn om de dyrkes ute. Andre, mer eksotiske vekster er også mulig å dyrke.

Kan man gro nektarin i Norge? – Related Questions

Skal jordbærplanter klippes ned om høsten?

Beskjæring/fornying

høsten klipper du ned plantene til cirka 5 cm høyde. Etter 3–4 år begynner plantene å bære dårlig og bør fornyes. Hvis du hvert tredje år tar vare på utløperne og planter de et annet sted i hagen, vil du ha nye planter å sette ut året etter.

Kan jordbær overvintre i potter?

Har du jordbær i potter eller ampler kan du fint la dem overvintre i en mørk og kald kjeller. Lar du pottenen eller amplene stå ute gjennom vinteren uten å hverken dekke dem til eller gi dem noen form for isolasjon kommer de dessverre til å dø.

Hvor stor plass trenger jordbær?

Planter du jordbærene i bed er det lurt å legge et lag med halm, treull eller fiberduk under plantene slik at bærene ikke kommer i direkte kontakt med jorden. Planteavstanden bør være 30-40 cm mellom plantene og 90 -100 cm mellom radene.

Hvor mange jordbær per plante?

Det blir ikke så voldsomt mye jordbær det første året etter planting. Best avling blir det på år to, da kan du regne med 0,5 – 1 kilo bær pr plante.

Hvor lang tid tar det å dyrke jordbær?

Jordbærsesongen varer om lag fem veker, men ved å dyrka både litt tidlege og seine sortar, kan vi hausta jordbær i minst åtte veker. Ved bruk av tiltak som dekking, eller bruk av produksjonsklare planter, kan sesongen gjerne vera endå lenger.

Hvor dypt skal jordbær plantes?

Jordbær i kasser

Legg et lag med lecakuler i bunnen av krukken, bruk ca 4-5 cm. Legg et lag med markduk eller fiberduk over lecakulene og fyll opp med plantejord blandet med kugjødselkompost. Plant jordbærplantene med ca. 30 cm avstand.

Hva skal jordbær gjødsles med?

Jordbær
  • Jordbær skal gjødsles med granulert NPK-gjødsel supplert med Kalksalpeter.
  • YaraMila FULLGJØDSEL 12-4-18 mikro/YaraMila FULLGJØDSEL 8-5-19 mikro tilføres med 15-35 kg/daa om våren og med 25 kg/daa umiddelbart etter høsting.

Skal jordbærplanter dekkes til om vinteren?

Mange sorter jordbærplanter er følsomme for frost, spesielt ved kalde vintrer med lite snø. Jordbærfeltet kan beskyttes mot frosten med et lag av halm eller fiberduk. Dette skaper et mer stabilt vinterklima for plantene. Ved dyrking i blomsterkasser eller potter er faren for vinterskade enda større.

Hvorfor får jeg små jordbær?

Store kraftig planter gir stor avling av store bær, mens små, innestengte planter i tøff konkurranse om lys, vann og næring gir mange små og tørre bær.

Hvordan ta vare på jordbær stiklinger?

Klipp av utløperen slik at det stikker ut et par cm fra stiklingen. Sett stiklingen i en potte med jord, eller plant den ut på et annet sted der du ønsker å dyrke jordbær. Vann godt i begynnelsen til det har dannet seg skikkelige røtter. Du kan eventuelt også sette stiklingen i vann først for å stimulere til rotvekst.

Hva gjør man med jordbær avleggere?

Det er nok å ta dem bort hver høst. Taes de bort for tidlig, kommer det bare nye som tar næring. Avleggerne kan plantes i nye hull, eller brukes til å erstatte planter som har blitt gamle og stygge. Her har Trond plantet jordbær på en annen måte.

Hvor mye sol trenger jordbær?

Full sol (gjerne skråning mot sør), normalt næringsrik jord gjerne med litt sand og grus. Sandholdig leirjord går også fint. Jordbær elsker det hvis du ikke bruker duk.

Hvor mange jordbær i en pallekarm?

60×80 cm. En hel pallekarm er derimot 120×80, der kan du da ha åtte-ni planter med normal avstand.

Hvilke fugler spiser jordbær?

Særlig troster og kråkefugler kan spise jordbær.

Når kan man plante jordbær stiklinger?

Våren er den perfekte tiden for å ta stiklinger! Konseptet er enkelt og rimelig. Du skjærer av en liten del fra «morplanten», og setter den i vann eller jord til røttene kommer. Deretter kan du plante stiklingen ut i en potte og gro et helt nytt vidunder.

Hvor lenge kan stiklinger stå i vann?

Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Leave a Comment