Kan man fryse hjemmelaget lasagne?

Lasagne kan fryses, så lag gjerne en stor porsjon og spar til senere.

Hvordan tine opp frossen lasagne?

Tenk så hyggelig å få en hjemmelaget lasagne i gave! Skal du fryse lasagnen kan du gjøre det før eller etter steking. I begge tilfeller lar du den avkjøle helt før du setter den godt innpakket i frysen. Husker du å tine den før du setter den i ovnen trenger den 40 minutter fra ustekt, 20-30 minutter fra stekt.

Hvilke matretter kan fryses?

Her er andre middager som egner seg for fryseren:
 • Halvstekt lasagne.
 • Kjøttkaker, kjøttboller og karbonader.
 • Fiskegrateng og andre gratenger.
 • Fiskekaker.
 • Chili con carne.
 • Gryteretter.
 • Hjemmelaget pizza.
 • Ferdigstekt kjøttdeig og kylling.

Hva bør ikke fryses?

Denne maten bør du helst ikke fryse:

Grønnsaker vi vanligvis spiser rå: Agurk, selleri, salat og tomater inneholder mye vann, det er det som holder dem friske og sprø til vanlig. Når vi fryser disse og tiner dem igjen, vil vannet for det meste bare bli skilt ut. Og grønnsakene er hverken sprø eller saftige.

Hva slags mat kan ikke fryses?

9 matvarer du ikke bør oppbevare i fryseren
 1. Grønne salater. For å nyte den friske smaken av grønnsakene i salaten din, er det best å bare tilberede den mengden du ønsker å spise.
 2. Melk.
 3. Egg med skall.
 4. Rømme.
 5. Yoghurt.
 6. Ost.
 7. Piskede eggehviter.
 8. Poteter.

Hva er lurt å ha i fryseren?

I fryseren:
 • Hele steker, ribbe, lammelår.
 • Hel kalkun eller kylling.
 • Kylling og kalkunfileter eller lår.
 • Koteletter, svinefilet.
 • Kjøttkaker og andre farseprodukter.
 • Kjøttdeig.
 • Middagsretter / gratenger / paier.
 • Grønnsaker, sopp, frukt og bær.

Kan man fryse kokt spaghetti?

Kokt pasta

Hell litt olivenolje over pastaen mens den fortsatt er varm og la den kjøle seg helt ned. Pastaen helles deretter over i en frysepose og legges i fryseren, hvor den kan oppbevares i opptil to måneder. Når du tar pastaen opp av fryseren igjen, skal du la den tine i kjøleskapet.

Kan man fryse kokt spagetti?

Fersk eller kokt pasta: Ikke rukket å spise opp den ferske pastaen, eller ble det kanskje masse pasta igjen fra middagen? Du kan fint fryse pasta. Når du skal bruke den, koker du den bare noen minutter, og så er den klar.

Hvorfor skal man ikke spise kald ris?

Lar du den stå på kjøkkenbenken kan nemlig bakterien Bacillus cereus produsere giftstoffer. – Du må sette ris og pasta kjølig, helst under ti grader, raskt etter måltidet. Ellers vil maten kunne gjøre deg syk, sier seniorrådgiver i Mattilsynet Eva Lillebakken.

Er det farlig å varme opp kokt ris?

Ris og pasta kan inneholde en bakterie som kan overleve koking. Denne bakterien vokser ikke i den tørre risen eller pastaen, men overlever «sovende» her. Når ris eller pasta er kokt, vil bakterien våkne og vil kunne begynne å formere seg. Det dannes da giftstoffer som ikke blir borte ved ny varmebehandling.

Kan man legge varm mat i fryseren?

La varm mat avkjøles i kaldt vannbad før du legger den i fryseren. Når du skal fryse ned mye mat (for eksempel kjøttsaus), er det en god idé å dele den i mindre pakker i porsjonsstørrelse. Da går det raskere både å fryse og tine den.

Hvor mange dager kan lasagne stå i kjøleskapet?

Pakk inn restene i en tett boks eller i en skål med folie over. Restene holder seg som regel et par dager i kjøleskapet. Forslag til middagsrester i matpakken kan for eksempel være: tacorester, lasagne, pastasalat, pizza og fiskegrateng.

Hvilken mat skal ikke varmes opp igjen?

Ikke varm opp pasta, ris og poteter

Spinat og andre bladgrønnsaker er heller ikke de eneste grønnsakene du ikke bør varme opp to ganger. Du kan nemlig få problemer med oppblåst mage hvis du varmer opp igjen middagsrestersom inneholder ris, pasta og poteter.

Kan man varme opp igjen fløtegratinerte poteter?

Hvis du har fløtegratinerte poteter til overs, eller lager til flere dager, så kan du varme opp fløtegratinerte poteter uten at det trenger å være en helseskadelige risiko. Du må bare sørge for å avkjøle den raskt og varme den opp igjen til minst 75º C.

Kan man fryse ned deig?

Tilbered gjærdeig og frys den ned

Tilbered og bland deigen, og ha den deretter i en frysepose. En deig på 500 gram passer perfekt i en treliters frysepose.

Kan man fryse ned kylling to ganger?

– Ikke frys ned matvarer mer enn to ganger

Eva Johanne Lillebakken er seniorrådgiver ved seksjon hygiene og drikkevann i Mattilsynet. Hun sier at hovedregelen er at matvarer ikke bør fryses ned to ganger, fordi det kan redusere den hygieniske kvaliteten vesentlig.

Hvilken mat går aldri ut på dato?

Neste gang du blir usikker på om du egentlig kan bruke honningen eller posen med tørkede bønner fra i forfjor: Slapp av, ikke noe å lure på. For på matvarer som honning, ris, sukker, salt og tørkede bønner, kan du nærmest bare glemme ”best før”-datoen.

Leave a Comment