Kan man få kviser av retinol?

Ofte kan man flasse, små kviser og røde partier når man starter med retinol, dette er vanlig. Om man bruker fuktighetskrem samtidig eller direkte etter påføring av retinol reduserer man konsentrasjonen av retinol fordi den «blandes ut» med annet produkt.

Hvor lang tid tar det før retinol virker?

Retinol er ingrediensen for deg som er tålmodig og ønsker et langvarig resultat. Etter en uke eller to, merker du kanskje noen små forbedringer og forskjeller, men det tar måneder før du ser de virkelige resultatene. Det betyr ikke at den ikke er effektiv. Effekten du da oppnår vil være langvarig og godt synlig.

Kan retinol skade huden?

Vær forsiktig med syrer

Retinol stimulerer hudens cellefornyelse og har en skrubbende effekt, som betyr at huden kan flasse litt i starten. Å kombinere en så kraftig ingrediens med en syre som også eksfolierer hudens ytre kan gjøre huden sensitiv og svak.

Kan man få kviser av retinol? – Related Questions

Hvor ofte burde man bruke retinol?

Det anbefales som oftest å bruke retinol-produkter på natten, da ingredienser øker cellefornyelsen og man blir mer sensitiv for lys. – Hvor ofte man bør bruke retinolprodukter varierer etter produktets styrke og din hudtilstand, men fra 2–7 dager i uken er normalt.

Kan man bruke retinol på dagtid?

Produktene kan brukes morgen og kveld og på alle hudtyper, også sensitiv hud. Vær likevel varsom, og gi huden tid til å venne seg til produktene. Det er i tillegg viktig å bruke minst spf 30 på dagtid ved bruk av retinol, for å beskytte og forebygge mot solskader.

Hva gjør retinol med huden?

Retinol jobber med huden ved å øke cellefornyelsen, øke produksjonen av kollagen og redusere nedbrytelsen av kollagen som følge av soleksponering. Dermed reduserer den både linjer, rynker og mørke flekker på huden. Retinol kan også bidra til å redusere akne og kviser ved å hindre at døde hudceller tetter porene.

Kan man bruke retinol under øynene?

Du kan gjerne bruke en øyekrem med retinol eller vitamin C både morgen og kveld – men pass på å bruke solkrem med høy solfaktor på dagtid. Retinol har en eksfolierende effekt på huden, noe som innebærer at den blir mer sensitiv. Bruk derfor minst SPF 30 når solen er på sitt sterkeste.

Hva er forskjell på retinol og retinol?

Retinol er vitamin A, og retinolpalmitat er en ester av retinol og palmitinsyre. Tretinoin er all-trans versjonen av retinsyre.

Kan man bruke retinol om sommeren?

Du kan være så forsiktig du bare vil, men retinol vil uansett gjøre huden solsensitiv. Det nytter ikke å bruke retinol hvis du likevel motvirker resultatene med overdreven soleksponering. Bruk derfor solkrem hver dag, og unngå å bruke det om sommeren hvis du eksponeres for mye sol.

Kan man blande retinol og niacinamide?

Retinol + niacinamide

Begge ingrediensene stimulerer også kollagen-produksjon som gir mer fylde til huden. Litt avhengig av produkter, men noen studier viser at det er mest effektivt å påføre retinol først og deretter niacinamide.

Hvilket retinol serum er best?

I vår test av retinol har vi kåret Elizabeth Arden – Retinol Ceramide Capsules til best i test. Dette serumet er både effektivt og skånsomt, og det rapporteres om gode resultater i løpet av kort tid!

Blir huden verre før den blir bedre?

Det er alltid en innkjøringsfase på bruk av hudpleieprodukter og det kan bli verre før det blir bedre, men hvis huden får større og mer utbrudd, bør det vurderes å gjøre endringer innen det har gått 3-6 uker.

Hva er bra mot kviser?

Rens huden godt morgen og kveld med renseprodukter tilpasset hudtypen din. Unngå å skrubbe for hardt. Det kan irritere huden og forverre kviseplagene. Påfør eventuelt punktbehandling rett på kvisene, et serum tilpasset denne hudtypen eller et legemiddel mot kviser til lokalbehandling (se neste del).

Skal man ta fuktighetskrem på kviser?

Etter rensen kan du bruke et punktbehandlende produkt eller legemidler på områder med uren hud, kviser og sorte prikker. Til slutt bør du påføre en dagkrem tilpasset uren hud (flere typer kan også brukes som nattkrem), slik at du får tilført huden nok fuktighet.

Kan man få kviser av serum?

Dersom du opplever at hudplager som kviser og nupper etter å ha påført hudpleie med aktive ingredienser, kan det hende huden din går gjennom en utrenselsesprosess. Da opplever mange at huden blir verre før den blir bedre igjen. Dette gjelder særlig produkter med C-vitamin og AHA-syrer.

Leave a Comment