Kan man dele syrin?

Vanlig syrin er et tre i oljefamilien som kan bli 6−7 meter høyt. Planten har vært vanlig i norske hager siden lenge før hagesentrene ble oppfunnet. Syrinen setter nemlig en mengde rotskudd som gjør at det er enkelt å dele den.

Hvordan plante syrin tre?

Slik planter du syrin

Plantegropen bør være cirka en halv meter dyp, og jorden kan gjerne blandes med litt kugjødsel. Ta i med spaden! En for liten grop kan få vannet til å stagnere, noe som fører til dårligere oksygentilførsel. Vil du plante syrin som hekk, kan du plante 3–4 planter per meter.

Kan man klippe syrin helt ned?

Hvis du klipper den ned rett etter at den har blomstret ferdig i juni, har den fortsatt lang tid til å vokse seg stor og frodig i løpet av sommeren, og den vil danne blomsterknopper som blomstrer neste år. Syriner og forsythia kan også skjæres helt ned, men da tar det nok litt lengre tid før de kommer seg igjen.

Kan man dele syrin? – Related Questions

Hvordan beskjære gammel syrin?

Skjær av 1/3 av treets grener hvert år. Beskjær de eldste grenene hele veien rundt treet og start alltid med de tykkeste grenene først. Du vil helt sikkert miste en del blomster i år, men det er det verdt. Det er dessuten lettest å beskjære et gammelt syrintre om våren.

Hvordan sprer syriner seg?

Syrin vil i enkelte områder spre seg villig ut i naturen hvor den under gitte forhold stortrives og fortrenger naturlig vegetasjon og fører til gjenngroing. Dette gjelder spesielt der hvor det er kalkholdig grunn. Du skal være aktsom når du kvitter seg med syrinplanter og absolutt ikke dumpe det i grøftekanten.

Skal syrin hortensia klippes?

Det er ikke nødvendig å beskjære syrinhortensia, så om du velger å gjøre dette er helt opp til deg. Ofte kan det være aktuelt å klippe bort greiner som er skadet av snøen, men ellers klarer syrinhortensiaen seg selv.

Skal man fjerne visne blomster på syrin?

– Hva bør vi gjøre med visne blomsterstander? – De kan du godt fjerne, men for syriner har dette kun kosmetisk betydning.

Hvor høy kan en syrin bli?

Syrin (Syringa vulgaris), også kalt vanlig syrin, er en art i syrinslekta. Det er en stor løvfellende busk eller lite tre som kan bli 6-7 m høyt.

Hvordan bli kvitt syrin?

Bind en stropp rundt basen på syrin, legg spenning på den med kjøretøyet, og skjær deretter røttene på den andre siden. Fortsett å legge til mer spenning, og til slutt vil rotkulen komme ut av jorda. Når det er sagt, fjerner du gamle syrinbusker helt, krever at alle rotdelene fjernes.

Hva dreper syrin?

Syrin kommer med rotskudd, men det har du sikkert skjønnt alt.. Du må enten grave den opp hele buskaset eller behandle stubbene med Roundup om du vil bli helt kvitt de.

Er syrin giftig å spise?

Syrin (Syringa vulgaris) er ei ufarleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein smak.

Kan man flytte syriner?

Syrin tåler godt å flyttes, men helst tidlig på våren. Kan også flyttes om høsten, men vent da til alle blad har falt av.

Når klippes Syrinhortensia?

Når våren banker på døren, kan du klippe ned blomstene fra i fjor og glede deg til nye blomster på sensommeren. Syrinhortensia kan beholde kronbladene gjennom vinteren, noe som gjør busken til et dekorativ element i hagen året rundt.

Er syrin Surjordsplante?

Syrin er en nøysom plante som vokser på mange slags jord, men som trives best i godt drenert, svakt sur til godt kalkholdig (pH 6-8), næringsrik jord på solrik plass. Den greier seg godt både i sandjord og i god leirjord. Halvskygge gir mindre blomstring, men den utvikles godt vegetativt.

Hvordan overvintre syrinhortensia?

Hvis alle blomsterklasene henger igjen når snøen legger seg vil en liten busk raskt kollapse av vekten. Klippes de visne blomsterklasene av nå vil busken være mer beskyttet gjennom vinteren ved at all snøen detter ned mellom grenene. Et annet alternativ er selvsagt å binde opp grenene for å holde den på plass.

Hvor mange år tar det før syrin blomstrer?

Du får både kjopt syriner som max kan bli 1 meter og opp til 7 meter, kanskje mer. De jeg har blir ca 3-4 meter høye og setter (rotekte)rotskudd slik at man får en virkelig tett hekk etter mange år. Tror du bør regne med tre år før første blomstring, To om du er heldig.

Kan man plante syrin på høsten?

De står i potte og kan plantes hele sesongen, sier planteskolekonsulent hos Norsk Gartnerforbund Inger Hilmersen til Klikk.no. Syriner er lettstelte, men trenger oppfølging i etableringsfasen. – Det finnes så mange forskjellige syriner at det avhenger av hvordan plantene ser ut og hva man har tenkt seg.

Kan syrinhortensia stå i skyggen?

Fakta om syrinhortensia, hydrangea paniculata

Kan stå både i sol og halvskygge.

Hvordan plante syrinhortensia i krukke?

Om du ønsker å ha den i krukke så husk at krukken bør være stor og godt drenert, og du må være villig til å vanne så den ikke går tørr. Og, husk også at når planter står i krukke så må du minst legge på en herdighetssone på det du egentlig har, så jeg vil ikke anbefale syrinhortensia i krukke i H5, men H4 bør gå.

Leave a Comment