Kan legen komme på hjemmebesøk?

Legene kan henvise til innleggelse på sykehus, til spesialist, billeddiagnostikk, samt utferdige sykemelding, resepter og legeattester på et hjemmebesøk. Vi understreker at ved akutt fare for liv og helse skal man alltid ringe 113.

Når legen ikke ringer tilbake?

Det at legen ikke ringte tilbake, kan være fordi legen har det veldig travelt. Ved at du kommer inn til samtale, logges dette som en konsultasjon, og legen får betalt for jobben den gjør. Det er forøvrig ikke ofte at leger opplyser om resultat av undersøkelser på telefonen.

Hvordan ringe fastlegen?

Dersom du ikke vet hvem som er din fastlege, eller det er andre ting du ikke finner ut av, kan du ringe Fastlegetelefonen på 810 59 500 eller finne info på Helsenorge . Dette er fastlegen.

Kan fastlegen si opp pasienter?

Ifølge leder i Alment praktiserende lægers forening (Aplf), Jan Emil Kristoffersen, kan du ikke det. – Leger med fastlegeavtale har ingen rett til å si fra seg ansvaret for en pasient som står på listen.

Kan legen komme på hjemmebesøk? – Related Questions

Kan legen nekte deg time?

Fastlegen må til enhver tid vurdere hvor mye det haster å få en time, men det skal vært mye til før fastlegen kan nekte en pasient på listen å bestille en time. Det er heller ikke lov for legen å si at man skal skifte fastlege, men legen har lov til å foreslå det.

Når legen ikke tar deg på alvor?

Dersom et møte ikke fører til endringer kan du sende en skriftlig klage til legekontoret. Ombudet kan bistå deg med dette. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Hvis det er aktuelt kan du ringe 800 HELSE (800 43 573), eller gå inn på hjemmesiden www.helse.norge.no.

Kan fastlege sy?

Godt ivaretatt. Hos legen kan det tas enkle prøver som urinprøve, prøve av blodsukker og blodprosent, CRP, og for øvrig vil legen kunne sende prøver til analyse dersom det er nødvendig. – En fastlege vil også være i stand til å ta andre undersøkelse som EKG, og du kan regne med at han eller hun kan sy et lite sår.

Hva kan en fastlege gjøre?

Fastlegen er førstelinjetjenesten og den pasienten først skal kontakte. Fastlegen kan enten selv stille diagnose for sine pasienter, eller henvise videre til utredning hos spesialist eller på sykehus.

Kan lege nekte behandling?

En lege kan avslå å ta en pasient under behandling, såfremt denne har rimelig anledning til å få hjelp av en annen lege. En lege må ikke utnytte en pasient hverken seksuelt, økonomisk, religiøst eller på annen måte. En pasients samtykke fritar ikke legen for ansvar.

Hvor ofte er det vanlig å gå til legen?

I snitt går norske kvinner til lege 3,1 ganger i året, mens menn går 2,2 ganger, går det frem av tall hos SSB. Noen er så å si aldri syke og oppsøker svært sjeldent et legekontor, andre går til legen ved det minste tegn på at noe er galt.

Har man lov til å gå til lege i arbeidstiden?

Arbeidsmiljøloven gir ingen rett til fri i arbeidstid for å dra på behandling (heller ikke for å dra til lege, tannlege, kontroll på sykehus mm.). Man har altså etter loven verken rett på fri uten eller med lønn for slike ærender i arbeidstiden, men mange har dette fastsatt i en tariffavtale som bedriften er bundet av.

Hvor lang ventetid for time hos fastlege?

Ulovlig lang ventetid

Du skal slippe å vente for lenge med for eksempel å få en kul erklært ufarlig, eller undersøkes videre. Kravet i fastlegeforskriften er at du normalt skal få time hos fastlegen innen fem virkedager.

Har man rett på lønn ved legebesøk?

Når du er hos legen arbeider du ikke, og har dermed som utgangspunkt ikke rett til lønn. Likevel kan noe annet følge av arbeidsavtale eller tariffavtale; enten kan du ha rett til fri etter slik avtale eller rett til fri med lønn. Et unntak fra ovennevnte er svangerskapskontroll for gravide kvinner.

Kan sjefen nekte meg fri?

Arbeidsgiver kan som utgangspunkt ikke å nekte lovfestet permisjon. Noen av de lovfestede permisjonene er en ubetinget rett arbeidstaker har, mens det i noen få tilfeller er åpnet for at arbeidsgiver kan gjøre noen vurderinger.

Kan arbeidsgiver nekte tannlegetime?

Arbeidsmiljøloven gir ingen rettighet for en arbeidstaker til å ta fri fra arbeid ved tannlegebesøk, tilvenning i barnehage, begravelser, flytting, ol. Grunnlaget for velferdspermisjoner ligger i arbeidsgivers styringsrett.

Leave a Comment