Kan Hoya stå ute?

Plassering: Så lyst som mulig. Noen arter som Hoya carnosa trives i full sol, men et sørvindu blir fort for varmt. Hoya linearis bør skjermes for direkte sollys.

Hva betyr Hoya på norsk?

Hoya er en tropisk planteslekt i gravmyrtfamilien, med 200 arter i Asia og Australia.

Hvor lenge blomstrer Hoya?

Blomstring: Velduftende blomster fra vår til tidlig høst (dufter mest om natten). Formering: Med stiklinger av toppskudd (5-10 cm) som får danne røtter i vann eller fuktig stiklingsjord, eller med jordavleggere (skudd som fremdeles sitter på planten bøyes ned i jord).

Kan Hoya stå ute? – Related Questions

Kan Hoya henge?

På bildet under kan du se fem forskjellige sorter av Hoya planten. Øverst fra venstre: Hoya carnosa, Hoya carnosa variegata, Hoya obovata. Nederst fra venstre: Hoya keysii, Hoya carnosa rubra. Alle er velegnede som hengeplanter.

Er Hoya giftig?

Hoya viser egentlig til alle planter i GENUS Hoya. Plantene regnes som lavrisiko for mennesker når det gjelder forgiftning. Hoya bella står på listen over ufarlige planter hos Sosial- og helsedirektoratetJeg har likevel funnet opplysninger om at bladene fra Hoya australis er middels giftig for marsvin.

Hvor lenge blomstrer Blomkarsen?

De friske grønne frøkapslene kan syltes i eddik og brukes som kapers-erstatning. Blomstrer fra juni til den første frost.

Hvor lenge blomstrer potteroser?

Den allsidige potterosen er i salg hele året. Inne er den dog kjent som en plante med litt kort holdbarhet, men den er en favoritt når den får leve utendørs på våren og sommeren. Hvis potterosen får riktig stell, er det en frodig plante som blomstrer rikt gjennom hele sesongen.

Hvor lenge blomstrer Forglemmegei?

Forglemmegei blir ofte sett på som en tidlig vårblomst, men engforglemmegei himmelblå blomstring varer fra juni til august, og kan også vare enda lenger.

Hvilke blomster varer lenge?

Det finnes så mange vakre sommerblomster. Pelargonium, Petunia, Lobelia og spanske margeritter! Dette er blomster som krever relativt lite stell, men gir langvarig glede.

Hvilke blomster kommer igjen hvert år?

Stauder er et fellesnavn for uteplanter som kommer igjen år etter år. Det er mange sorter å velge mellom, og ved å plante litt forskjellig, kan du lage et bed som blomstrer fra tidlig om våren til sent på høsten.

Hvilke planter trives i full sol?

Noen av våre grønne favoritter er elefantfot, aloe vera, yuccapalme og svigermorstunge. Blomstrende solelskere er trillingblomst, hibiskus, pelargonia og ildtopp. Et solrikt vindu er også utmerket til å dyrke spiselige planter som chili, tomat, sitron, timian og rosmarin.

Hvilke blomster står hele sommeren?

Sommerens blomster
  • Pelargonia. Tåler tørke, blomstrer flittig, mange sorter og farger.
  • Margeritt. Blomstrer hele sommeren.
  • Lobelia. Hengende eller kantplante, begge passer fint i potte og henger over kanten med mange små blå, hvite eller lilla blomster.
  • Bacopa.
  • Fuksia.
  • Spansk margeritt.
  • Lavendel.
  • Petunia.

Hvilke blomster kan plantes ut i mars?

De som tåler mest er Stemor, påskeliljene (både store og små) Perleblomst (Muscari), Vårlyng (Erika carnea), Julerose (Helleborus) og Iris (Iris reticulata), Selvsagt er slik som krokus og tulipanhybrider i potte ikke noe problem.

Kan lavendel overvintre?

Både sitron og oliven må settes frostfritt om vinteren, mens lavendel fint klarer en vinter i sone H4.

Hvilke blomster kan overvintre?

Liljer, stauder og vintergrønne planter som smågran, tuja, barlind, sypress, furuer (dvergtyper) kan også overvintre. Urter som oregano, timian, persille, gressløk, karve og merian tåler også fint kulden.

Hvilke vårblomster tåler noen kuldegrader?

Viola, påskeliljer og andre løkblomster, tusenfryd, juleroser (Hellborus) og vårlyng er noen tøffinger og er de eneste blomstene som tåler noen kuldegrader. Plantene tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt de er herdet.

Når skal Geranium klippes ned ned?

I vinterhalvåret står pelargoniene mine i kjelleren. Der står de fra november til midten av mars, uten vanning. Når mars er her tas de opp, klippes ned og skiftes jord på.

Skal man klippe ned stauder?

Staudene bør klippes helt ned når planten har visnet sent på høsten for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Vårblomstrende stauder deles om høsten og høstblomstrende stauder deles på våren.

Hva gjør jeg med stauder om våren?

Selv om staudene har visnet ned, trenger du ikke å klippe dem ned nå. Det er mye bedre for plantene om du venter til våren med å rydde opp i bedene. For mange er raking av løv og rydding i bed en fast høst-aktivitet.

Leave a Comment