Kan Agurkplante stå ute?

Agurkplantene kan forøvrig på sommeren vokse utendørs i hagen – men det forkorter sesongen og avlingen kan bli redusert av både vind, regn og lave nattetemperaturer. Noen sorter agurker tåler å være utendørs bedre enn andre.

Når kan man så agurk ute?

Hvis du tar utgangspunkt i utplanting ca 1. juni, så kan du frøene i april. Hvis du bor en plass der det blir frostfritt tidlig og mulig forgod varme, så kan du direkteså frøene ute når jorden holder en temperatur over 10 grader.

Hvor lenge varer en Agurkplante?

Da vil du finne gode råd her. Agurkplanter har en kortere levetid enn sine drivhusmotparter fordi de bruker mer energi. Derfor kan de vanligvis bare vare en halv sesong. Men ved å bruke et gammelt triks og gjenplanting av agurkplantene på sommeren, kan du forlenge agurksesongen til langt ut på høsten.

Kan Agurkplante stå ute? – Related Questions

Skal man fjerne blader fra Agurkplanter?

Friske blader er viktig for god avling og vekst. Alle vekster du ønsker å dyrke for matens skyld, slik som tomat, agurk og epler, bruker bladene for å danne sukker, gjennom fotosyntesen. Fjerner vi bladene får dermed planten ikke energi til å få søte frukter og velfungerende røtter og andre plantedeler.

Hvor skal Agurkplanter stå?

Vær og vind.
  1. Agurker elsker sol. Om du skal ha agurkplanten din ute anbefales det at den står på et lunt, solfylt og tørt sted.
  2. Ikke la agurkplanten stå i regnet.
  3. Det kan være en fordel å investere i et lite drivhus der det er plass til et par planter.
  4. Agurkplanten kan trives inne også.

Kan man klippe Agurkplanter ned?

Også vanlige agurkplanter bør du knipe. Her er det sideskuddene Lene anbefaler at du fjerner, i hvert fall opp til de første tre-fire bladparene. Vær oppmerksom på at det ikke er små agurker du fjerner – og vent eventuelt til du kan se om det er en ny stilk eller en liten agurk som er på vei.

Skal blomsten på agurk fjernes?

Tidligere kunne agurkene utvikle bitterhet dersom de ble pollinert. Derfor var det et vanlig tips å fjerne hann-blomstene på plantene for å unngå at de skulle bli bitre. Men hos moderne sorter er bitterheten avlet bort, så du trenger ikke fjerne hann-blomstene for å få bitterfrie frukter.

Skal man toppe Agurkeplanter?

Det kan være lurt å bare spare et skudd (kutte av etter første blad). Hvis en kutter etter to blader kan det føre til at fruktene blir dårlige. Det kan også være en fordel å toppe agurkplanten hvis en ikke vil at planten skal vokse ut over hele taket.

Skal agurker bindes opp?

Med tiden vil planten gi snoren ganske mye vekt, og selve stammen blir også en del tykkere. Agurkplantene skal også bindes opp. Her kniper Lene sideskuddene med det samme, før hun setter snoren rundt planten etter samme prinsipp som med tomatene.

Skal Agurkplanter ha mye vann?

Agurkplante krever mye jord, næring og ikke minst mye og regelmessig vann. Tidvis kan det være vanskelig å strekke til, og da kan en god selvvanningspotte være løsningen.

Kan man plante agurk og tomat sammen?

Det er ofte frarådet å dyrke tomater og agurk i samme drivhus, og mange hobbydyrkere viser til dette “gartner-tipset” og følger rådet uten å mukke. Verre blir det når dette frarådes nybegynnere på sosiale medier som tar dette for god fisk og ikke engang prøver å dyrke begge disse favorittene sammen.

Hvor lang tid tar det å dyrke agurk?

Et par måneder etter såing dukker de første agurkene opp, avhengig av sort og hvor godt du steller planten så klart. Med andre ord kan du gjerne så agurker i mai, og høste i juli.

Skal agurk ha gjødsel?

Agurk er en plante som trenger god tilførsel av både gjødsel og vann. Så lenge de står innendørs er det mest praktisk å vanne med en eller annen form for flytende gjødsel.

Hva slags gjødsel til agurk?

Agurk
  • Gjødsling ved planting. Ved planteoppal og de første ukene etter planting er det kun vegetativ vekst i plantene.
  • Kristalon™ – NPK gjødsel. Dyrkere som vil unngå å lage sin egen gjødselblanding kan med fordel anvende NPK-gjødsel kombinert med YaraLiva™ CalciNit.
  • Fordelene ved å benytte Kristalon™:
  • Ledningstallet.
  • pH.

Når må jeg potte om agurk?

Når er det tid å plante om en agurkplante? Tiden er inne for større potte når røttene fyller helt ut og slik de gjør her. Det er ikke skadelig å løfte av potta en gang i blant for å sjekke status på røttene. Hold planten mellom lang- og ringfinger før den snus på hode.

Hvorfor henger bladene på Agurkplanten?

Det hender seg at agurk-plantene mine henger plutselig med nebbet etter at jeg har gjødslet de med noen form for gjødselvann. Dette kan være et tegn på at de har fått for mye.

Hvorfor visner agurkene?

Normalt skjer det ved at planten har for stor belastning til å kunne bære alle fruktanleggene fram, altså næringsmangel, men det kan umulig være tilfelle hos deg med den næringstilførselen.

Hvor mye vann trenger agurk?

Agurker elsker vann og bør vannes regelmessig, helst daglig om de ikke skal bli bitre. Men det finnes en akilleshæl, og det er stilken. Den råtner lett om den blir liggende i vann. Derfor er det viktig å passe på at plantene ikke havner lavere i jorda enn de var fra før, når du planter ut.

Hva gjør man med gule blader på planter?

Gule blad faller av

Dette er et tegn på overvanning. Sjekk hvor tørr jorden er før du vanner – ikke bare ved å kjenne med fingeren på det øverste jordlaget – med ved å løfte potten og kjenne hvor tung den føles. Er jorden tung, er det vann igjen i jorden – selv om det kanskje er tørt på toppen.

Leave a Comment