Hvorfor vises ikke Jul På Månetoppen?

«Jul i Blåfjell» ble sist sendt på tv i 2011, mens «Jul På Månetoppen» hadde sin siste oppvisning i 2014. NRK droppet deretter å sende seriene fordi de mente fortellermåten var utdatert – og den tekniske kvaliteten for lav.

Hvor er Jul På Månetoppen spilt inn?

Originalen har animerte fjell, mens 2001-versjonen har foto av ekte fjell (Innerdalstårnet). Alle utescener ble filmet i Røros, mens alle interiør-scener ble filmet i NRKs studio på Marienlyst i Oslo. I 2015 bestemte NRK seg for at Jul i Blåfjell og spin-off serien Jul på Månetoppen aldri skulle sendes igjen.

Hvor lenge varer Jul På Månetoppen?

Jul på Månetoppen
Lengde 30 min. (per episode)
Språk Norsk
Bak kamera
Manus Gudny Ingebjørg Hagen

Hvorfor vises ikke Jul På Månetoppen? – Related Questions

Hvorfor feirer vi jul 24 og ikke 25?

Norden feirer jul en dag for tidlig

LES OGSÅ  Hvor mye kan man vinne på nabolaget?

Men Norden skiller seg fra resten av verden ved å markere denne begivenheten 24. desember. Den nordiske skikken stammer fra før det mekaniske uret ble oppfunnet. En ny dag begynte den gangen ved solnedgang i stedet for som nå ved midnatt.

Når er det vanlig å rydde bort jula?

Ifølge norske juletradisjoner er onsdag 6. januar siste dag for å rydde ut juletreet og pynten. Trettende dag jul var fra gammelt av en av de store høytidsdagene i jula.

Hvor lenge varer juletiden?

Juletida ble regnet fra julaften 24. desember eller første juledag og til 6. januar eller 13. januar.

Hvor lenge varer et juletre?

Hvor lenge skal et juletre vare fra man kjøper det? – Setter du det opp og pynter på lille julaften skal det vare til 20. dag jul, men det vil variere litt ut ifra når det ble hugget og hvor varmt man har det inne. Det skal altså holde en tre ukers tid.

Hvor mange dager varer jul?

I desember 2022 er julaften på en lørdag, så juleferien starter i uke 51. Siste skoledag før juleferien er rundt onsdag 21. desember, mens første arbeids- og skoledag etter jul er rundt mandag 2. januar 2023.

Hvor lenge holder et juletre inne?

Juletreet har, som alt annet av planter og blomster, begrenset holdbarhet. Et godt tre vil holde i en uke eller to. Spør forhandleren om når og hvor treet ble felt, så får du et bilde av hvor ferskt det er. Tommelfingerregelen er at treet ikke bør ha blitt felt tidligere enn i starten av november.

LES OGSÅ  Hvor mange gram er 1 dl smelta smør?

Er det lov å hente juletre selv?

Allemannsretten gir deg ikke rett til å hogge juletrær! Skog og ressurser knyttet opp til denne er nemlig ikke regulert av allemannsretten, og er isteden eid av grunneier. Du kan med andre ord ikke ta deg til rette og hogge ditt eget juletre i skogen uten å få til en avtale med grunneier.

Skal man vanne juletre?

Vann juletreet rikelig og ofte

Et bartre fordamper fuktighet gjennom barnålene, og får de ikke fuktigheten de trenger, ligger de på gulvet før man vet ordet av det. For å gi treet ditt ekstra god sugeevne er et godt tips å skjære av en 2–3 cm tykk skive nederst på stammen.

Hvilket juletre drysser minst?

Vanlig grantre drysser nok mest, og er ofte den rimeligste varianten. På edelgran har barnålene bedre feste, og trærne drysser derfor mindre.

Hvilket juletre lukter mest?

Fjelledelgran vokser naturlig over store områder i det vestlige Nord-Amerika. I juletresammenheng er fjelledelgran å regne som en norsk spesialitet. Den regnes for å være blandt de mest smaltvoksende treslagene. Svært aromatisk lukt, suveren nålefasthet og stor fargevariasjon er blandt egenskapene til fjelledelgranen.

Hvor lenge skal juletreet stå i varmt vann?

Hold enden på treet i varmt vann i et par minutter før du setter det i juletrefoten.

Når juletreet ikke drikker vann?

– For at treet skal klare å holde på nålene, må det klare å drikke vann. Treet du kjøper er egentlig ikke i stand til det fordi sagsnittet er tettet igjen med en klissete sevje. Derfor må du kutte av 1-3 centimeter nederst på stammen. Når det er gjort, bør juletrefoten med vann stå klar.

LES OGSÅ  Hvor er det billigst å leie feriehus?

Hvorfor har vi glitter på juletreet?

Treet symboliserer også liv og vekst. LyseneSymboliserer Jesus – ”Verdens lys”. Bruken av lys går tilbake til før-kristen tid. Stjernen – Symboliserer stjernen som sto over Betlehem (Matt.

Hva har tyskerne i juletreet?

Les også: Hjelp det er jul! Ifølge flere amerikanske nettsider har tyskerne en tradisjon med å gjemme en sylteagurkformet pynt mellom grenene på juletreet. På julaften blir det første barnet som finner denne «juleagurken» belønnet med en ekstra gave, forteller historien.

Hvorfor er jeg tørst hele tiden?

Tørste er vanligvis et tegn på at kroppen trenger mer væske og skyldes ofte at man har drukket for lite gjennom dagen. Trening og opphold i varmen, som gjør at man svetter mye, er forhold som naturlig fører til et økt væskebehov.

Hva er best å drikke når man er tørst?

Vann er nødvendig for å opprettholde normale kroppsfunksjoner. Vanlig vann dekker væskebehovet uten å bidra med unødvendige kalorier, og er derfor den aller beste drikken når man er tørst.

Leave a Comment