Hvorfor kjønnslemlestelse?

De som praktiserer omskjæring av jenter gir ulike forklaringer på hvorfor de oppfatter denne tradisjonen som nødvendig. Noen av de vanligste forklaringer er: Det er nødvendig for å kontrollere jenters seksualitet og moral. Overbevisning om at det er et religiøst påbud.

Hvilke land driver med kjønnslemlestelse?

To av tre jenter og kvinner som er kjønnslemlestet, bor i Egypt, Etiopia, Niger og Sudan. Forekomsten i Indonesia er betydelig høyere enn antatt (80 millioner). 29 land har nasjonale data på omfanget av kjønnslemlestelse (27 land i Afrika, samt Irak og Jemen).

Hvordan foregår en omskjæring?

Inngrepet foregår ved at man strekker forhuden maksimalt, med frigjøring av forhuden fra penishodet. Deretter klippes eller skjæres hele forhuden bort i nivå med kanten av penishodet. Så syes sårkanten slik at det ikke skal blø. Vanligvis gror såret meget raskt.

Hvorfor kjønnslemlestelse? – Related Questions

Hvorfor fjerner jøder forhuden?

Brit mila er en betegnelse på fjerning av forhuden på penis (omskjæring) på jødiske gutter. Denne handlingen markerer innlemmelse i pakten, som ifølge 1 Mosebok 17,10–12 ble inngått mellom Gud og Abraham og alle hans etterkommere. Gutten blir velsignet og får også sitt navn i forbindelse med sin brit mila.

Kan man bli født uten forhud?

Generelt så blir man ikke født uten forhud. Den desidert vanligste årsaken til manglende forhud er at man er rituelt omskåret.

Hvor mye koster det å bli omskjært?

Priser
Alder Pris
0-6 mnd 4000,-NOK
6-12 mnd 4500,-NOK
1-2 år 5000,-NOK
2-13 år 6000,-NOK

Hva er fordelen med omskjæring?

Medisinske fordeler

Som små barn har omskårne gutter redusert risiko for urinveisinfeksjon og som voksne peniskreft på grunn av humant papillomavirus («vortevirus»). Seksuelt aktive omskårne menn har langt lavere risiko for å pådra seg eller overføre smitte for hiv og herpes.

Hvor mye koster det å fjerne forhuden?

Operasjon av trang forhud er gratis uavhengig av alder hvis man opereres på et offentlig sykehus.

Hvordan strekke ut forhud?

Har du trang forhud kan du prøve å smøre forhuden din inn med en krem som inneholder kortison, og så forsøke å tøye forhuden ved å trekke den tilbake, morgen og kveld i 6-8 uker.

Når skal man begynne å vaske under forhuden?

Små gutter trenger ikke vaske under forhuden, men når du er kommet i puberteten, må du vaske penis og under forhuden hver dag. Under forhuden er det talgkjertler som produserer talg – disse blir mere aktive i puberteten. Dersom talg blir liggende under forhuden, vil den etter hvert begynne å lukte.

Når skal man trekke forhuden tilbake?

Forhuden kan trekkes tilbake først når barnet er i skolealder. Etter hvert er mulig for gutten å trekke forhuden fullstendig tilbake. Dette kan skje når gutten er i barneskolealder, eller først opp mot pubertetstid.

Er fimose farlig?

Det er ikke farlig å ha sex med trang forhud. Du skal ikke tvinge forhuden over penishodet om det er for trangt. Det er heller ikke noe problem å bruke kondom.

Hvordan blir man kvitt kukost?

Kukost eller smegma som det også kalles fjernes ved å trekke forhuden godt tilbake og skylle området, gjerne en gang per dag, først og fremst for å fjerne ubehagelig lukt.

Er smegma normalt?

Man kan se smegma helt fra fødselen, men det er vanligst hos voksne menn. Små mengder er vanlig og helt ufarlig. Imidlertid kan det oppstå problemer dersom smegma hoper seg opp på grunn av dårlig hygiene. Det kan da oppstå bakterievekst, med særlig vond lukt som resultat.

Hvordan bli kvitt smegma?

Smegma er til for å holde huden på penis myk og smidig. Det går ikke an å gjøre noe med det annet enn å holde det rent slik at det ikke lukter. Skyller man penis 1-2 ganger daglig pleier det ikke å bli så mye smegma. Du trenger ikke å bruke såpe nedentil, det holder lenge med vann.

Hva er fimose?

Fimose er betegnelsen på trang forhud som ikke kan trekkes tilbake på/over penishodet. Tilstanden er et vanlig fenomen hos guttebarn, og den bedrer seg spontant med årene hos de aller fleste.

Hvordan ser balanitt ut?

Balanitt er en betennelse under forhuden og på penishodet, med symptomer som smerter, kløe, rødhet og utflod/belegg. Tilstanden er ufarlig, og lar seg vanligvis helbrede hvis du får rett diagnose og behandling. Balanitt er vanligst i gutteårene, men kan ramme menn i alle aldre.

Hva er balanitt?

Balanitt betyr betennelse av penishodet og postitt betennelse av forhuden. Som regel brukes betegnelsen balanitt selv om forhuden også er affisert. Balanitt er uvanlig hos menn som er omskåret.

Hvorfor flasser penisen min?

Om det begynner å klø på penishodet, slimhinnen blir tørr, rød og kanskje flasser, er det et tegn på ubalanse. Slike plager kan være symptom på en soppinfeksjon. Sopp regnes ikke som en seksuelt overførbar infeksjon.

Leave a Comment