Hvorfor har jeg så store lår?

I den alderen du er nå, utvikler kroppen seg mye, og som en del av puberteten får jenter ofte mer fett på lår, rumpe og mage. Det er helt normalt. Vi mennesker har også forskjellig kroppsform, noen har større lår enn andre.

Hvordan få fastere lår?

– Mange er redd for «store» lår som følge av styrketrening, men styrketrening har mange gode effekter.

Gode styrkeøvelser kan være:

 1. Knebøy.
 2. Strake markløft.
 3. Utfall bakover.
 4. Gående utfall.
 5. Hip thrust.
 6. Bulgarsk split bøy.
 7. Ett bens strake markløft.

Hvordan få mindre lår og mage?

Ved å trene regelmessig både styrke og kondisjon, samtidig som du spiser nok og sunt kan du få mindre fett på lår og mage. Dette er gode basisøvelser som du fint kan ha som del av treningen din. Andre øvelser for lår er utfall, trappetrening, bakkeløp, hip-thrust.

Hvorfor har jeg så store lår? – Related Questions

Hvordan bli kvitt fett på lår?

For å miste fett fra lårene dine og gjøre dem mer faste, er det viktig at du følger en fysisk treningsrutine for å stramme dem, så vel som et sunt kosthold.

Noen av øvelsene vi anbefaler for dette er:

 1. Sykling.
 2. Svømming.
 3. Jogging eller løping.
 4. Pilates.
 5. Yoga.
 6. Knebøy.
 7. Trappeklatring.

Hvordan få mindre lår og hofter?

Det er ingen spesiell type trening eller mat som gjør at du får mindre hofter, lår og legger. Mye av kroppsbygningen vår bestemmes av gener. Du er også i en alder der kroppen din utvikler seg og ikke ennå er ferdig utviklet.

Hvordan få en sprettrumpe?

Hvordan: Ligg på rygg med armene langs sidene, føttene i gulvet og bøyde knær. Løft hoftene til kroppen danner en rett linje fra knær til skuldre, og senk deg kontrollert tilbake til utgangsposisjon. Hold stramme muskler i rumpe og mage gjennom hele øvelsen, og press hælene godt ned i bakken.

Hvordan trene lår og rompe?

Instruksjoner:
 1. Stå med skulderbreddes avstand mellom beina, armene rett foran deg.
 2. bøy i knærne og senk hofta under kneleddet.
 3. gjør en liten «bounce» i nederste posisjon, der du løfter kroppen litt opp før du senker deg ned igjen.
 4. press opp igjen til stående posisjon.
 5. se rett frem og hold ryggen strak gjennom hele øvelsen.

Hvordan få bort fett på rumpa?

For å redusere størrelsen på rumpa, så må du fortsette å spise sunt, være masse i aktivitet generelt og trene mye utholdenhetstrening – som er energikrevende. Styrketrening vil jo i utgangspunktet kunne gi deg større muskler i rumpa, og det vil du jo ikke.

Hvordan trene magen?

Dette er et treningsprogram som vil bidra til en mer veltrent mage, men som samtidig er effektivt og kan gjennomføres på 30 minutter.
 1. Crunch i slynge. 8-12 repetisjoner i tre sett.
 2. Mountain climbers på skrå i slow motion. 8-12 repetisjoner i tre sett.
 3. Sidehev i ryggapparat med vekt.
 4. Crunch på BOSU.

Hva slags trening forbrenner mest fett?

Løping. Løping eller jogging er den treningsaktiviteten som gir absolutt best utslag på kalori- og fettforbrenningen din. Etter hvert som du kommer i bedre form og øker farten vil også kaloriforbruket ditt øke.

Er det lurt å trene mage hver dag?

– Hvor ofte bør man trene magemusklene? — Ingen forskning viser at det er noen fordel å gjøre mageøvelser mer enn 3-5 ganger per uke, men det er ikke skadelig å trene hver dag heller. Det er vanskelig å utmatte eller å overtrene magemusklene om man utfører standardøvelser med kroppsvekt som motstand.

Hvorfor får jeg ikke flat mage?

Fordøyelsen påvirker også hvordan magen ser ut. Fungerer ikke fordøyelsen ordentlig, og du får ikke gått jevnlig på do, kan du ikke få flat mage. En tredje risikofaktor er for lite søvn. Sover du ikke nok, kan det påvirke hormonbalansen og øke appetitten selv om du faktisk ikke er sulten.

Hva er den beste treningen for å få bort mage?

Løping, sykling, roing og spinning er gode eksempler på fettforbrennende former for kondisjonstrening. Derimot kan vi ikke gi deg 2–3 gode styrketreningsøvelser som utelukkende forbrenner fett på magen – det finnes nemlig ikke. Mageøvelser forbrenner ikke spesielt mye fett på magen.

Hvorfor får damer stor mage?

For mye stress og for lite søvn kan bl. a. få magen ut av form. Spesielt etter fylte 40 år setter fettet seg lettere rundt magen, og også hud og muskler blir slappere.

Hvordan få stram mage på kort tid?

Vil du ha en flat mage på kort tid? Da bør du satse på fettforbrennende trening i form av løping, sykling og rask gange i minst 20 minutter. Intervaller er best! I tilegg bør du ha to til tre intensive magetreninger i uken.

Hva fjerner det farlige bukfettet best?

Det beste rådet for å fjerne dette fettet er også trening og kaloriunderskudd. Men det vil fjerne fett på hele kroppen, fordi det ikke er mulig å punktforbrenne fett kun på magen. – For å minske fettprosenten bør man trene både styrke, intervaller og ha et sunt kosthold.

Hva slags mat forbrenner magefett?

Mindre bukfett blant personer som spiser sunt
 • grønnsaker.
 • frukt.
 • grove kornprodukter (slik som havregryn og grovt brød)
 • nøtter og kjerner.
 • belgvekster (slik som bønner, linser og soya)
 • yoghurt.
 • fisk.

Kan man få tynnere legger?

Vi kan ikke slanke leggene våre ene og alene, på lik linje med magen. Du må trene generell kondisjonstrening, ved siden av å gjøre styrkeøvelser for leggene. Stående eller sittende tåhev er forslag på øvelser. Gjør litt flere repetisjoner enn til vanlig styrketrening, gjerne 20-25 reps x 2-3 serier.

Hvordan trene lår hjemme?

Legg deg ned på en treningsmatte eller et teppe, så du ser opp mot taket. Legg hendene dine ved siden av deg og bøy knærne. Løft midjen mot taket, sørg for å stramme setemusklene, lårene og magen. Hold denne stillingen i 5 sekunder og gå sakte tilbake til gulvet.

Leave a Comment