Hvorfor bruke wokpanne?

Hvorfor skal du bruke en wokpanne? En wokpanne er fordelaktig fordi den ofte er laget av karbonstål, steker maten veldig raskt ved høye temperaturer og kan lage mat med mindre olje. Dette skyldes den runde formen på woken, og slik kan du lage sunne måltider med lite fett.

Hva er wokpanne?

Hva er forskjellen på en wokpanne og en vanlig stekepanne? En wokpanne er dypere enn en vanlig stekepanne. I tillegg gir den deg mye mer volum, noe som gir deg muligheten til å lage større porsjoner. En annen fordel er at wokpannene er designet til å tåle mye høyere temperaturer.

Hvordan bruke wok panne?

Lær deg å woke
 1. Bruk en panne som tåler høy varme og som gjerne har høye kanter, slik at ikke alt faller ut av pannen når du woker.
 2. Kutt ferdig alt av grønnsaker og kjøtt før du begynner.
 3. Bruk høy varme på pannen.

Hvorfor bruke wokpanne? – Related Questions

Hva er vanlig å ha i wok?

Nesten alle grønnsaker kan brukes i wok – det er i grunnen bare smaken og fantasien som setter grenser!

Andre grønnsaker du kan woke, er for eksempel:

 • Aspargesbønner (grønne bønner)
 • Blomkål.
 • Paprika.
 • Bønneskudd.
 • Sukkererter.
 • Bambusskudd.
 • Bok choi.
 • Minimais.

Hvordan lage wok i stekepanne?

Varm oljen til høy tempreatur i en wok eller stekepanne. Best egnet er rapsolje, men du kan også bruke solsikke- eller soyaolje. Wok kjøttet først og legg det til side. Wok så grønnsakene i ca 2 minutter under konstant omrøring.

Hva står wok for?

Wok eller vokk (etter det kantonesiske ordet og uttalen for «gryte», pinyin: huò, 鑊,) er en slags tynn, krummet stekepanne der man raskt, og på høy temperatur tilbereder (wokker), for eksempel grønnsaker, nudler eller mindre kjøttbiter.

Hvordan lage en god wok?

Bruk en olje som tåler høy temperatur (for eksempel rapsolje). Skal du ha kjøtt, kylling, fisk eller scampi i woken, fres det først og sett det til side. Ikke stek for mye på en gang, gjør det heller i flere omganger. Husk: Det trenger kun noen få minutter i panna om du har høy nok varme!

Hvor kommer retten wok fra?

Wok er et kinesisk kjøkkenredskap; opprinnelig en rundbunnet, dyp metallbolle, nå ofte i støpejern. Mat som lages i en wok, skal vendes raskt rundt under kort tilberedningstid og med sterk varme. Den korte steketiden bevarer vitaminer, mineraler, fibrer, farge og smak i matvarene.

Kan man WOKA i vanlig stekepanne?

Wok – gjerne i en vanlig stekepanne

Mange tror det krever spesialutstyr for å woke. Men man trenger ikke engang en wokpanne for å woke. Bruk gjerne en vanlig stekepanne som settes på eller over sterk varme.

Hvordan få sprø wok?

Anbefaler å steke fryste grønnsaker i stedet for å koke

– Du får frem de beste smakene i grønnsakene ved å steke dem. I tillegg blir de ekstra sprø i stekepannen, og det er lettere å se når grønnsakene er klare til servering, forteller Ingvild Bøhm-Pedersen, culinary chef i Findus.

Hvilken wok er best?

Den wokpannen som kom best ut av vår 2021 test var Satake Wok i Støpejern. Dette japanske designet passer utmerket for deg som lager mat i stort volum og ønsker et stilig østasiatisk design. Wokpannen er produsert i støpejern som gjør den robust og langvarig.

Hvordan vaske wok panne?

Fyll wokpannen med to tredeler med vann og kok opp, deretter la koke i 5-7 minutter. Dette gjør at det beskyttende belegget mykner. Tøm deretter ut vannet fra pannen og gni den på både innsiden og utsiden. Bruk varmt såpevann og en svampeskrubb ved rengjøring.

Hva brukes Sautegryte til?

En sautepanne er praktisk når du ønsker en stekepanne med en litt høyere kant. Dette er nyttig når du skal lage gryteretter eller ønsker å blande mer ingredienser sammen med kjøttet du steker. Ved å benytte en sautepanne vil du derfor unngå å måtte ta i bruk en gryte i tillegg til stekepannen.

Er wok fra Thailand?

Ettersom wok stort sett består av sunne ingredienser som grønnsaker, er dette en fin måte å opprettholde et balansert kosthold. Det kan imidlertid være utfordrende å finne en smakfull oppskrift inspirert av det ekte thailandske kjøkkenet – et av landene som er kjent for sin fantastiske wok.

Hva skal man ikke spise i Thailand?

Stort sett kan man trygt spise maten i Thailand, om man unngår rå skalldyr, og (annen) vond mat. Kylling må (som andre steder) være gjennomstekt eller -kokt. Det er ikke farlig å drikke springvannet i Bangkok, men det smaker som i et svømmebasseng.

Hva bør man unngå å gjøre i Thailand?

Thailand: Dette må du IKKE gjøre
 • Ikke vær høylydt eller brautende.
 • Ikke bli hissig dersom du kommer opp i en situasjon som irriterer deg (en høy restaurantregning, innpåslitne selgere osv.).
 • Ikke tøys med buddhistiske symboler (dvs.
 • Ikke ta bilde av et buddhistisk symbol før du har undersøkt om det er greit.

Hva er lurt å kjøpe i Thailand?

I Thailand finner du et hav av shoppingmuligheter og spesielt gode kjøp kan gjøres innenfor tradisjonelt håndverk, tekstiler og klær, edelstener, smykker og antikviteter. (Hvis du vil handle edelstener og smykker bør du utvise aktsomhet og orientere deg godt på forhånd.

Hvor mye er 1 Rai i Thailand?

En rai (1600 kvm) er en solid tomt i et boligfelt.

Kan nordmenn kjøpe hus i Thailand?

Kjøp av eiendom

Utlendinger kan henhold til thailandsk lov ikke eie jordstykke eller tomt i landet. Utlendinger kan imidlertid eie hus (bygninger) på samme måte som hjemme. Når utlendinger kjøper seg hus må man samtidig inngå leieavtale på tomten med landeier (landlease agreement).

Leave a Comment