Hvorfor blir pinnekjøtt hardt?

I tørket tilstand blir det både for salt og for hardt. Det har nokså lik smak som fenalår men er ikke spisbart før det har ligget til utvanning og er dampet ferdig. Pinnekjøtt er en matrett som faktisk har tradisjoner langt ut over Norge.

Når er pinnekjøttet ferdig tørket?

Etter 6-8 uker er pinnekjøttet ferdig.

Kjøttet på kammen skal da være mørkt og hardt når du klemmer på det. Pinnekjøttet kan nå deles opp i pinner.

Kan pinnekjøtt bli dårlig?

Tørt pinnekjøtt som ikke har vært vannet ut, kan leve over ett år i fryseboksen (-18 grader) siden kjøttet er så salt. Pinnekjøtt som har vært dampet, kan også fryses, men holdbarheten blir da kortere – omtrent tre måneder – siden kjøttet har mindre salt. Utvannede pinnekjøttrester holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.

Hvorfor blir pinnekjøtt hardt? – Related Questions

Hvor lenge holder tørket pinnekjøtt seg?

Tørt pinnekjøtt som ikke har vært vannet ut, kan leve over ett år i fryseboksen (-18 grader) siden kjøttet er så salt. Pinnekjøtt som har vært dampet, kan også fryses, men holdbarheten blir da kortere – omtrent tre måneder – siden kjøttet har mindre salt. Utvannede pinnekjøttrester holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.

Hvordan oppbevare tørket pinnekjøtt?

Dersom pinnekjøttet skal brukes i løpet av de nærmeste dagene, kan du oppbevare det tørt og kjølig. Kjøleskap anbefales ikke, da det er for fuktig. Stikk gjerne hull i posen, så unngår du kondens som kan føre til muggdannelse.

Hvor lenge kan man spise pinnekjøtt?

Her gjelder det å bruke sansene; se, lukt og smak. Men hvis kjøleskapet holder riktig temperatur og maten kjøles raskt ned og pakkes godt inn er dette noen tommelfingerregler: Ribbe: 2-3 dager. Pinnekjøtt: 2 – 3 dager.

Kan man spise pinnekjøtt dagen etter?

Pinnekjøttet holder seg typisk i toppen 3 dager i kjøleskapet, så det kan ikke ligge der for lenge før det bør kastes i søpla. I fryseren har det lenger holdbarhet, men bør helst brukes innen tre måneders tid, for fettet kan harske om det ligger fryst ned for lenge.

Hvor gammelt er pinnekjøtt?

Historikk. Pinnekjøtt serveres ofte sammen med kålrotstappe og poteter. Av Matprat. Pinnekjøtt er dokumentert fra 1700-tallet, men mye tyder på at retten er svært mye eldre.

Kan pinnekjøtt mugne?

Tradisjonelt ble pinnekjøttet røkt fordi man var redd for mugg. Mugg var en utfordring på steder med høy fuktighet. I dag er ikke mugg noe problem. Men, røyketradisjonen holder seg fordi mange liker den røkte smaken på pinnekjøttet.

Skal man skifte vann på pinnekjøtt?

Pinnekjøtt er tørket og modnet og saltet for å få fram den gode smaken. Det betyr at pinnekjøttet er svært salt før det vannes ut. Hvor lenge skal pinnekjøttet vannes ut? 30 timer i romtemperatur, og det er ikke nødvendig å bytte vann.

Skal pinnekjøttet stå kaldt når det vannes ut?

Det er anbefalt at man vanner ut pinnekjøttet i romtemperatur i 12- 24 timer i kaldt vann, noen anbefaler vanning av pinnekjøtt i opptil 30 timer.

Kan man varme opp igjen pinnekjøtt?

Putt det i en boks eller brødpose e.l og legg det i kjøleskapet. Så kan du varme det sakte opp på rist i stekeovnen i morgen. Ca 100-150 grader i 20 minutter burde holde.

Hvor lenge kan pinnekjøtt ligge i romtemperatur?

– Når det gjelder oppbevaring, kan som regel pinnekjøtt, spekemat samt noen oster, som for eksempel brunost og Edamer, ligge et par dager i ubrutt emballasje i romtemperatur.

Hvis du har glemt å vanne ut pinnekjøttet?

En klassisk tabbe i julestresset er å glemme å vanne ut pinnekjøttet. Har du ikke mulighet til å endre planer og servere pinnekjøttet en dag senere, finnes det en kriseløsning. Ha pinnekjøttet i en kjele og fyll denne med kaldt vann. Varm sakte opp til kokepunktet og la det trekke til kjøttet slipper beina.

Skal pinnekjøtt kokes eller dampes?

Det vanligste er å dampe pinnekjøttet, enten over bjørkepinner eller en rist. Fyll på med vann opp til risten eller pinnene, men pass på at vannet ikke dekker kjøttet. La pinnekjøttet dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Dette tar gjerne to til tre timer.

Hvor ofte fylle vann på pinnekjøtt?

Bytt vannet ofte, minst hver halvtime. Etter ca. 3-4 timer kan du smake på kjøttet for å kjenne om det er godt nok vannet ut.

Når skal pinnekjøtt legges i vann?

Start utvanningen to dager før

Start å vanne ut pinnekjøttet to dager før du skal spise det. Vann ut pinnekjøttet i kaldt vann i 18 timer, og la det så ligge uten vann i kjøleskapet til du skal bruke det.

Kan pinnekjøtt bli overkokt?

– Mange er redde for at pinnekjøtt blir overkokt, men det kan nesten ikke bli det. Det skal falle litt fra beinet, da er det ferdig.

Kan pinnekjøtt varmes opp flere ganger?

– Hvis du er rask til å kjøle ned varmebehandlet mat, helst i løpet av 1-2 timer, er det trygt å varme opp maten flere ganger, sier mikrobiolog i Nofima, Trond Løvdal.

Leave a Comment