Hvorfor blir bladene lilla?

Når du ser en plante med lilla blader i stedet for den normale grønnfargen, er det mest sannsynlig på grunn av fosformangel. Alle planter trenger fosfor (P) for å skape energi, sukker og nukleinsyrer. Unge planter er mer sannsynlig å vise tegn på fosformangel enn eldre planter.

Hvordan få en fyldig Coleus?

Coleus er enkel å ta stiklinger av – bare klipp av en stilk eller to og sett de i små vaser med vann til de får røtter – så kan du plante de i jord. Som hos en del andre planter, vil det at du klipper den ned faktisk føre til mer vekst – planten vil óg buske seg og bli kraftigere, mer robust og enda finere.

Hvorfor mister Coleus blader?

De viktigste stikkordene er god plass til røttene, mye vann og tilgang på næring. Nye blomster kan føre til at planten mister mye av fargene i bladene, så disse kan du med fordel fjerne fortløpende. For å fremme veksten bør du regelmessig klippe planten – du vil da oppleve at den også blir tettere og frodigere.

Hvor ofte vanne Praktspragle?

Coleus trenger vann flere ganger i uken, den trenger næring ila vekst sesongen og den tåler best halvskygge. Coleus trives godt inne og ute.

Hvorfor blir bladene lilla? – Related Questions

Kan Praktspragle klippes ned?

På våren og sommeren kan du beskjære planten kraftig ned ved å klippe rett over små skudd langt nede på grenene. Den ser stusselig ut etter dette, men gi den noen uker og se den forvandle seg til et kraftig og buskete eksemplar.

Kan Praktspragle stå ute?

Fakta om Coleus – praktspragle

Dyrkes for bladenes skyld, som finnes i mange ulike farger og mønstre. Kan plasseres både innendørs og utendørs i sommersesongen.

Hvor ofte vanne Paraplyplante?

Gjerne 1-2 ganger per uke i sommerhalvåret og hver 14. dag om vinteren. La jorda tørke lett ut mellom hver vanning. Den liker ikke å bli stående med vann på skålen.

Hvor ofte vanne nye planter?

Nyplanta planter må du vanne ofte.

“Gamle” planter med godt etablert rotsystem klarer seg som regel selv. Jo dypere røtter, jo lettere finner de vann selv. Har du sådd eller kjøpt små grønnsaksplanter eller sommerblomster, må du vanne de første ukene når fuktigheten i jorda er brukt opp.

Hvor ofte må man vanne planter?

De fleste planter trenger jevn fuktighet. Lett uttørking mellom vanningene fremmer imidlertid plantenes rotvekst. Det holder å vanne blomsterbedene én eller to ganger i uka. Det er bedre å vanne sjelden med masse vann enn å vanne ofte med lite vann.

Hvor ofte vanne Pengeplante?

Vann og gjødsel:

Pengetre er en sukkulent, det vil si at den lagrer vann i bladene og stammen. Det er viktig at den blir helt tørr mellom hver vanning, ellers kan røttene råtne. Det kan gjerne ta et par uker. Potta skal helst kjennes helt lett ut.

Hvordan få pengetre til å vokse?

Knip av et skudd med noen bladpar på, sørg for at du får med en eller flere noder (små forhøyning på stilken) der røttene kan vokse ut. Fjern de nederste bladene på stilken. Stiklingen kan plantes rett i en potte med jord, eller du kan sette den i en vase eller kopp med vann og se røttene vokse i noen uker først.

Er Pengeplante giftig?

Pengetre (Crassula ovata) er ei ufarleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak. Pengetre høyrer til Crassula-slekta. Felles for slekta er at plantene er relativt ufarlege å smake på. Et du store mengder plantemateriale, kan det likevel gi magesmerter og diaré.

Hvordan ta avlegger av Pengeplante?

Ta avlegger av pilea

Brekk eller kutt forsiktig av uten å skade morplanten. Fjern jord fra røttene og sett avleggeren i vann, hvor den etter et par uker vil utvikle røtter. Deretter planter du den i ny jord.

Hva er forskjell på stikling og avlegger?

Forskjellen på stiklinger og avlegger

Når disse når en viss størrelse kan de klippes fra morplanten og bli en selvstendig plante. En stikling derimot, er en plantedel som danner nye røtter – og som blir til en ny plante – etter den har blitt skåret fra den opprinnelige planten.

Hvor stor kan Pilea bli?

Kjekt å vite om pilea peperomioides

Med litt flaks kan elefantøre blomstre. Da kommer blomsten i form av bittesmå blomster i store klynger, en gang mellom april og juli. Har blitt enormt populær de siste årene. Kan bli opptil 50 cm høy.

Kan man klippe røttene på Monstera?

Kan jeg klippe luftrøttene av? Ja, de lange røttene kan du i prinsippet bare klippe av. Men Monstera får det bedre ved at du bare stikker dem ned i potten igjen eller gir de noe å kravle oppover. I naturen bruker Monstera faktisk sine luftrøtter til å klatre oppover regnskogens trær.

Hvor gammel blir Monstera?

Det er ikke en bestemt alder som en Monstera må nå før den begynner å sette ut store blader. I stedet har det å produsere enorme blader å gjøre med plantens generelle modenhet. I gjennomsnitt når Monstera sin modenhet rundt to til tre år gammel.

Kan Monstera stå på badet?

1 VINDUSBLAD ELLER MONSTERA

Har du litt størrelse på badet kan dette være et godt alternativ. Den trenger svært lite lys og bør tørke inn mellom hver vanning. Opprinnelig kommer denne planten fra den søramerikanske regnskogen, og passer fint dersom du vil ha litt jungelfølelse på badet.

Leave a Comment