Hvordan vil du gjøre en god jobb?

Slik blir du en god medarbeider
  1. Sett deg inn i virksomheten du jobber i. Forstå strategi, visjon og verdier.
  2. Kommuniser med din leder.
  3. Gjør noe med det dersom du mistrives med lederen.
  4. Lær det du kan.
  5. Lær av dine erfaringer.
  6. Ikke bli overarbeidet.
  7. Oppfør deg skikkelig.
  8. Prioriter det sosiale på jobb.

Hvordan bli lykkelig på jobb?

jobben
  1. Ikke sammenlign deg med andre.
  2. Ikke bli frustrert over det du ikke kan kontrollere.
  3. Ikke forplikt deg til noe uoppnåelig.
  4. Du har 24 timer i døgnet – som alle andre.
  5. Ikke ta deg selv så høytidelig.
  6. Dagdrøm mer.
  7. Glem fortiden.
  8. Ikke prøv å “vinne” alle diskusjoner.

Hva kjennetegner en god arbeidsgiver?

Dette stiller stadig større krav til fremtidens arbeidsgivere.

Fleksibilitet og kollegiale felleskap viktigst

  • Fleksibilitet for hjemmekontor.
  • Gode kollegiale felleskap.
  • Opplæring og kompetanseutvikling.
  • Tydelige mål om samfunnsansvar og bærekraft.
  • Tillitsbasert ledelse og medbestemmelse.

Hvordan vil du gjøre en god jobb? – Related Questions

Hvordan øke trivsel på jobb?

Her er 7 faktorer som er viktig for å oppnå trivsel på jobben:
  1. 1.Sosial støtte fra kolleger. Hvis du har gode kolleger som støtter deg, er sjansen større for at du lever lenger.
  2. Tilbakemelding på talent og kompetanse.
  3. Åpen og direkte kommunikasjon.
  4. Fokus på positivitet.
  5. Komplimenter.
  6. Mulighet for å sette grenser.
  7. Mindfulness.

Hva er en god dag på jobb?

Mestringsfølelse, gode kolleger og variert arbeidshverdag – hva som gir oss en god dag på jobb varierer ofte fra person til person, men stikkordene over er for mange fellesnevnere.

Hva vil det si å være en arbeidsgiver?

En arbeidsgiver er en person eller virksomhet som sysselsetter arbeidstakere. I arbeidstvistloven av 27. januar 2012 nr. 9 § 1 er en arbeidsgiver enhver som har ansatt arbeidstaker(e) for å utføre arbeid i sin tjeneste.

Hvilke plikter har en arbeidsgiver?

De fleste arbeidsgivere må tegne tjenestepensjonsordning for sine ansatte, og du må tegne yrkesskadeforsikring for alle ansatte. Som arbeidsgiver skal du utbetale lønn, trekke skatt og betale arbeidsgiveravgift. Alle lønns- og ansettelsesforhold skal rapporteres månedlig via A-meldingen.

Hva regnes som arbeidsgiver?

Når du har mer enn en arbeidsgiver

Har du tabellkort og flere arbeidsgivere, pensjonsutbetalere eller liknende, bør du gjøre disse oppmerksomme på om de er din hovedarbeidsgiver (der du tjener mest), eller om de er en biarbeidsgiver. NAV er i denne sammenhengen å regne som en arbeidsgiver.

Hva vil det si at arbeidsgiver har styringsrett?

Arbeidsgivers styringsrett er retten til å organisere, lede, fordele og kontrollere arbeidet samt å ansette og si opp arbeidstakere. Styringsretten er ikke lovfestet, men ligger til grunn i alle arbeidsforhold og er akseptert i rettspraksis.

Kan arbeidsgiver bestemme ferie?

Det er arbeidsgiver som har styringsrett på ferieavviklingen, men både lov og avtaler setter grenser for styringsretten. Det er arbeidsgiver som fastsetter tidspunktet for ferien innenfor de rammene loven setter.

Kan arbeidsgiver endre lønn?

Dersom vilkåret om saklig grunn er oppfylt kan arbeidsgiver gå til endringsoppsigelse for å gjennomføre vesentlige endringer i stillingen som for eksempel flytting av arbeidssted, reduksjon i stilling eller endring av oppgaver og lønn.

Kan arbeidsgiver bestemme når jeg skal avspasere?

En avtaleinngåelse forutsetter enighet mellom partene. Arbeidsgiver kan altså ikke på noen måte pålegge deg som arbeidstaker å avspasere oppsparte overtidstimer på noen bestemte tidspunkt, eller at du i det hele tatt skal «ta ut» overtidstimene ved avspasering.

Er overtid frivillig?

I loven skilles det ikke mellom «pålagt» overtid og «frivillig» overtid. Det er de samme lovene og reglene som gjelder – uavhengig av om overtiden gjøres på eget initiativ eller ikke. Det er kun tillatt med overtidsarbeid dersom det er et «særlig og tidsavgrenset behov» for det.

Hvor mye overtid er inkludert i fastlønn?

Overtid inkludert i fastlønnen

Arbeidsmiljøloven § 10-6 (11) er ikke til hinder for at det avtales et fast tillegg i lønnen som er ment til å dekke opp for eventuell overtidsarbeid. Dette forutsetter imidlertid at faktisk utført overtidsarbeid blir kompensert med full lønn og et tillegg på minst 40 %.

Kan man avspasere på helg?

Helg– og helligdager

En ansatt kan avspasere deler av uken og allikevel jobbe overtid i helgen. Vel og merke om overtiden er pålagt. Arbeid utover avtalt arbeidstid må ikke gjennomføres uten at det foreligger et særlig og tidsavgrenset behov for det (arbeidsmiljøloven § 10-6).

Når får man 50% og 100% overtid?

Overtid etter loven registreres først når man passerer 9 timer pr dag og/eller 40 timer pr uke. En annen forskjell på lov og tariffavtale er at loven sier 40 % overtidstillegg, mens tariffavtaler i privat sektor gjerne gir 50 % frem til kl 21.00 og 100% etter kl 21.00 og på søndager.

Blir syk på jobb egenmelding?

Kan egenmelding benyttes på halve dager? Nei, egenmelding i forbindelse med egen sykdom kan kun benyttes for hele fraværsdager. Går en arbeidstaker hjem i løpet av en arbeidsdag på grunn av sykdom er ikke dette en sykefraværsdag i lovens forstand og fraværet kan ikke dokumenteres med egenmelding.

Hvor mye tjener man på overtid?

Overtid skal godtgjøres med et kronetillegg på minimum 40 prosent i tillegg til den vanlige lønnen. I tariffavtaler kan det være avtalt høyere satser. Etter skriftlig avtale kan overtidstimene helt eller delvis avspaseres i stedet for å utbetales. Overtidstillegget kan imidlertid ikke avspaseres og må derfor utbetales.

Er lunsjpause betalt?

Hvis arbeidstaker arbeider mer enn to timer etter den vanlige arbeidstiden, altså mer enn to timer overtidsarbeid, skal arbeidstaker ha en pause på minst en halv time. Denne pausen skal regnes som en del av arbeidstiden, og arbeidstaker skal få betalt.

Leave a Comment