Hvordan vet du at du har hull i tennene?

Hvordan ser et hull i tanna ut?

Hvordan oppdager man hull i tennene?
 1. Tannverk eller tannpine.
 2. Ising i tennene, spesielt når man inntar kald eller varm mat eller drikke.
 3. Betennelse i tannkjøttet rundt tannen.
 4. Synlige groper i en tann.
 5. Grå, brune eller sorte flekker på tannen.
 6. Dårlig ånde.

Hvordan føles det å ha hull i en tann?

I begynnelsen av et hull, kan det være få symptomer. Dersom prosessen utvikler seg, vil du som oftest oppleve følgende symptomer: Tannpine. Ising når du spiser noe kaldt, varmt eller søtt.

Hvordan få bort brune flekker på tennene?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Hvordan vet du at du har hull i tennene? – Related Questions

Hvordan fjerne svart belegg på tennene?

Det viktigste du kan gjøre for å forebygge tannstein er å ha en god munnhygiene slik at mengde plakk reduseres. Puss tennene grundig med fluortannkrem morgen og kveld. Bruk tanntråd/tannstikkere og/eller mellomromsbørste daglig for å få vekk bakterier som ligger mellom tennene.

Kan jeg fjerne tannstein selv?

Det er veldig viktig at du ikke fjerner tannsteinen selv. Dette er tannlegen og tannpleierens jobb. De har lang erfaring med å fjerne tannstein, slik at det ikke skader emaljen på tennene. Dra ofte til tannpleier for å fjerne tannstein, dersom du opplever at det forekommer hyppig.

Hvorfor blir tennene brune?

Misfargede tenner – innenfra

Når den kommer innenfra, skyldes det enten tilførsel av fargestoffer når tannen dannes, som for eksempel ved bruk av visse medisiner i småbarnsalderen, eller ved sykdom i tannens nervekanal senere i livet. Ved sykdom i nervekanalen vil det dannes fargestoffer som trenger ut i tannbenet.

Hvordan få hvite tenner uten bleking?

Slik gjør du det:
 1. Dypp en våt tannbørste i bakepulveret.
 2. Børst tennene som normalt.
 3. Spytt ut restene og smil – du har nå hvitere tenner.
 4. Ikke gjenta dette for ofte da det kan skade tennene dine.
 5. Hør med tannlegen din hvor ofte du kan bruke bakepulver.

Hvordan få hvitere tenner kjerringråd?

Blant alle kjerringråd for å bleke tennene finner man blant annet bruk av jordbær, sitron, gurkemeie, appelsineddik og salt. Men noen av de vanligste kjerringrådene er bikarbonat, kull og kokosolje.

Hvorfor får man periodontitt?

Årsak. Periodontitt skyldes infeksjon av bakterier i spalten mellom tannen og tannkjøttet. Dette bakteriebelegget (plakk) vokser ned mot rotspissen og fører til gradvis reduksjon av tannens feste til kjeven.

Kan man bli frisk av periodontitt?

Periodontitt er en langsomt utviklende kronisk sykdom, og det vil alltid være en risiko for at sykdommen vender tilbake. Har du først fått periodontitt blir du aldri ordentlig kvitt det. Det er viktig med optimal munnhygiene for å motvirke dette. Sykdommen kan være nullstilt og stabil, men krever livslang oppfølging.

Er periodontitt farlig?

Det har i mange år vært kjent at det er en sammenheng mellom periodontitt og økt risiko for hjerte- og karsykdom. Sammenhengen mellom infeksjoner i munnen og hjerteinfarkt ble også funnet blant menn i Oslo-undersøkelsen (3).

Kan tannkjøttet gro tilbake?

Det er et dystert faktum: Når tannkjøttet har begynt å trekke seg bort, vokser det ikke tilbake igjen. Dette betyr at det er viktig å legge merke til og behandle problemet så tidlig som mulig, og før det utvikler seg til noe verre.

Hvordan ser kreft i munnen ut?

Kuler eller hvite, røde eller mørke flekker inne i munnen. Fortykkelse av kinnet. Problemer med å tygge, svelge eller å bevege tungen. Vansker med å bevege kjeven, eventuelt hevelse eller smerte i kjeven.

Er snus bra for tennene?

Snus kan forårsake en rekke problemer i munnhulen, som snusleppe og infisert tannkjøtt. Snus er ikke bra for tennene, og i denne gjennomgangen kommer vi til å oppdage hvorfor god munnhygiene er så viktig for snusbrukeren – kanskje til og med livsviktig.

Kan tannlegen se om du har snust?

Får foreldre vite det? Tannlege, tannpleier og tannhelsesekretær har taushetsplikt fra du fyller 16 år. Når tannlegen ser spor av snusing, er hun/han forpliktet til å snakke med deg om det. Det er fordi tannlegen skal motivere deg til å slutte med snus, siden snus er skadelig for kropp og tannhelsen.

Kan man få gule tenner av hvit snus?

I Norge har alle hvit snus-porsjonene også en liten andel raffinert tobakk uten at produktene bærer preg av dette på innhold eller smak. Porsjonene er hvite, diskré, renner ikke og skaper ikke misfarging på tennene.

Kan tannkjøttet gro tilbake etter snus?

Den blottlagte tannhalsen er ikke beskyttet av emalje og vil ofte være følsom for kaldt og syrlig eller ved berøring. Dersom tannkjøttet trekker seg tilbake, vil det ikke gro på plass igjen dersom du slutter å snuse. Dette er en permanent skade.

Har noen fått kreft av snus?

Snus inneholder kreftfremkallende stoffer, og Verdens helseorganisasjon (WHO) har klassifisert den snusen vi bruker i Norge (såkalt svensk snus) som kreftfremkallende. Ifølge Folkehelseinstituttets rapport om snus er det økt risiko for kreft i spiserør og bukspyttkjertel.

Hvilken snus er farligst?

Og hvit snus kan inneholde like mye nikotin som brun snus, les mer om det i neste avsnitt. Fordelen med hvit snus er at den inneholder minimalt med tobakk, i motsetning til brun snus. – Brun snus fører sannsynligvis til økt risiko for noen kreftformer.

Leave a Comment