Hvordan velge wokpanne?

Wokpanner bør være laget i et svært varmeledende metall, og helst et som også er lett. Karbonstål er et populært valg. Aluminium er et annet lett alternativ. Wokpanner i støpejern er tyngre, men hvis du liker støpejernsgryter vil du sannsynligvis også like en wokpanne i støpejern.

Hvordan velge riktig stekepanne?

Noe av det viktigste du bør være obs på, er om stekepannen du vurderer å kjøpe har tykk eller tynn bunn. Tynne bunner varmes opp i et forrykende tempo, som gjør at maten fort kan brenne seg om du ikke følger med. Stekepanner med tynne bunner passer best til hurtig fresing av kjøtt og grønnsaker til for eksempel wok.

Hva er wokpanne?

Hva er forskjellen på en wokpanne og en vanlig stekepanne? En wokpanne er dypere enn en vanlig stekepanne. I tillegg gir den deg mye mer volum, noe som gir deg muligheten til å lage større porsjoner. En annen fordel er at wokpannene er designet til å tåle mye høyere temperaturer.

Hvordan velge wokpanne? – Related Questions

Hvordan lage wok uten wokpanne?

Wok – gjerne i en vanlig stekepanne

Mange tror det krever spesialutstyr for å woke. Men man trenger ikke engang en wokpanne for å woke. Bruk gjerne en vanlig stekepanne som settes på eller over sterk varme.

Hva er vanlig å ha i wok?

Nesten alle grønnsaker kan brukes i wok – det er i grunnen bare smaken og fantasien som setter grenser!

Andre grønnsaker du kan woke, er for eksempel:

 • Aspargesbønner (grønne bønner)
 • Blomkål.
 • Paprika.
 • Bønneskudd.
 • Sukkererter.
 • Bambusskudd.
 • Bok choi.
 • Minimais.

Hvordan lage wok i stekepanne?

Varm oljen til høy tempreatur i en wok eller stekepanne. Best egnet er rapsolje, men du kan også bruke solsikke- eller soyaolje. Wok kjøttet først og legg det til side. Wok så grønnsakene i ca 2 minutter under konstant omrøring.

Hva står wok for?

Wok eller vokk (etter det kantonesiske ordet og uttalen for «gryte», pinyin: huò, 鑊,) er en slags tynn, krummet stekepanne der man raskt, og på høy temperatur tilbereder (wokker), for eksempel grønnsaker, nudler eller mindre kjøttbiter.

Hvordan lage en god wok?

Bruk en olje som tåler høy temperatur (for eksempel rapsolje). Skal du ha kjøtt, kylling, fisk eller scampi i woken, fres det først og sett det til side. Ikke stek for mye på en gang, gjør det heller i flere omganger. Husk: Det trenger kun noen få minutter i panna om du har høy nok varme!

Hvor kommer retten wok fra?

Wok er et kinesisk kjøkkenredskap; opprinnelig en rundbunnet, dyp metallbolle, nå ofte i støpejern. Mat som lages i en wok, skal vendes raskt rundt under kort tilberedningstid og med sterk varme. Den korte steketiden bevarer vitaminer, mineraler, fibrer, farge og smak i matvarene.

Hvordan få sprø wok?

Anbefaler å steke fryste grønnsaker i stedet for å koke

– Du får frem de beste smakene i grønnsakene ved å steke dem. I tillegg blir de ekstra sprø i stekepannen, og det er lettere å se når grønnsakene er klare til servering, forteller Ingvild Bøhm-Pedersen, culinary chef i Findus.

Hvordan vaske wok panne?

Fyll wokpannen med to tredeler med vann og kok opp, deretter la koke i 5-7 minutter. Dette gjør at det beskyttende belegget mykner. Tøm deretter ut vannet fra pannen og gni den på både innsiden og utsiden. Bruk varmt såpevann og en svampeskrubb ved rengjøring.

Er wok fra Thailand?

Ettersom wok stort sett består av sunne ingredienser som grønnsaker, er dette en fin måte å opprettholde et balansert kosthold. Det kan imidlertid være utfordrende å finne en smakfull oppskrift inspirert av det ekte thailandske kjøkkenet – et av landene som er kjent for sin fantastiske wok.

Hva skal man ikke spise i Thailand?

Stort sett kan man trygt spise maten i Thailand, om man unngår rå skalldyr, og (annen) vond mat. Kylling må (som andre steder) være gjennomstekt eller -kokt. Det er ikke farlig å drikke springvannet i Bangkok, men det smaker som i et svømmebasseng.

Hva bør man unngå å gjøre i Thailand?

Thailand: Dette må du IKKE gjøre
 • Ikke vær høylydt eller brautende.
 • Ikke bli hissig dersom du kommer opp i en situasjon som irriterer deg (en høy restaurantregning, innpåslitne selgere osv.).
 • Ikke tøys med buddhistiske symboler (dvs.
 • Ikke ta bilde av et buddhistisk symbol før du har undersøkt om det er greit.

Er det lov å ta med mat til Thailand?

Tollvesenet opplyser at det ikke kan tas med mat inn i landet med mindre man har en skriftlig godkjenning fra «Food and Drugs Administration». På deres webside står det lite spesifikt, men det går an å ta kontakt direkte for å få godkjenning.

Hva er billig å kjøpe i Thailand?

Silke- og batikkstoff, skreddersydde plagg, edelstener, gull, sølv og perler, tinnvarer, tresløyd, vesker, briller og linser er noe av det du kan få kjøpt billig i Thailand. Det er flere store shoppingsentre på Phuket, både i sentrum og i Patong.

Hvor mye koster en middag i Thailand?

En middag i Norge koster fra 100 til 300 kroner.
 • En hovedrett i Thailand koster fra 100-300 baht. En øl i Norge koster fra 50-80 kroner.
 • En øl i Thailand koster fra 50-100 baht.
 • En natt på mellomklassehotell i Thailand koster fra 1.000-2.000 baht.
 • Valutakurser.

Hva er lurt å kjøpe i Thailand?

I Thailand finner du et hav av shoppingmuligheter og spesielt gode kjøp kan gjøres innenfor tradisjonelt håndverk, tekstiler og klær, edelstener, smykker og antikviteter. (Hvis du vil handle edelstener og smykker bør du utvise aktsomhet og orientere deg godt på forhånd.

Hvor mye er 1 Rai i Thailand?

En rai (1600 kvm) er en solid tomt i et boligfelt.

Leave a Comment