Hvordan velge vinskap?

Skal man langtidslagre det meste av vinsamlingen vil et vinskap med én temperatursone som regel holde. En jevn temperatur på 10-12°C vil være optimalt for alle typer viner. Er vinskapet mer tiltenkt som et serveringsskap hvor vinen ikke skal lagres lenge før den skal serveres, vil to temperatursoner være å foretrekke.

Hvorfor skal man ha vinskap?

Med mindre du har adgang til en dyp kjeller med en stabil temperatur gjennom hele året er et vinskap den beste investeringen du kan gjøre for vinen din. I motsetning til et alminnelig kjøleskap holder et vinskap bedre på temperaturen og fordeler denne bedre i hele kjølerommet.

Hvor mange grader skal det være i vinskap?

Oppbevarer man vin for langtidslagring i vinskapet er ikke serveringstemperaturen så viktig. Da kan gjerne både rødvin, hvitvin og musserende lagres på samme temperatur rundt 10 – 12°C.

Hva er Multisone vinskap?

Opp til fire forskjellige temperaturer i samme skap.

Hvordan velge vinskap? – Related Questions

Hvordan skal vin ligge i vinskap?

noen kjøreregler for lagring av vin:
  1. jevn temperatur mellom 8 og 16°C.
  2. mørkt rom.
  3. ikke utsatt for vibrasjoner.
  4. luftfuktighet i rommet på 60 og 70%
  5. flasker med naturkork skal ligge, flasker med skrukork kan stå
  6. Vinene bør lagres mørkt og svalt med en jevn temperatur på 8 og 16°C.

Hvordan lagre vin uten vinskap?

Dersom du ikke har en passelig kjeller eller eget vinskap, kan du fint lagre vinen i et kott eller et skap på soverommet. Bare pass på at vinen ikke blir stående et sted der den stadig blir utsatt for dagslys, påpeker det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator .

Hva gjør et vinskap?

Vinskap er skap bygget for kjøling, oppbevaring og modning av vin. Det er et alternativ til den som ikke har vinkjeller. Vinskap har også den nyttige funksjonen at vin kan serveres til rett temperatur, hvilket er viktig for å få en størst mulig smaksopplevelse.

Hva er riktig temperatur på rødvin?

En ung og lett rødvin servers gjerne på rundt 11-13 grader, mens en mer fyldig og tyngre rødvin anbefales servert på 16-18 grader. Musserende viner er best servert på rundt 5-6 grader. Oppbevarer man vin for langtidslagring i vinskapet er ikke serveringstemperaturen så viktig.

Hva betyr temperert vin?

Temperere er å gi vin stuetemperatur. Rødvin må tempereres da garvestoffet som den inneholder «holder igjen» på lukt- og smaksstoffene ved lavere temperaturer og først «slipper taket» når vinen har fått stuetemperatur.

Hva er bunnfall i vin?

BUNNFALL: Det er grums i vinen – kan drikkes

Noen viner kan være uklare eller ha litt grums i bunnen av flasken. Dette kalles bunnfall, og er rett og slett et resultat av at vinen er ufiltrert eller har blitt lagret en stund. Hvis vinen ellers lukter friskt og fint, er det ikke noe feil med vinen.

Kan vin bli for gammel?

En vin kan fort bli dårlig dersom den oppbevares feil.

Det samme gjelder kraftige temperatursvingninger der flasken oppbevares, eksempelvis på kjøkkenet. Det beste er å plassere vinflaskene kjølig i et mørkt rom. Nederst i klesskapet fungerer fint om man ikke har vinkjeller eller et vinskap.

Kan vin med skrukork bli dårlig?

Korkfeil vil gi dårlig ettersmak og får vinen til å virke «flat og tam», men visste du at vin med skrukork eller pappvin også kan ha korkfeil? – Ja, det kan den i teorien. Det er ikke korken i seg selv som gir det som minner om lukten av litt muggen kjeller, papp og jord.

Kan pappvin være dårlig?

Ifølge Vinmonopolet er holdbarheten for en uåpnet kartong rundt 12 måneder, mens en åpnet kartong kan drikkes i inntil 6-8 uker etter åpning. Det anbefales også at vinen bør oppbevares kjølig. Så hva om de 6-8 ukene har passert, men du likevel har mer vin igjen i kartongen?

Hvor lenge holder pappvin etter den er åpnet?

– Vinen holder seg i 6- 8 uker etter åpning, men sjekk produksjons- eller tappedatoen på boksen. Holdbarhet på boks avhenger av vinens kjemiske sammensetning, men generelt holder rødvin seg litt bedre enn hvitvin.

Hvor lenge holder en uåpnet pappvin?

Jevn, kjølig temperatur er det beste for en BiB. En uåpnet BiB holder seg i cirka 12 måneder før den begynner å tape seg, sier varefaglig rådgiver i Vinmonopolet, Anne Enggrav, til Side2.

Hvor lenge kan rødvin med skrukork stå?

Holder i ei uke

Når det kommer til rød-, hvit- og rosévin, forteller han at flaska fint kan stå en uke etter at den er åpnet – med kork i kjøleskapet. – Vin er såpass stabil at det tar lang tid før den blir ødelagt.

Leave a Comment