Hvordan velge riktig takboks?

Du bør velge en takboks med en lengde som gjør at du fortsatt kan åpne bakluken. Vi anbefaler dessuten at takboksen ikke stikker ut over frontrutens øverste kant med mer enn 10 cm, da vinden på ruten kan ha en uhensiktsmessig effekt på takboksen. Vi har takbokser med en lengde fra 139 cm til 235 cm.

Hvor mye vekt tåler Thule takstativ?

Thule Tepui taktelt kan veie mellom 45 og 100 kg. Teltmodellen du bestemmer deg for vil avhenge av hvor mye vekt kjøretøyets takstativsystem tåler. Stativsystemer på lasteplan på pick-uper er også en populær måte å transportere taktelt på.

Hva er WingBar?

Aerodynamisk og støysvak

Thule Evo WingBar er et allsidig takstativ som er kompatibelt med alt tilbehør, fra takbokser til takstativ. Det store lasteområdet gir deg plass til å transportere mer utstyr.

Hvordan velge riktig takboks? – Related Questions

Hvor fort er det lov å kjøre med takboks?

Last på taket flytter bilens tyngdepunkt, så en bør alltid kjøre varsomt og lære seg bilens kjøreegenskaper i fart med takboks. De fleste takbokser har dessuten en fartsbegrensning på rundt 130 km/t og det er ikke uten grunn, sier Setnes.

Hvor høy er bilen med takboks?

Hvor høy garasjeport trenger jeg (bil med takboks)
Bilmodell Boks Høyde
Mercedes-Benz GL/GLS (13-19) 960 Touring 215 cm
Mercedes-Benz GLC (16-) 830 Touring 196 cm
Mercedes-Benz GLE/ML (12-19) 860 Touring 210 cm
Mercedes-Benz GLE (19-) 960 Touring 207 cm

Hvor mye vekt tåler taket på bilen?

Ja det er riktig at det finnes begrensninger for hvor mye vekt man kan ha på biltaket. Dette er ikke noen fast regel, men varierer fra biltype til biltype. Vanligvis er det mellom 25 og 75 kilo – og de aller, aller fleste har 50 kilo som maks taklast.

Hvor mye vekt på taket?

Legg sammen vekten av takstativet og takboksen, og trekk dette fra tillatt taklast. Da vet du hvor mye du kan laste i takboksen innenfor grensen for tillatt taklast. La oss si at bilen har en tillatt taklast på 80 kg, vekten på takstativet er 5 kg og takboksen veier 35 kg, til sammen 40 kg.

Hvilken skiboks er best?

Glassfiberboks er årets vinner

Takboksen NX Premium fra Packline kommer best ut i testen. Glassfiberboksen fra Packline får toppscore både i kollisjonstest i 30 km/t og i 40 km/t. I tillegg får den gjennomgående positive tilbakemeldinger fra brukerpanelet som har testet hvor enkel den er å håndtere.

Hvor langt kan last stikke ut foran bilen?

Lasten skal ikke strekke seg mer enn 15 centimeter. utenfor kjøretøyets sider, og last som stikker med enn 1 meter ut bak kjøretøyet skal være tydelig merket. Lasten skal ikke kunne forskyve seg eller falle av. Statens vegvesen og Trygg Trafikk har gode tips og råd om hvordan du sikrer bagasje og annen last.

Hvor lang taklast på bil?

Kan lasten være lenger enn bilen? Det du frakter skal ikke stikke mer enn 15 centimeter utenfor bilens side, og ikke over en meter foran. Last som stikker ut over en meter bak, skal merkes tydelig, og du kan for eksempel bruke en pose eller refleksvest til å merke den.

Hva er maks taklast?

Hvor mye taklast de enkelte bilmodellene kan bære, varierer ganske mye. Noen modeller er ikke godkjent for mer enn 50 kg, mens andre greier 100 kg. Et takstativ veier ca 5 kg, mens takbokser kan veie opp til 32 kg. For en bil med 50 kg som maks tillatte taklast blir det lite igjen til bagasje.

Hvordan stroppe på biltak?

Slik bruker du lastestropper:
  1. Klem inn lås og åpne jekken.
  2. Ha riktig posisjon på snella og tre stroppen gjennom.
  3. Hold den enden som tres gjennom snella stramt og klem inn for å åpne låsen på jekken.
  4. Begynn og stramme slik at lasten blir klemt ned.
  5. Når lasten ligger i klem må du låse jekken.

Er det lov å kjøre med åpen bakluke?

– Hvis det er snakk om dører som svinger sidelengs er det helt klart en risiko. Han påpeker at det kan være lovlig å kjøre med bakdører åpne, hvis det er gjort på en ordentlig måte. – Hvis det er sikret slik at lasten ikke kan forlate kjøretøyet og bakdørene er sikret på en forsvarlig måte, kan det være lovlig.

Leave a Comment