Hvordan velge riktig motorsag?

Velge størrelse
  1. Ferdighet og erfaring. Velg en mindre motorsag som er lettere å håndtere hvis du er nybegynner.
  2. Tretyper og størrelser på trær. Velg en større motorsag med mer kraft hvis du vil felle større trær, spesielt løvtrær.

Kan alle bruke motorsag?

Motorsag/ryddesag kurs – hvem trenger det? Alle som skal bruke motorsag i næringsrettet virksomhet og trenger bevis på dokumentert sikkerhetsopplæring, skal iht Arbeidsmiljøloven (forskrift om utførelse av arbeid §§ 10-1 og 10-2) gjennomføre teoretisk og praktisk opplæring.

Når må man skifte sverd på motorsag?

Hvis sporet er for slitt og V-formet, vil kjedet kunne bikke eller velte i skåret. Da slutter plutselig kjedet å skjære noen centimeter nedi stokken. Du må da skifte sverdet.

Hvordan velge riktig motorsag? – Related Questions

Hvorfor kutter motorsaga skjevt?

Forhold som kan føre til at motorsagkjeden skjærer skjevt, er: 1. Sløve kniver som er skadet av steiner eller andre harde gjenstander. Det er viktig å fjerne alle nærliggende gjenstander før du bruker en motorsag.

Hvordan smøre motorsag?

Smør kjedet med WD-40

Kjedet til motorsagen din må naturligvis smøres godt for å fungere perfekt. Ved å bruke WD-40 Multispray til å smøre vil du også beskytte kjedet mot rust. Det gjør også kjedet mer motstandsdyktig mot forurensninger. Nå er motorsagen din oljet og slip, og er klar for neste oppdrag.

Hvor langt sverd på motorsag?

Anbefalt lengde er 12″ og 14″. Mest optimalt vil være 12″ sverd. På motorsager som er på 40-50 cc er det mest vanlig med . 325 i 1.3mm og 1.5mm (1,6mm på en del Stihl sager), lengder fra 13″-18″.

Hvor ofte skifte tennplugg motorsag?

Bytt tennplugg regelmessig

Det er også bra å bytte tennpluggen regelmessig, gjerne 1-2 ganger per år, avhengig av hvor mye sagen er bruk. En ny tennplugg gir bedre gnist og dermed bedre forbrenning, noe som igjen gjør at sagen går bedre og får mer kraft.

Hvor stramt skal sagkjede være?

Stram sagkjedet til det ikke henger ned på undersiden av sverdet.

Hvordan finne rett sagkjede?

Kjededeling er gjennomsnittsavstanden mellom to nagler på sagkjedet. Verdien (1/4″, 0,325″, 3/8″ eller 0,404″) er vanligvis oppgitt på sverdet. Hvis du ikke finner den, er det beste rådet vårt å la forhandleren måle det gamle sagkjedet ditt, siden dette kan være litt vanskelig.

Hvilken vei skal kjede på motorsag?

Kontroller en gang til at kjedet ligger riktig på sverdet og peker i riktig retning. Høveltannen må peke fremover på oversiden av sverdet.

Hva kan man bruke som sagkjedeolje?

Når det gjelder olje på motorsagen kan man nesten bruke hva som helst. Jeg antar at grunnen til at man ikke bruker motorolje er fordi den er relativt dyr. Skjønt det er kjedeolje etterhvert blitt også, derfor har jeg (og mange med meg) de senere årene brukt rapsolje rett fra Rema 1000.

Hvordan holde en motorsag?

Ha et godt tak i sagen med begge hender når du bruker den, med tomler og fingre som slutter om begge håndtakene på motorsagen. Grip sagen med høyre hånd på bakre håndtak, gassen, og venstre hånd på fremre håndtak, også hvis du er venstrehendt.

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Er det vanskelig å bruke motorsag?

Det er ikke vanskelig å bruke en motorsag, men skal den fungere optimalt, krever den jevnlig ettersyn. Ellers handler det meste om sikkerhet. Det vil si riktig arbeidstøy og en nøye sikkerhetssjekk før sagen brukes.

Hvor ofte file motorsag?

Vi anbefaler filing av rytterne når sagtennene er filt tre til fire ganger på grunn av normal slitasje.

Hva slags bensin til motorsag?

Vi anbefaler sterkt at man benytter ferdigblandet bensin med syntetisk totaktsolje (Aspen 2T). Denne kommer i hendige kanner på 5l, eller større forpakninger på 25l eller 200l.

Hvor produseres Husqvarna motorsag?

Hovedkarteret ligger i Jönkjöping, Sverige. Husqvarna driver nå utvikling, produksjon og salg av hage- og skogbruksprodukter som motorsager, gressklippere, jord- og snøfresere, mobile sagbruk, med mer.

Hvor er Stihl motorsag produsert?

Andreas Stihl AG & Company er en tysk produsent av motorsager og andre håndholdte motordrevne redskaper inkludert gresstrimmere og løvblåsere. Hovedkontoret er i Waiblingen, Baden-Württemberg nær Stuttgart.

Hvor kommer Jonsered fra?

Jonsered
Land Sverige
Tidssone Sentraleuropeisk sommertid, UTC+01:00, UTC+2:00
Postnummer 433 04
Retningsnummer 31

Leave a Comment