Hvordan velge riktig foundation?

En foundation skal ikke gjøre deg brunere enn du er, men det skal være som et «second skin» som jevner ut hudtonen. Om du står mellom to nyanser så er det ofte mest riktig å velge den som er lysest. For å finne den perfekte foundation så er det viktig at den matcher med undertone og hudtone, men også med din hudtype.

Hvilken er den beste foundation?

 • bareMinerals Original SPF15 — Best i test.
 • Estee Lauder Double Wear Stay In Place – Populær bestselger.
 • L’oreal Paris True Match Super-Blendable – Mye for pengene.
 • Clinique Even Better Makeup – Best til tørr hud.
 • Maybelline Fit Me FoundationBest på budsjett.
 • Clarins Everlasting Foundation – Premium.
 • Finn din hudtype.

Hvordan sminke rynkete hud?

Bruk heller kremfoundation eller flytende foundation i et tynt lag, tipser Strifeldt. Et annet lite triks for å skjule rynker, er å sette fokus på noe annet enn huden. – Legg vekt på øynene og brynene, eller ta en fin, klar farge på leppene. Da blir det ikke fokus på de linjene du måtte ha, tipser Botnen.

Hva har man under foundation?

Foundation skal brukes til å jevne ut og gi frisk glød. Har du mer spesifikke problemer, kan du bruke en fargekorrigerende primer under eller dekke til urenhetene enkeltvis med en concealer. Det vil gi et mye mer naturlig utseende med rett tekstur, og ansiktet vil se mindre sminket ut.

Hvordan velge riktig foundation? – Related Questions

Skal foundation eller concealer først?

Hvorvidt concealeren burde påføres før eller etter foundation vil for noen bli en smakssak, men generelt anbefales det å legge den etter at foundation er på plass. Med mindre du trenger å nøytralisere store områder i huden.

Hva er forskjell på concealer og foundation?

Hva er egentlig forskjellenfoundation og concealer? – Det er dekningsgraden, for å bruke et lignende uttrykk fra banken. Foundation kan du bruke i hele ansiktet. Concealer har tykkere konsistens og dekker mer, så den egner seg bare til enkelte områder.

Hva bruker man før foundation?

Rens og hudpleie før foundation og sminke

Så gir du huden godt med fuktighet ved å påføre serum og ansiktskrem. Det gir glød og gjør at sminken legger seg jevnt og pent og ikke kaker seg i tørre partier og i linjer. La produktene trekke inn før du legger makeup.

Hva er best å påføre foundation med?

Våt svamp er lettest

Under påføring er svamp eller en foundationpensel gode hjelpemidler for et pent resultat. En fuktig svamp vil trekke til seg foundation og gjøre det lettere for deg på ta på litt og litt av gangen. En pensel er også et godt alternativ, prøv deg fram og bruk det som passer deg best.

Kan man bruke concealer som foundation?

Hvis concealeren blir for mørk, kan man lett se sliten og trøtt ut. Samtidig vil også da foundation se noe møkkete ut. Man kan også velge en concealer med helt lik farge som foundation, som i teorien ikke vil være feil og den vil dekke ekstra der hvor du legger den. Men den vil ikke gjøre noe mer for ansiktet.

Hva trenger man for å sminke seg?

MinMotes ultimate guide til «must haves» i sminkepungen
 • Foundation og concealer.
 • Pudder.
 • Solpudder og blush.
 • Brynsblyant/brynspudder.
 • Øyenskygge-primer.
 • Et liten øyenskyggepalett.
 • En lys og en mørk kajal.
 • Mascara og eyeliner.

Hvordan sminke seg når man er 50?

Huden blir ofte tørrere og mer sensibel med alderen. De fleste kvinner over 50 vil trenge en foundation eller BB-krem for å føle seg på sitt beste. Vurder eventuelt å erstatt foundationen med et pudder, hvis du ønsker en mer naturlig look!

Skal solkrem over eller under sminke?

Bør jeg smøre den eller solkrem først? Dagkremen skal først. Mange av oss bruker ansiktskremer med gode ingredienser for huden, og da er det viktig at disse påføres først og får trekke inn. Påfør så solkremen, gi den litt tid til å trekke seg godt inn og ha på eventuell sminke til slutt.

Hvordan sminke seg som en gammel dame?

Svar: Når det gjelder aldringssminke, så er hovedfokus og tenke nedadgående linjer. Følg de naturlige linjene og forsterk disse med skygger (mørk brun, sort kan bli litt hardt). Grunnfargen kan ofte være litt lysere, men et godt tips er å gjøre en karakteranalyse. Er dette en syk, rik, fattig, sunn person osv.

Hvordan sminket man seg på 60 tallet?

60tallet regjerte også mod-stilen (mod er en forkortelse for modern), som var en veldig grafisk og overdrevet makeup. Supermodellen Twiggy er kjent for sine store og markerte øyne, som var sminket med tykk eyeliner både over og under øynene, og med løsvipper og påtegnede øyenvipper under øynene.

Hvordan sminket man seg på 70 tallet?

Når det gjelder sminke er nok siste halvdel av 70tallet mest spennende. – Øynene skulle være i fokus, og man så mye glitter og glam. Øynene ble sminket med flytende eyeliner, øyenskygge i blå, rosa, lilla eller grønt og man brukte gjerne løsvipper, sier Julie Botnen.

Hvordan sminke eldre?

For en glatt og sunn hud er det lurt å velge en lett og flytende foundation fremfor fastform. Se etter en lett absorberende krem, som gir fuktighet og blander seg lettere inn i huden enn fast foundation. Sistnevnte kan fort gi et tørt og flatt uttrykk, noe som assosieres med eldre hud.

Leave a Comment