Hvordan velge haspelsnelle?

En haspelsnelle mellom 4000-6000 tåler godt vekten av søkke/sluk og kjøring av større fisk. I lakseelver må du ofte brukte monofilament som snøre da det kan være mye stein og andre ting som gjør at flettede liner/ Braid ryker. Ergo du trenger større spole for å få inn nok sene på snellen.

Hvor mye sene på snella?

Det gjør du enkelt på denne måten: Spol på 10- 15 runder på snella, og ta deretter sena mellom to fingrer med om lag en halvmeters mellomrom. Hvis sena tvinner seg (se bilde), må du snu spolen før du fortsetter.

Hvordan smøre haspelsnelle?

Slik gjør du:
  1. Løsne bremsen, slik at du kan ta av spolen.
  2. Drypp et par dråper snelleolje ned langs spoleakslingen. Sveiv oljen inn.
  3. Gjør det samme ved innfestinga til bøylen, på begge sider.
  4. Skru av sveiva for å smøre lagrene innenfor.
  5. Smør sveivehåndtaket.
  6. Skru sammen igjen!

Hvordan velge haspelsnelle? – Related Questions

Hvordan virker en haspelsnelle?

En åpen haspelsnelle er en type fiskesnelle som «hasper» inn snøret på en åpen spole ved hjelp av en roterende bøyle. Spolen beveger seg samtidig ut og inn i lengderetningen for å fordele snøret på riktig måte på denne. Før utkast felles bøylen manuelt til siden slik at snøret lettest mulig kan forlate spolen.

Hvordan oppbevare fiskestang?

Ellers er det best å oppbevare stengene delt og i stangtrekk, gjerne liggende i en hylle eller lignende. Det finnes også stangholdere for vegg slik at du kan lagre dem der også med snellen på hvis du ønsker det.

Er det lov å fiske laks med garn?

Laks, aure og sjørøye

Hovudregelen er at det ikkje er lov å fiske laks, sjøaure eller sjørøye med garn, og du pliktar å sette garnet ditt på ein slik måte at du ikkje får desse artane. Dersom du likevel får laksefisk i garnet, skal den sleppast ut i sjøen igjen uavhengig av om den lever eller ikkje.

Hvor lang fiskestang bør man ha?

Fiskestangas lengde oppgis i fot, enten det er en haspelstang (som er den vanligste type stanga) eller en havfiske- eller fluestang. 1 fot er cirka 30 cm. Sjøfiskestenger er ofte beregnet for slukvekter fra 10 til 50 gram, da er det gjerne stenger i 8′, 9′ og 10′ som gjelder. Laksestenger er ofte enda litt lenger.

Hvilken fiskestang er best?

Den fiskestangen som gjorde det absolutt best i vår test var Shimano Beastmaster FX 240L Spinning. Stangen er kjent for rå styrke og har i en årrekke vært en nordisk bestselger. Den er produsert i XT60 karbon og nano som gir en slitesterk og fleksibel stang med styrken til å takle de fleste fiskearter.

Hvordan oppbevare fisk på fisketur?

Hvis du er på en lengre fisketur og været er varmt, bør du tenke over hvordan du kan holde fangsten mest mulig kjølig. Om bord i båt kan det lønne seg å ha med en fiskekasse eller noe annet du kan ha kaldt vann i, hvor du kan legge fisken.

Hvor lenge holder fiskesnøre?

Miljø – Monofilament fiske line bruker opp til 600 år på å bryte ned, og det er store sjanser for at den på 600 årene ender opp i en fisk eller surrer fast en fugl. Derfor etterlat deg aldri fiskesnøre i naturen, det gjelder selvfølgelig for annet søppel du har med deg også.

Hvordan feste dupp på fiskestang?

fester du først duppen i enden av snøret fra stanga di, for deretter å feste fast fortommen i den tykkeste delen av duppen. Til slutt festes en krok på den andre enden av sena. Erfaring har vist at store kroker ikke nødvendigvis gir stor fisk, snarere tvert imot. Så fester du marken eller ørekyten.

Hva betyr kastevekt på fiskestang?

Alle spinnstenger er klassifisert med en kastevekt. Kastevekten er som regel skrevet på stammen av stanga slik at den er enkel å se for brukeren. Den angir et intervall for vekten av sluk som man bør holde seg innenfor når man fisker.

Hvor liker ørreten seg?

Derfor bør du oppsøke plasser hvor det er greiner hengene over vannet og små sidebekker. Sånne plasser er ofte fulle av mat for ørreten. Andre fiskeplasser som også er lurt å sjekke er vik og odder. det er ofte ørreten lurer seg inn på litt trangere plasser som en vik.

Hvor stor snelle til laks?

3000 er en mellomklasse som passer til litt yngre innlands og sjøfiske. 4000 tradisjonelt valg til gjeddefiske og tyngre fiske fra land. 6-8000 tyngre fiske etter gjedde, karpe, laks og større saltvannsfisk.

Hvordan Agne Kveiteline?

Vi agner hver krok med makrell (sild og annen fisk fungerer også) og legger krok og line i en annen bøtte. De agnete krokene legges på den ene siden av bøtta, mens lina kveiles på den andre siden. For hver femte krok legges avispapir over, for å få lagt kroken ut i riktig rekkefølge.

Hvor dypt sette line?

Linefiske kan foregå hele året og på alle dyp. Smålinen settes ofte på 30-60 meters dyp. Gode fiskeplasser er gjerne mellom holmer og skjær.

Når på året er det best å fiske kveite?

Vi har også fått mange gode innspill og direkte inntegninger av plasser fra flere av Norges beste kveite-guider. Vanligvis sier vi at kveitefiske er best fra mai til oktober, men den kan godt fanges året rundt. Mye tyder allikevel på at den trekker noe dypere i den kalde årstiden.

Hva er beste agn til kveite?

Kort fortalt er det bare å finne en egnet plass, helst der kveitene jakter, egne på det en tror kveitene spiser, for så å vente på hugg. De to mest brukte agnene er sild og sei, men undertegnende har fått kveite på litt av hvert. Åpner man magesekken til en kveite finner man fort ut at den spiser det meste.

Når er kveita på grunt vann?

Gytingen foregår fra desember til mai på 300–700 meters dyp i dype groper på havbanken langs kysten eller i fjorden. Kveita er en art som er svært følsom for beskatning.

Leave a Comment