Hvordan ta vare på svigermors tunge?

Denne planten trives stort sett overalt: Full sol eller skygge, begge deler går like bra. Det eneste den ikke liker er høy luftfuktighet og frost! Svigermors tunge tåler uttørking over lengre tid. Gi den sparsommelig med vann.

Hvor ofte skal svigermors tunge vannes?

Selve vanningen av en svigermors tunge bør skje med lange mellomrom, gjerne slik at jorden tørker helt ut mellom vanninger. Når jorden er helt tørr, gjennomvanner du planten ordentlig slik at jorden blir god og våt, og lar den deretter tørke ut igjen før neste vanning.

Kan svigermors tunge stå ute?

Den eneste trusselen mot svigermors tunge handler egentlig bare om at den ikke tåler for mye vann, samtidig som den heller ikke trives ved temperaturer under 16 plussgrader – noe som gjør at den ikke bør plantes utendørs. Det er imidlertid ikke noe i veien for at man kan ha den ute i potter i sommerhalvåret.

Hvordan ta vare på svigermors tunge? – Related Questions

Kan svigermors tunge stå på badet?

Har du et baderom med få eller små vinduer kan grønnrenner, smaragdpalme eller svigermors tunge være gode alternativer.

Hvilke planter trives med lite lys?

Planter som tåler lite lys
  • Smaragdpalme (Zamioculcas)
  • Svigermors tunge (Sansevieria)
  • Aglaonema (sjømannstrøst)
  • Monstera.
  • Paraplyplante (Schefflera)
  • Fredslilje.
  • Gullranke.
  • Gummifiken.

Hvordan få en fyldig Hjerteranke?

Gjødsling: Hjerteranke kan klare seg med veldig lite gjødsel. Vi i Gartnerbutikken kan anbefale litt Hornum flytende plantenæring for sukkulenter og kaktus om våren. Et annet tips er å toppe potten en gang iblant med litt frisk jord. Blomstring: Når den får rikelig med lys vil den blomstre.

Kan man ha orkide på badet?

Orkidéer vokser i varme og fuktige omgivelser. Enten i halvskyggen oppe i trekronene eller nede på bakken. Orkidéer vil derfor trives på det varme og fuktige badet, hvor den høye luftfuktigheten passer dem perfekt! Og med svakt fuktige røtter vil de blomstre og trives lenge.

Kan kunstige planter stå ute?

I utgangspunktet kan alle kunstige planter brukes utendørs. Det som må vurderes når du velger planter for utebruk, er hvor lenge du ønsker at plantene skal vare.

Hvilke stueplanter kan stå ute?

Blant stueplantene som har godt av en ferie utendørs, finner vi fuksia, bregner, fredslilje, eføy, gullranke, fiken, kapatklokke, betlehemsklokke, pelargonia, sitrus, grønnrenner, myrt og krysantemum. Du kan til og med la kaktuser og palmer stå ute.

Kan Zamioculcas stå ute?

Zamioculcas. Eller smaragdpalme som den også kalles. Denne robuste skjønnheten trives nesten over alt, men foretrekker å stå i svakt lys. Planten trives like godt innendørs som ute på terrassen eller på balkongen.

Hvordan få Svigermors tunge til å vokse?

Svigermors tunge vil klare seg i lang tid med lite lys, men trives allikevel best med en så lys vokseplass som mulig, det gir en sterk og kompakt plante. Siden planten vokser i tropiske områder vil den tåle en del vann. Det er imidlertid viktig at planten får tørke opp mellom hver vanning.

Hvordan få en fyldig Hjerteranke?

Gjødsling: Hjerteranke kan klare seg med veldig lite gjødsel. Vi i Gartnerbutikken kan anbefale litt Hornum flytende plantenæring for sukkulenter og kaktus om våren. Et annet tips er å toppe potten en gang iblant med litt frisk jord. Blomstring: Når den får rikelig med lys vil den blomstre.

Kan Grønnrenner stå ute?

Den bør ikke stå i sterkt, direkte sollys. Grønnrenner overlever mellom 2 og 32 grader, men trives nok best i vanlig romtemperatur. Jo varmere det er, jo mer lys trenger den.

Hvordan stelle Hjerteranke?

Råd om stell

Hjerteranken trives i lyse omgivelser, gjerne i indirekte sol, men kan også plasseres lengre inn i rommet. Mindre lys vil gi bladene mindre fargekontraster. Den trives i veldrenert gjerne sandholdig jord, eksempelvis såjord eller en kombinasjon av plantejord og sand.

Hvordan stelle pengetre?

Stelletips for pengetre

Mye lys og lite vann er de viktigste stikkordene for å lykkes med pengetre. Planten liker å stå lyst, gjerne i sola. Bladene kan få en rødlig farge i sterk sol, men dette er ikke skadelig for planten. Vanlig stuetemperatur fungerer godt, året rundt.

Hvordan stelle Gullranke?

Gullranken skal ikke vannes for mye. Den skal tørke ut mellom vanningene, dvs. få vann 1 gang i uken om vinteren (kjenn etter med fingrene i potta om jorden er tørr eller våt før du vanner).

Hvordan lage stikling av Sølvranke?

Sølvranke er enkel å formere med stiklinger. Klipp av en gren og sett den i vann til det kommer røtter – eller så kan du forsøke å sette den rett ned i fuktig jord – men husk da å holde jorden fuktig de første ukene til røtter har klart å utvikle seg.

Skal man bytte vann på stiklinger?

– Skift vann én eller to ganger i uken. I vannet ser en lett om noe er råttent. Husk at du kan sette flere stiklinger fra samme plante sammen i vann. Du kan bruke kjøkkenglass, plastboks eller en vase, det er det samme.

Hva er forskjell på stikling og avlegger?

Forskjellen på stiklinger og avlegger

Når disse når en viss størrelse kan de klippes fra morplanten og bli en selvstendig plante. En stikling derimot, er en plantedel som danner nye røtter – og som blir til en ny plante – etter den har blitt skåret fra den opprinnelige planten.

Leave a Comment