Hvordan ta vare på Sitronplante?

Hvordan stelle Sitrusplanter?

Stell: Disse plantene krever ikke mye stell, men vil ha jevnt med vann i vekstsesongen som er fra februar/mars til august. Det finnes egen sitrusgjødsel som er lurt å bruke, da denne inneholder en del nitrogen og magnesium som hindrer at bladene blir gule.

Hvorfor mister sitrontre blader?

Sitrontre mister bladene

Når du tar inn krukken på vinteren, er det normalt at sitrontreet mister bladene, men vanligvis kommer det nye skudd tilbake til våren. – Nå er det viktig at du vanner sparsomt og ikke gir planten næring, sier Orre.

Kan sitrontre klippes ned?

Når skal man beskjære et sitrontre

Det anbefales å utføre denne beskjæringen før den begynner å produsere sitroner eller når den er ferdig med det, dvs. mellom januar og februar som skal gjøres før de bærer frukt, eller mellom juni og juli hvis du foretrekker å gjøre det senere.

Hvordan ta vare på Sitronplante? – Related Questions

Hvor stor potte trenger sitrontre?

De trenger ikke nødvendigvis å være store, du kan flytte plantene etterhvert som de vokser. Det som er viktig er at du gir hvert frø nok plass. Enten en egen potte, eller minimum 5-6 cm for seg selv i alle retninger.

Kan sitrontre overvintre ute?

Sitrontrær krever masse lys, uavhengig om de står inne eller ute. De tåler verken kulde (temperaturer under 8 grader) eller trekk. Hvor de skal plasseres kreves derfor nøye vurdering, og de kan kun stå ute fra mai til september (husk dog at de ikke skal stå under 8 grader – det kan bli kaldt i denne perioden også).

Er sitrontreet dødt?

Blir temperaturen ustabil, kan de hende at sitrontreet også feller bladene. NB; at sitrontreet felle bladene, betyr ikke nødvendigvis at treet er dødt. For å undersøke om treet er dødt eller ikke, skrap forsiktig med en negl på stammen og se om du får frem et grønt lag. Er laget under barken grønt, lever trolig treet.

Når klippe hagebusker?

Beskjæres om våren

De fleste busker og trær bør beskjæres på ettervinteren/tidlig vår. Det er viktig at du venter med å beskjære til temperaturen ligger rundt 0 grader. Hvis det blir veldig kaldt med mange minusgrader etter beskjæringen, er det fare for frostsprengning i trevevet.

Kan Praktspragle klippes ned?

På våren og sommeren kan du beskjære planten kraftig ned ved å klippe rett over små skudd langt nede på grenene. Den ser stusselig ut etter dette, men gi den noen uker og se den forvandle seg til et kraftig og buskete eksemplar.

Har sitrontre pigger?

Hva gjør jeg galt? Mange sitrusplanter, inkludert sitroner selvfølgelig, har prikker. De er strengt tatt torner, fordi disse utvekstene vokser ut av plantens epidermis – i motsetning til pigger som kun sitter på ytterhuden og derfor er lette å bryte av.

Hvorfor faller sitronene av?

Når vann er mangelvare, vil et sitrontre slippe blomster eller frukt for å spare energi. Oversvømmelse, vannet jord eller overvann kan også føre til fall av sitronblomst. Sitroner vokser best i en godt drenerende jord med regelmessig vanning, spesielt i tider med intens varme og / eller tørke.

Hvor fort vokser sitrontre?

Siden sitrontrær vokser raskt og mye må du sørge for å beskjære det litt hvert år. En av fordelene med et sitrontre er nettop det at de vokser veldig fort, så det tar ikke lange tiden før du har et tre med litt god størrelse på.

Hvordan ta vare på oliventre om vinteren?

For å få oliventreet til å overvintre og beholde både blader og farge, bør du sette det inn i god tid før frosten kommer. Trærne tåler ikke kulde og bør stå på et frostfritt sted hele vinteren – aller helst lyst og kjølig. Har du en vinterhage eller glassveranda, er det helt ideelt.

Kan oliventre stå inne?

Plassering: Inne bør oliventreet få mest mulig lys og stå på en plass som er sval. Temperaturen bør være kjølig, men ikke kjøligere enn 2-3 grader, det beste er 3-10 grader. Så har du en kjellerstue, et soverom eller en gang med vindu så kan det være godt egnet for vinteroppbevaring.

Kan oliventre stå i skyggen?

Oliventre vil trives godt både i sol og skygge. Med sine sølvgrønne blader er den like dekorativ inne som ute. Fordelen ved å sette oliventreet i skyggen er at du ikke trenger i vanne den like mye. Oliventre tåler fint å stå litt skyggefullt.

Kan oliventre stå inne om vinteren?

Selv om oliventreet tåler noen minusgrader er nye skudd sensitive for frost. Treet må derfor ikke settes ut før faren for nattefrost er over. Når høsten kommer og nettene begynner å bli kalde bør oliventreet tas med inn og overvintre inne. Oliventrær kan tåle noen få kuldegrader, men bare for en kort periode.

Skal oliventre ha mye sol?

Plasser oliventreet et sted hvor det får minst seks timer med lys, men unngå direkte sol. En vinterhage eller en veranda med mye glass er det absolutt beste stedet. Her unngår man frost, samtidig som det er kjølig. Dette i kombinasjon med at planten får mye lys gjør vinterhagen til et perfekt sted for overvintring.

Hvor gammel kan et oliventre bli?

Et oliventre kan bli flere tusen år gammelt. Det eldste kjente treet som fortsatt lever, Oliveira do Mouchão, er datert til 3350 år og står i Mouriscas, sentralt i Portugal. På Brijuni i Kroatia står det et tre med en karbondateringsalder på 1600 år som fortsatt produserer rundt 30 kilo oliven per år.

Hva gjødsler man oliventre med?

Gjødsel: Gjødsle med flytende plantenæring fra vår til høst. Vi i Gartnerbutikken anbefaler Nelson Garden plantenæring, eller Hornum Sitrus og Olivengjødsel. Vanning: Oliventreet liker lett fuktig jord, men ikke for mye vann eller å bli stående med vann i skålen for da kan røttene råtne.

Når kommer det oliven på oliventre?

Det tar omtrent fem år fra plantingen før et oliventre får oliven. Hvor mye stell og vedlikehold som treng, avhenger av om du planter oliventreet direkte i bakken i hagen eller i en krukke på balkongen, terrassen eller altanen.

Leave a Comment