Hvordan ta stiklinger av Praktspragle?

Finn et egnet skudd, med to bladpar. Klipp rett over et av bladparene, slik at det står igjen blader helt øverst på grenen du tar stiklingen fra. Fjern de nederste bladene på stiklingen. Vips, så er stiklingen klar til å settes i vann – eller plantes rett ut i en potte med jord.

Hvordan få til stiklinger?

Da gjør du slik:
  1. Kutt av en av plantens grener og fjern de nederste bladene.
  2. Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann.
  3. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys.
  4. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter.
  5. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Hvordan ta stiklinger av Praktspragle? – Related Questions

Hvordan stelle Paraplyplante?

Stell av paraplytre
  1. Plassering. Utvikles best hvis den plasseres lyst. Sorten finnes i små størrelser som passer i vinduskarmen eller på hyller og småbord.
  2. Vanning. Vannes når jorden har tørket lett ut. Trives godt i selvvannende potter.
  3. Gjødsel. Gjødsle regelmessig om sommeren og sparsomt om vinteren.

Er en Paraplyplante giftig?

Paraplyplante (Schefflera arboricola) er ei lite farleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hvorfor mister julestjernen bladene?

Julestjerner er ekstremt følsomme for kulde og bladene faller av dersom det blir under 15 grader i rommet. Julestjernen skal stå lyst og solrikt. Jorda skal helst være litt fuktig under hele blomstringstiden. Den trenger ikke næring dersom man ikke beholder den også etter jul.

Hvordan få Paraplyplante til å vokse?

Stelletips Schefflera:

I sommerhalvåret; vann den litt 3-4 ganger i måneden. I vinterhalvåret; vannes den 1-2 ganger i måneden. Husk at jo mer lys og varme den får, desto mer vann drikker den. Lys: Den liker å stå lyst, men unngå direkte solstek om sommeren.

Skal man fjerne visne blader?

Disse bladene bør du fjerne:

Visne blader – mange planter ofrer de nederste bladene hvis de får lite lys, eller planten begynner å bli stor eller gammel. Blader som visner kan fjernes. Gule blader – for inneplanter forårsakes dette ofte av en av to ting. Enten er det mindre lys, slik det blir utover høsten.

Når bladene henger?

Bladene hos planter vil henge både hvis de har fått for mye vann og for lite vann. Det kan være at du gav planten for mye vann før du dro, eller at en eventuell vanningshjelp har vært litt for ivrig. Er jorden våt må den få tørke opp før du vanner igjen.

LES OGSÅ  Hvordan stelle hortensia inne?

Hvorfor blir grønne planter brune på tuppen?

Brune bladspisser betyr at planten får for lite vann, eller at luften er for tørr. STIKKORD: Temperatur, gjødning, plassering og fuktighet.

Hva betyr det når bladene krøller seg?

Ved gode varme- og lys forhold, produserer de grønne plantedelene mer sukker (druesukker) enn de bruker. Dette omdannes da til stivelse og veksten krøller seg innover. På kveldstid retter bladene seg ut igjen, da stivelsen blir omdannet til druesukker igjen, som føres rundt til alle cellene i planten.

Hvordan stelle Praktspragle?

Stelletips Coleus – Praktspragle

Ute bør den plasseres lyst og lunt, men også her bør den unngå direkte sollys. Vanning: Coleus liker mye vann, så her kan du gjerne vanne rausere enn med endel andre grønnplanter. Den liker best å få vann ned i underskålen – så bestemmer den selv hvor mye den vil drikke.

Er Praktspragle flerårig?

Dekorativ bladplante som trives i sol til halvskygge. Planten er flerårig, men kan kun overvintre ved frostfri plassering.

Hvilken jord til Praktspragle?

Du kan med fordel bruke blomsterjord når du planter praktspragle. Hvis du gir den vanlig potteplantenæring når du vanner fra vår til høst, vil du få en frisk og vakker potteplante. Vann ofte, men ikke for mye. Jorden skal være lett fuktig og verken for våt eller for tørr.

Kan Praktspragle stå ute?

Coleus trenger vann flere ganger i uken, den trenger næring ila vekst sesongen og den tåler best halvskygge. Coleus trives godt inne og ute.

Hva gjør man med coleus på vinteren?

Hvordan holde Coleus gjennom vinteren

Grav opp sunne planter om høsten (vanligvis august), rett før kaldt vær treffer. Forsikre deg om at du får så mye av rotsystemet som mulig. Pott plantene dine i passende beholdere med godt drenerende jord, og vann dem grundig.

Skal coleus ha gjødsel?

Akkurat som oss mennesker trenger coleus næring for å holde seg sunn og frisk. Så lenge jorden den står i er nokså ny, finnes det nok næring der. Organisk, flytende gjødsel er å foretrekke. Fra mars til september kan du tilføre dette 2-3 ganger per måned.

Hvorfor toppe coleus?

Slik steller du Coleus

Dette er viktige elementer for å få en sterk plante med kompakt vekst og vakre farger på bladene. Praktspragle dyrkes primært for bladene skyld, og mange opplever blomstene som ruskete og uryddige. Ved å toppe planten vil vi få flere sideskudd og samtidig fjerne blomsteranlegg.

Leave a Comment