Hvordan stramme kjede på Husqvarna motorsag?

Veiledning for stramming av kjedetmotorsagen
  1. Koble ut kjedebremsen.
  2. Bruk kombinøkkelen til å løsne sverdmutrene som låser koplingsdekselet.
  3. Løft opp sverdspissen og stram sagkjedet med strammeskruen ved å dreie den med klokken med kombinøkkelen.
  4. Bruk kombinøkkelen til å stramme sverdmutteren igjen.

Hvordan finne riktig kjede til motorsag?

Drivlenketykkelsen (0,043″, 0,050″, 0,058″, eller 0,063″) vil normalt være oppgitt på sverdet. Hvis det ikke er det, anbefaler vi at du lar forhandleren din måle drivlenketykkelsen på det gamle sagkjedet ditt. Lengden på et motorsagkjede bestemmes av kjededelingen og antall drivlenker.

Hvor ofte skifte kjede på motorsag?

Det er på tide å skifte motorsagkjedet når den lengste delen av en sagtann er kortere enn 4 millimeter, eller du finner sprekker.

Hvor stramt Motorsagkjede?

Sjekk at kjeden er godt strammet. Ta tak i overkant av kjeden og løft den opp. Hvis den kan dras helt ut av sagsporet i sverdet, må du stramme. Når du tar i bruk en helt ny motorsag, eller en sag med ny kjede, vil den temmelig raskt strekke seg litt.

Hvordan stramme kjede på Husqvarna motorsag? – Related Questions

Hvorfor kutter motorsaga skjevt?

Forhold som kan føre til at motorsagkjeden skjærer skjevt, er: 1. Sløve kniver som er skadet av steiner eller andre harde gjenstander. Det er viktig å fjerne alle nærliggende gjenstander før du bruker en motorsag.

Når må man skifte sverd på motorsag?

Hvis sporet er for slitt og V-formet, vil kjedet kunne bikke eller velte i skåret. Da slutter plutselig kjedet å skjære noen centimeter nedi stokken. Du må da skifte sverdet.

Hvor stramt skal sagkjede være?

Stram sagkjedet til det ikke henger ned på undersiden av sverdet.

Hvor ofte stramt kjede på motorsykkel?

Hvor ofte man må skifte kjede og drev avhenger av ting som vedlikehold, kjøremønster og type sykkel. Noen kjeder kan vare i 20 000 kilometer – mens andre skifter kjede og drev etter 8-10 000 kilometer.

Hvilken vei skal Motorsagkjede være?

Kontroller en gang til at kjedet ligger riktig på sverdet og peker i riktig retning. Høveltannen må peke fremover på oversiden av sverdet.

Hvor langt sverd på motorsag?

Anbefalt lengde er 12″ og 14″. Mest optimalt vil være 12″ sverd. På motorsager som er på 40-50 cc er det mest vanlig med . 325 i 1.3mm og 1.5mm (1,6mm på en del Stihl sager), lengder fra 13″-18″.

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Hva er den beste motorsagen?

1. Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG. Husqvarna 135 blir best i test, fordi den er en velbalansert og god avveid motorsag med få vibrasjoner og mye kraft. Den passer huseiere med både små og store trær på tomten.

Hvor produseres Husqvarna motorsag?

Hovedkarteret ligger i Jönkjöping, Sverige. Husqvarna driver nå utvikling, produksjon og salg av hage- og skogbruksprodukter som motorsager, gressklippere, jord- og snøfresere, mobile sagbruk, med mer.

Er Husqvarna og KTM det samme?

Siden 2013 har selskapet blitt kalt Husqvarna Motorcycles GmbH . Det er basert i Mattighofen i Østerrike og er et datterselskap av KTM .

Hvilken bensin til Husqvarna motorsag?

Husqvarnas alkylatbensin kommer i to varianter: XP Power 2 for totaktsmotorer som motorsager og trimmere, og Power 4 for firetakts-motorer som for eksempel gressklippere, jord- og snøfresere. XP Power 2 er en ferdigblandet alkylatbensin med XP totaktsolje, og kan brukes rett fra kannen.

Hvordan holde en motorsag?

Ha et godt tak i sagen med begge hender når du bruker den, med tomler og fingre som slutter om begge håndtakene på motorsagen. Grip sagen med høyre hånd på bakre håndtak, gassen, og venstre hånd på fremre håndtak, også hvis du er venstrehendt.

Leave a Comment