Hvordan stelle en stuegran?

Plassering: Om vinteren trives stuegran på en noe kjølig plassering med så mye tilgang på lys og sol som mulig. Gjennom sommeren bør den ikke plasseres i solstek. Et sørvendt vindu vinterstid og et nordvendt vindu sommerstid er det optimale. Vanning: Stuegran bør vannes jevnlig.

Hvordan pynte stuegran?

Stuegranen har myke grener og er vakker i seg selv, men den kan gjerne pyntes med lyslenker og lett julepynt. Som navnet sier, så trives denne planten best inne i stuen. Men også andre vintergrønne planter er populære til innendørs bruk.

Hvor ofte vanne stuegran?

Stuegranen vil ha mest vann om sommeren. Da skal jorden holdes lett fuktig hele tiden. Om vinteren kan du være mer sparsom med vanningen, spesielt hvis stuegranen er plassert på et kjølig sted. For mye vann eller for varm plassering kan gjøre at stuegranen mister barnåler.

Hvordan stelle en stuegran? – Related Questions

Hvordan toppe en plante?

Å toppe er rett og slett å knipe av toppen, toppen kan kastes, eller om den er lang nok gjøres om til en stikling. Man kan toppe nesten alt, noen få ting vokser rett opp og skal egentlig ikke ha sideskudd, som feks valmue, men resten har godt av å bli knepet. Man topper gjerne over andre ekte bladsett.

Hvordan lykkes med forkultivering?

Når det gjelder forkultivering er det viktig å holde såingen fuktig, men absolutt ikke for bløt. Blir det for mye vann, risikerer du at frøene råtner før de rekker å spire, spesielt dersom det er litt kjølig der du har sådd. Jeg anbefaler alltid å vanne nedenfra.

Hvordan lykkes med kjøkkenhage?

Gartneriets tips for å lykkes med kjøkkenhage:

Velg gjerne jord basert på kompost- og naturgjødsel og unngå torv. Hvis du skal så inne bør du ha en temperatur på 20-22 grader. Du kan gjerne starte på et varmt baderomsgulv. Når frøene er i jorden trenger de ikke lys, men varme.

Hvordan skaffer plantene seg mat?

Et av plantenes mest karakteristiske kjennetegn er evnen til å omdanne uorganiske stoffer til organiske stoffer gjennom fotosyntese. Slik skaffer plantene segmat“. Fotosyntese vil si at plantene henter karbondioksid fra lufta og omdanner det til karbohydrater ved hjelp av energi fra sollys og vann.

Kan man pynte kake med stemor?

Vil du ha en «kongelig kake» kan du bruke alt fra stemorsblomster og georginer til fløyelsblomster, forglemmegei, fioler og løvetann.

Kommer stemor igjen året etter?

Stemorsblomster er egentlig toårige. OBP forklarer: -Når blomstene har visnet utpå sommeren, dannes det frø som spirer til små planter. Disse plantene vil blomstre neste vår.

Kan man spise natt og dag?

På de fleste blomster er det bare kronbladene som er spiselige. Unntakene er fioler, natt og dag og stemorsblomst, der blomsterhodet bidrar med smak.

Hvor lenge holder stemor seg?

Stemorsblomster blomstrer tidligere enn vanlige sommerblomster. De holder lenge utover våren, så ikke gi opp hvis plantene ser litt triste ut. Husk å plukke vekk visne blomster underveis. Det fremmer blomstringen.

Skal stemor ha gjødsel?

Stemorsblomster tåler ikke uttørking, derfor er det viktig med jevnlig vanning. Men pass på at vannet ikke blir stående i krukken. Bland gjerne litt langtidsvirkende gjødsel i krukkene.

Kan stemor stå inne?

Stemor er en av de få plantene som tåler frost. De kan tåle ned mot 3-4 minusgrader i kortere perioder, og de småblomstrete (Viola cornuta) kan kanskje tåle enda mer. Derfor kan den plantes ut tidlig på våren. Stemor vil ikke trives inne, da det blir for varmt og lyset for svakt.

Når Prikle stemor?

Gi dem en temperatur på 18–20 grader, da spirer de etter 7–10 dager. Du kan prikle dem etter ca. 4–5 uker. Stemor kan strekke seg veldig hvis de får det for varmt, så har du mulighet til å senke temperaturen (under 14 grader) eller gi dem mer lys holder du dem tettere/mer lubne.

Kan stemor stå i skygge?

Stemorsblomster trives i både sol og skygge, men det er optimalt med en mellomting. Unngå stekende sol.

Hvilke frø kan sås i januar?

Chili, paprika, aubergine, artisjokk, sellerirot og purre bør sås i januar/februar. Alt annet kan du vente med å så til senere i vår. Når fristende frøposer kommer i posten, er det fort gjort å bli for ivrig. De små frøene tar liten plass, og det er jo så morsomt å så i potter og brett for å se hva som kommer opp!

Hvor mange minusgrader tåler stemor?

Stemorsblomst, eller Viola, tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C. Men plantene tåler ikke uttørking, så det er viktig med jevnlig vanning. Legg gjerne litt lagtidsgjødsel i krukkene så kanskje de blomstrer helt til sommerblomstene er klare for utplanting.

Hva skal jeg plante i mars?

De som tåler mest er Stemor, påskeliljene (både store og små) Perleblomst (Muscari), Vårlyng (Erika carnea), Julerose (Helleborus) og Iris (Iris reticulata), Selvsagt er slik som krokus og tulipanhybrider i potte ikke noe problem. Viktig å se etter når man skal velge plante er at løkene er kommer så kort som mulig.

Hvordan stelle geranium?

Stelletips pelargonia
  1. Plassering: Pelargonia trives på en lys og solrik plass.
  2. Vanning: Pelargonia må vannes jevnlig, men la den tørke opp litt mellom hver vanning.
  3. Gjødsel: Pelargonia har en enorm vekst på kort tid.
  4. Knip av gamle og visne blomster, det fremmer ny blomstring.

Leave a Comment