Hvordan spiller man fotball?

I fotball foregår spillet mellom to lag, hvert bestående av elleve spillere, som skal forsøke å få en ball i motstanderens mål. Hele ballen må ha passert mållinjen (under tverrliggeren og mellom stengene) for at det skal bli mål. Ballen som brukes, er 68-70 cm i omkrets og kalles simpelthen en fotball.

Hvor mange spillere er det på et fotballag?

Fotball er et ballspill og en lagidrett der formålet er å score mål, det vil si å få ballen over motstanderens mållinje. Det spilles med to lag. Hvert lag består av elleve spillere, en målvakt (keeper) og ti utespillere.

Er det lov å spille med buff i fotball?

Kunne vi ikke bare se gjennom fingrene i disse kampene? Men dommerne var standhaftige. Bestemte. Og ga tydelig beskjed om at spillere med buff fikk ikke lov til å spille.

Hvordan spiller man fotball? – Related Questions

Er skyldig i alvorlig brudd på spillereglene?

er skyldig i alvorlig brudd på spillereglene. er skyldig i voldsom opptreden. spytter på en motspiller eller enhver annen person. fratar motparten et mål eller klarscoringssjanse ved forsettlig bruk av hånden (gjelder ikke målvakt i eget målfelt)

Kan man kaste ballen i mål fra keeper?

Dersom keeperen gjør et mislykket forsøk på å klarere ballen etter et tilbakespill, kan han/hun nå ta ballen med hendene for å få kontroll. Det målvaktene derimot ikke får lov til, er å score ved å kaste ballen i motstanderens mål.

Er det lov å spille uten leggbeskyttere?

Spillernes utstyr:

Det er påbudt med leggbeskyttere. Spillere uten leggbeskyttere vil bli tatt av banen.

Hva skjer hvis man får rødt kort i fotball?

Rødt kort: Dersom en spiller får rødt kort, utvises spiller fra resten av kampen. Spiller som blir utvist i seriekamp eller kvalifiseringskamp, har karantene fra neste seriekamp eller kvalifiseringskamp for samme lag med mindre den myndighet avdelingen sorterer under skriftlig har gitt beskjed om noe annet.

Er det offside på utspill?

Det er aldri offside fra innkast eller utspill fra mål. Offside dømmes hvis en spiller får ballen, og er nærmere motstanderens mål enn den nest siste spilleren.

Når begynner man med kaptein i fotball?

Ungdomsfotball 13-17 år
Alder 13 – 17 år
Spillform – 13 år 9 mot 9 (inkludert målvakt)
Spillform – fra 13 år 11 mot 11(inkludert målvakt)
Banestørrelse 9 mot 9 (Bredde x Lengde) 45- 50 x 67- 72meter
Banestørrelse 11 mot 11(Bredde x Lengde) 45- 90 x 90 – 120 meter

Kan man score fra avspark?

Etter godkjent scoring settes spillet i gang fra midten av det laget som ikke scoret målet. Det kan ikke gjøres mål direkte fra avspark. Benyttes ikke. Dommeren bør gi tilsnakk ved gjentatte overtredelser.

Hvordan ta innkast i fotball?

Et innkast er en gjenopptakelse av spillet.

Ved utførelse av innkast skal spilleren:

  1. være vendt mot spillebanen.
  2. ha en del av hver fot på sidelinjen eller på bakken utenfor sidelinjen.
  3. bruke begge hendene.
  4. kaste ballen bakfra og over hodet Kasteren kan ikke berøre ballen igjen før den er berørt av en annen spiller.

Når er det ikke offside?

Er spilleren på linje med motstanderens bakerste utespiller eller ikke påvirker spillets gang, skal det ikke dømmes offside. Det samme gjelder hvis spilleren befinner seg utenfor banen, på egen banehalvdel eller mottar ballen fra innkast.

Hvor skal offside tas fra?

Markere når en angrepsspiller skal straffes for offside Regel 11 fasetter at en spiller er i offside når hodet, kroppen eller ben har krysset hele midtlinjen og er på motstanderlagets banehalvdel er nærmere motpartens mållinje enn både ballen og nest siste motspiller.

Hvordan fungerer offside?

Offside i fotball oppstår når en spiller er på banehalvdelen til motstanderlaget og nærmere mållinjen enn ballen og nest siste motstander.

Når er det indirekte frispark?

Indirekte frispark dømmes blant annet for farlig spill, verbale angrep på dommer eller motspillere, obstruksjon og offside. Ved indirekte frispark må ballen innom minst én med- eller motspiller, før det kan dømmes mål. Ved utøvelse av frispark må nærmeste motstander befinne seg minst 9,15 meter fra ballen.

Hvor lenge har keeper lov til å holde ballen?

Regelen som sier at keeper ikke kan holde ballen i mer enn seks sekunder etter at de har fått kontroll på den. Regelen erstattet fireskrittsregelen i sin tid. Men regelen hverken følges eller håndheves.

Hvordan dømme offside?

En spiller er i offsideposisjon når

en del av hodet, kroppen eller ben er nærmere motstanderens mållinje enn både ballen og nest siste motspiller.» Den samme kroppsdel som det kan dømmes hands for om den kommer i kontakt med ballen, skal ses helt vekk i fra når en vurderer om en spiller er onside eller offside.

Hvor langt unna skal muren stå i fotball?

Minimum nødvendig avstand

Alle motstandere, inkludert muren, må være minst 9.15 m unna ballen helt til frisparket er tatt. Når muren beveger seg nærmere, blir vinkelen mot målet smalere. For å sikre at avstanden holdes, kan dommeren bruke spray for å markere plasseringen av ballen og muren.

Hva er 5 er fotball?

SPILL- OG KAMPDIMENSJONEN I 5’ER FOTBALLEN (8-10ÅR)

Laget som har ballen, er i prinsippet i angrep, og overordnet for angrepslaget er å score mål. Laget uten ball er i forsvar, og den viktigste oppgaven er å hindre scoring i mot.

Leave a Comment