Hvordan søke turistvisum?

Visumservice skaffer visum ved å sende inn en utfylt søknad om visum, samt andre nødvendige dokumenter, til ambassader eller konsulater på dine vegne. Dermed behøver du ikke selv dra til, kommunisere eller utveksle meldinger direkte med ambassaden eller konsulatet for landet du skal reise til.

Hvor mye koster visum?

10/10/2022
Visumtype Beskrivelse Avgiftsbeløp (US$)
B Forretning/Turist US$160
C-1 Transitt US$160
D Skips-/flymannskap US$160
E Treaty Trader/Investor, australsk fagspesialitet US$205

Hvor lang tid tar det å få visum?

Det er anbefalt å søke visum 1-2 måneder før avreisen. Normal behandlingstid hos de fleste ambassader er ca. 6-10 arbeidsdager. Noen ambassader tilbyr ekspress visering (1-3) arbeidsdager mot ekstragebyr.

Hvordan søke turistvisum? – Related Questions

Hvilke land kan man reise til uten visum?

Eksempler. Her er noen av landene som krever visum av norske statsborgere for innreise: Australia, USA, Cuba, Egypt, Ghana, Hviterussland, India, Iran, Kina, Nigeria, Pakistan, Russland, Tyrkia. Husk at dette bare er eksempler, så sjekk i god tid hva som gjelder der du skal reise.

Når må man søke om visum?

Hvis du skal besøke Norge i inntil 90 dager, kan du søke om et besøksvisum. Med dette visumet kan du reise rundt i hele Schengenområdet. Søkeren er personen som ønsker å besøke eller bo i Norge.

Hvor lang tid tar det å få visum til USA?

Vanlig behandlingstid for visum ved ambassaden er tre dager. Vær oppmerksom på at behandlingstiden for søknadene som sendes inn er for tiden 4 uker.

Hvor lenge kan man være i Norge uten visum?

Du som ikke trenger visum for å besøke Norge, kan være her i inntil 90 dager. Det er også andre regler du må følge. Denne siden har informasjon for de som ikke trenger visum for å besøke Norge. Du kan være i Norge og resten av Schengen-området i inntil 90 dager i løpet av en periode på 180 dager.

Hvor mye koster visum til England?

Norske statsborgere må betale et gebyr på £55 for visumsøknaden, og i tillegg betale £470 for obligatoriske helseavgifter.

Hvor lang tid tar det å få visum til thailand?

Behandlingstid på ambassaden

. Normal behandling: 6-8 arbeidsdager fra søknad er innlevert til ambassaden. . Ekspress behandling: 3-5 arbeidsdager fra søknad er innlevert til ambassaden.

Hvordan søke turistvisum til Thailand?

Søknad om visum til Thailand

Søkere må registrere seg, laste opp relevante dokumenter og betale visumavgiftene via nettstedet https://thaievisa.go.th (Ved eventuelt avslag refunderes ikke innbetalte avgifter). Fra du registerer deg som bruker har du 14 dager på deg for å fullføre søknaden.

Hvor er det best å reise i Thailand?

Uansett om du ferierer på en av øyene Phuket, Koh Lanta Koh Samui eller i Khao Lak, Krabi, Hua Hin eller Bangkok på fastlandet kan du være sikker på at du får en skikkelig deilig og avkoblende ferie.

Hvordan få besøk fra Thailand?

Søkeren er statsborger i: Thailand

Det er du som ønsker å komme til Norge, som skal søke. Hvis du har spørsmål om besøksvisum, kan du kontakte ambassaden eller konsulatet der du skal søke. Noen personer som har spesielle pass eller oppholdstillatelser, trenger ikke søke besøksvisum.

Hvordan kan jeg få kjæresten min til Norge?

Kjærester må søke gjennom UDIs søknadsordning for kjærestebesøk (lenke: Søknad om kjærestebesøk – UDI). Som ellers, må også de alminnelige vilkårene for rett til innreise og opphold i utlendingsloven være oppfylt. Eksempelvis må visumpliktige utlendinger innvilget visum før de kan reise hit.

Hvordan få kjæresten min til Norge?

Skal du besøke Norge, kan du søke om besøksvisum (Schengenvisum). Du må vise at du har nok penger til reisen og oppholdet ditt i Norge. Hvis du ikke kan betale selv, må den du besøker garantere økonomisk for deg. Du finner informasjon om hvordan du søker besøksvisum på Utlendingsdirektoratets nettsider.

Hva er et C visum?

Et Schengen-visum er det ordinære turistvisumet som gis etter utlendingsloven § 10. Det gjelder for hele Schengen-området og er også omtalt som Cvisum i visumforordningen. Visumet gir rett til å reise til de fleste landene som deltar i Schengensamarbeidet.

Hvem får ikke visum til USA?

Norske statsborgere som skal besøke USA, og som skal oppholde seg i landet i mindre enn 90 dager, trenger i utgangspunktet ikke visum for reisen.

Hvor lenge varer besøksvisum?

Visumet kan aldri vare mer enn 90 dager

Et Schengenvisum kan aldri vare mer enn 90 dager, uansett hvilken situasjon du er i. Hvis du må være i Schengen i mer enn 90 dager, må du søke om oppholdstillatelse. Du kan ikke få forlenget visumet ditt utover 90 dager.

Kan man besøke familie i Norge?

Lengre besøk til Norge

Da kan du kun komme på besøk i tre måneder visumfritt eller søke om besøksvisum for tre måneder hvis du må ha visum. Hvis du skal besøke familie i inntil tre måneder kan du søke et besøksvisum.

Hvor mye koster visum til Norge?

Besøksvisum
Type søknad Gebyr
Besøkvisum for voksne og barn over 12 år (en eller flere innreiser) 80 euro
Besøksvisum for barn mellom 6 og 12 år (en eller flere innreiser) 40 euro
Besøkvisum for voksne og barn over 6 år som er statsborgere av Aserbajdsjan (en eller flere innreiser) 35 euro

1 more row

Leave a Comment