Hvordan skylle båtmotor?

For å forhindre korrosjon av motoren på grunn av saltvann så er det bra å vaske av hele motoren utvendig. Bruk lunkent vann og mild shampoo 107441, skyll godt av med ferskvann. Tør av motoren med semsket skinn eller lignende.

Hvor mye koster service på båtmotor?

Skifte av motorolje + oljefilter(4 takt).

Prisliste 2020-2021.

Service på motor 2,5-7,5 HK. Kr. 1500,-
Service på motor 150-200 HK. Kr. 6800,-
Service på motor 201-350 HK. Kr. 7900,-
Impellerskifte inkl arbeid og impeller på 2,5-20 HK Kr. 1750,-
Impellerskifte inkl arbeid og impeller 25-350 HK Kr. 2500,-

Hvorfor tilte båtmotor?

Grunnregelen er derfor at man holder motoren tiltet inn mot skroget til båten er kommet opp i plan. Når båten har kommet i planende fart, og motoren fortsatt er tiltet inn, er friksjonen mellom skrog og vann stor, og dermed ugunstig for drivstofføkonomien.

Hvordan skylle båtmotor? – Related Questions

Hvordan skal man møte bølger med båt?

Når du nærmer deg bølgene er det viktig å få baugen på båten ned. Trim litt inn, da vil båten stabilisere seg. Hastigheten vil gå ned, og du får bedre vinkel på skroget til å «angripe» bølgen(e). Har du stor motor med bra effekt så må man også slakke av gassen.

Hvilken vei skal påhengsmotoren ligge?

Lagre motoren hengende på braketten eller liggende med propellen opp. Girkassen må aldri høyere enn motorhodet. Vann kan da renne inn i motoren, og skadde den. Små motorer kan lagres stående.

Hvordan vippe opp påhengsmotor?

For å vippe opp motoren, må man presse ned en hendel i fronten av braketten, og så snart motoren er vippet opp, må man skyve inn en pinne fra siden. Dette krever litt koordinasjon. Det er ingen gruntvannsinnstilling. Styrekulten har gassgrep og gearhendelen sitter på siden av motoren.

Hvordan bruke powertrim?

Når du trimmer motorene inn går baugen ned, og når du trimmer motorene ut går baugen opp. En tommelfingerregel når båten er i plan er å trimme motorene ut så langt at propellene nesten slipper vannet, og det kommer en stråle bak båten, og så trimme litt inn. I medsjø og medvind kan du trimme litt ut for å løfte baugen.

Når planer en båt?

Ved en viss hastighet oppnår skroget den løftende effekten som først hever baugen opp over vannet, før resten av skroget legger seg oppå vannflaten. Når fartøyet har nådd dette punktet, behøver det kontinuerlig kraft fra motor eller seil og rett vinkel mot vannflaten for å holde plan.

Hvordan få båten opp i plan?

Kjøre økonomisk – planende båt
  1. Trim inn motoren.
  2. Gi nesten full gass med myk bevegelse til båten planer.
  3. Slakk av farten til ca. 1.000 omdreininger lavere enn toppfart – eller lavere.
  4. Trim ut slik at baugen løfter seg optimalt, og trim litt inn igjen om baugen begynner å «hoppe»

Hvor høyt skal påhengsmotoren monteres?

Hvor høyt skal påhengsmotoren monteres? Påhengsmotoren skal monteres ved at kavitasjonsplate på en påhengsmotor flukter med det dypeste punktet på V-skroget.

Hvor ofte skifte tennplugger påhengsmotor?

De fleste påhengsmotorer (outboardmotorer) skal ha nye tennplugger hvert år. Evinrude sier hvert 3-år.

Leave a Comment