Hvordan skal Dahlia overvintre?

Georgineknoller er ikke vinterherdige og må graves opp hver høst og overvintres mørkt, frostfritt, tørt og kjølig. Knollene graves opp når frosten kommer i september/oktober avhengig av hvor du bor i landet. Videre plantes knollene ut igjen til våren, når faren for frost er over.

Hvor lenge blomstrer Dahlia?

Georginer trives godt i potte og ulike sammenplantinger. Georginer blomstrer gjennom hele sesongen fra juni til kulda setter inn.

Hvordan stelle Dahlia?

Georginer vil ha endel sol, jo mer sol jo mer blomstring. Den vil også ha jevn tilgang på vann og næring. Så, min erfaring er at om du vil ha den i krukke så bør du velge en stor krukke, ellers blir det styrete med vanningen. Også må du knipe vekk gamle blomster for at den skal fortsette å blomstre.

Hvordan skal Dahlia overvintre? – Related Questions

Hvor mye sol trenger Dahlia?

Georginer/dahlia i bed eller krukke

Georgine er en sol elskende plante, så den trives best på lyse plasser og gjerne i direkte sollys. Unngå derfor å sette den under et tre eller i skyggen. Du trenger ikke å flytte knollene fra bed til bed, så lenge bare gjødsler.

Skal Dahlia ha mye vann?

Vann godt når knollen er nyplantet, men vent med ytterligere vanning til du merker at jorda har tørket opp. Våt kald jord er drepen for en georgineknoll og den drikker ikke mye vann før den får grønne skudd. Og husk, når plantene skal ut så må de herdes slik at de venner seg til utetemperatur og sol.

Hva er forskjell på Dahlia og georginer?

Litt fakta om georgine/dahlia

Georgine og Dahlia er samme planten. Georgine er det norske navnet, Dahlia det vitenskaplige (og det navnet som brukes på engelsk). Det norske navnet georgine kommer fra Georgina.

Hvordan få Dahlia til å blomstre?

Jo mer sol, jo mer blomstring! Georginers fargeprakt og utstråling sprer liv og glede fra midt på sommeren helt til frosten kommer. Georginer vil ha jevnlig tilgang på vann og næring. Og du må huske å knipe vekk gamle blomster for at de skal fortsette å blomstre.

Skal Dahlia knipes?

Plantene kan toppes for å få en mer kompakt plante. Sideknopper kan fjernes for å få fram ekstra store blomster. Når den har visnet og fjernes, dannes nye sideskudd med knopper. Få vet hvor lett det er å så Dahlia!

Hvordan oppbevare Dahlia om vinteren?

Oppbevaring: Når knollene er tørre legger du de sammen i en eske med lokk og noen pustehull, og sett denne kjølig, tørt og mørkt. Må være frostfritt! Ideell temperatur er mellom 4 og 10 grader.

Hvor mange Dahlia i en krukke?

Antall knoller i hver krukke varierer avhengig av krukkens størrelse, men et tips er å la dem gro litt i en litt mindre krukke til å begynne med. Siden kan du plante dem om til en større krukke, når det er på tide å sette dem ut.

Hva gjør man med Georgineknoller?

Etter første frostnatt er det på tide å ta opp georgineknollene. Klipp plantene ned til 10 cm, vask av jord og lagre dem tørt, mørkt og kjølig. Siden disse knollene ikke tåler frost, er det viktig at området der de overvintres er frostfritt. En temperatur på 3–10 grader er fint.

Kan georginer overvintre i potte?

Overvintre georginer i potte

Hvis du dyrker georginer i potter, kan du oppbevare dem i pottene over vinteren. Sett pottene på et frostfritt sted. Når våren kommer, trenger du bare å plante om knollene i ny jord og flytte ut pottene igjen.

Kan man klippe ned georginer?

Georginer vil fortsette å sette knopper og blomstre hvis du kniper bort visne blomster. Jeg klipper av og setter i vase. Tar du dem inn så har du glede av blomstene inne men planten jobber med å sette nye! Så fort du klipper vil ny knoppdannelse starte.

Kommer georginer igjen?

Georginer tåler ikke frost, men så lenge selve knollen ligger frostfritt nede i bakken er de trygge. I motsetning til mange knoll- og løkdannende planter skal ikke næringen trekkes tilbake til knollen. Bladverket skal klippes av, og det er kun selve knollene vi tar vare på fra år til år.

Hva slags gjødsel til georginer?

Georgineren er en tørst blomst som lett tørker ut. Den trenger dessuten rikelig med næring for å beholde blomstene og spensten. Vær nøye med å gjødsle jorden med hønse- eller kugjødsel allerede fra øyeblikket du planter den ut, og enda noen ganger under blomstringssesongen.

Hvordan drive frem georginer?

De må herdes

Plant de ut i et godt drenert bed, eller en stor, god krukke. De skal ha næringsrik jord, så ha gjødsel i jorda ved utplanting. Et annet tips for å drive frem georginer raskere er å legge knollen i vann et døgn før du planter dem ut. Husk å sette knoller i jorda, så får du blomsterflor til sommeren.

Hvordan dele knoller georginer?

Husk å sette på merkelapp, det er nesten umulig å se forskjell på de ulike sortene før blomstene kommer. Når du deler en knoll så sørg for at du har med minimum en rotknoll og del av stilk på hver nye del. Etter et eventuelt vannbad planter jeg knollene i egne potter.

Når grave opp georginer?

Georginer kan brukes som flerårige planter, men de tåler ikke frost. Derfor må knollene graves opp av bakken før vinteren for å lagres frostfritt.

Er georginer giftig?

Georgine er ei lite farleg planteslekt, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Leave a Comment