Hvordan sjekke brannalarmen?

Slik sjekker du røykvarsleren selv
  1. Trykk inn testknappen, da skal røykvarsleren pipe.
  2. Sjekk at du hører røykvarsleren i alle rom.
  3. Piper den kort og svakt, eller ikke i det hele tatt er du nødt til å skifte batteri.
  4. Test igjen etter å ha byttet batteri.
  5. Sjekk røykvarsleren én gang i måneden.
  6. Bytt batteri én gang i året.

Hva kan utløse falsk brannalarm?

Røykvarsleren reagerer IKKE på varme eller gass. Røykvarsleren vil derfor kunne detektere og gi alarm om den utsettes for støv, vanndamp, eller andre former for partikler (insekter, pollen, husstøv m.m.). Dette er årsaken til falske alarmer. I deteksjonskammeret kan det danne seg støv og smuss av ulike typer over tid.

Er røykvarsler og brannalarm det samme?

Det korte svaret: nei. Tenker vi på ‘brannvarsler‘ som den enheten du har montert i taket hjemme, er begrepet synonymt med ‘røykvarsler‘. ‘Brannvarsler‘ kan imidlertid også brukes i betydning brannvarslingsanlegg, som er et bedre alternativ enn røykvarslere.

Hvordan sjekke brannalarmen? – Related Questions

Hvordan teste brannalarm verisure?

For din sikkerhet, overvåkes både signaler og batterier kontinuerlig av Verisures alarmstasjon.

Hvordan teste røykvarsler?

  1. Trykk inn testknappen. Du skal da høre røykvarsleren pipe.
  2. Piper den ikke, eller svakt må du skifte batteri, og teste på nytt.
  3. Sjekk varsleren én gang i måneden.
  4. Bytt batteri én gang i året.

Kan røykvarsler går av uten grunn?

– Hvis en røykvarsler gir alarm uten årsak, kan det være noe feil med røykvarsleren, sier senioringeniør Hilde Balke i Direktoratet for byggkvalitet. Hun anbefaler å sjekke dette: Sjekk om batteriene er satt inn riktig eller om de må byttes ut. Kontroller utløpsdatoen som står bak på røykvarsleren.

Hva betyr brannalarm?

Brannalarm er varsling av brann, enten av en person eller av et automatisk anlegg. Det er plikt til å varsle andre om brannfare.

Er det påbudt med røykvarsler?

Alle boliger skal ha brannalarmanlegg eller røykvarslere. Du må ha minst en røykvarsler i hver etasje. De skal være plassert slik at de kan oppdage og varsle om brann på kjøkken, i stua, sonen utenfor soverom og i sonen utenfor teknisk rom.

Hva slags røykvarsler?

Hvilken type skal du velge? Vi anbefaler optiske røykvarslere med trådløs sammenkobling. Disse kan kjøpes både enkeltvis og i sett. Sjekk på emballasjen at røykvarsleren er godkjent med CE-merke og henvisning til standarden “NS-EN 14604”.

Hvordan fungerer en røykvarsler?

Alarmen fungerer ved hjelp av optiske sensorer. En lysstråle sendes ut i rommet der røykvarsleren er installert, og når denne strålen blir brutt, går alarmen. Selv om brannalarmen kalles en optisk detektor, betyr ikke det at den filmer eller tar bilder av brannutviklingen.

Hvordan teste seriekoblet røykvarsler?

Testing av seriekoblingen og hver enkelt røykvarsler gjøres enkelt ved å benytte deg av testknappen som på en vanlig røykvarsler. Med denne kan du teste både hver enkelt røykvarsler lokalt, samt om seriekoblingen fungerer.

Hvordan sjekke batteri på røykvarsler?

Etter at du har bytta batteri, sjekk at det fungerer ved å trykke på testknappen. Hvis røykvarsleren har nytt batteri og ikke reagerer, er batteriet defekt og du må bytte det med en gang.

Kan man montere røykvarsler selv?

I tillegg er de trådløse variantene enkle å montere, og du kan selv gjøre det hjemme i løpet av en time eller to. Ideelt sett bør du derfor plassere en røykvarsler i hvert rom. Hvis du ikke ønsker dette så bør du prioritere stue, kjøkken, gang utenfor soverom og samtlige soverom.

Hvor ofte bør man skifte røykvarsler?

Røykvarslere bør normalt byttes ut etter at du har brukt dem i 8-10 år. Du bør derfor sjekke hvor gamle røykvarslerne dine er og vurdere om det er på tide å bytte dem ut. Produksjonsdatoen finner du på baksiden av røykvarsleren, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Når røykvarsleren piper?

Små korte pip dreier seg som regel om at du må bytte batteri på røykvarsleren din. De fleste røykvarslere i dag gir da fra seg små pip hvert minutt 30 dager før batteriet er tomt. Da er det viktig at du bytter batteri.

Kan røykvarslere monteres på vegg?

Generelt om montering

-Monter røykvarsleren midt i taket, dersom du monterer røykvarsleren i nærheten av vegg, sørg for å ha en klaring på 50 cm til veggen. Dersom montasje i tak ikke er mulig kan røykvarsleren monteres på vegg, husk å monter røykvarsleren minimum 1 meter fra hjørner og 10-15 cm fra tak.

Er det påbudt med brannvarsler på soverom?

Det er forskrifter om at boliger skal være utstyrt med minst en godkjent røykvarsler plassert slik at den høres tydelig på alle soverommene når dører er lukket.

Hvor mange brannslukningsapparat må man ha?

Det er eier som har ansvaret for at boligen er utstyrt med minst ett av følgende slokkeutstyr: Pulverapparat på minimum 6 kg med ABC-pulver. Skum-/vannapparat på minimum 9 liter. Skum-/vannapparat på minimum 6 liter med effektivitetsklasse på minimum 21A etter NS-EN 3-7:2004+A1:2007.

Leave a Comment