Hvordan selge vin på auksjon?

Første steg for å selge noe på Vinmonopolets auksjoner er å fylle ut registreringsskjemaet for objektene du ønsker å selge. Last ned, fyll ut og lagre filen på din maskin, og send den vedlagt en e-post til auksjoner@vinmonopolet.no.

Hvordan bygge opp en vinsamling?

Hvordan starte en vinsamling?
  1. Kjøp vin du gleder deg til å drikke.
  2. Velg deg ut noen områder eller land.
  3. Planlegg kjøpene dine.
  4. Lagre vinen trygt.
  5. Sørg for å ha “drikke-nå-vin” tilgjengelig.
  6. Sett deg et budsjett og hold deg til det.

Hva er årgangsvin?

Årgangen på en vin forteller deg hvilket år druene ble plukket. Hos nesten alle viner som kommer fra enkelt-årganger, vil etiketten på vinen fortelle deg hvilket år vinen ble lagd.

Hvordan selge vin på auksjon? – Related Questions

Blir man kåtere av vin?

Sexologen mener at vinen gjør at lysten dirigeres fra hjernen, som sender signaler til blodkar i skjeden. Blodkarene utvider seg og skiller ut en væske, som er tegn på erotisk opphisselse. Det er ikke bare rødvin som skal påvirke vår lyst.

Kan vin bli for gammel?

Vin er holdbar takket være innholdet av alkohol, syre og eventuelt sukker. Vinen får ikke merkbart mindre tannin ved lagring, men den kan smake mindre snerpende i noen faser på grunn av balansen mot andre smaker. Vinen vil oppleves som syrligere ved lang lagring, blant annet på grunn av utviklingen av litt eddik.

Hva er en årgang?

Det kan ta flere år å lage ferdig en vin, men årgangen refererer alltid til det året druene ble høstet. Noen viner, særlig musserende viner og portvin, består ofte av flere årganger sammen.

Hvordan lagre årgangsvin?

Optimale lagringsforhold

Vin bør lagrast mørkt og svalt ved ein jamn temperatur, gjerne mellom 6 og 18 °C. Vinen utviklar seg raskare ved høg temperatur enn låg. Over tid kan for høg eller låg temperatur, raske temperaturvariasjonar, lys og vibrasjonar gjere at taper vinen taper seg.

Er all vin lagringsvin?

Lagring av vin – ikke all vin egner seg for lagring.

Hva vil det si at vinen er korket?

Korket vin betyr ikke, som noen tror, at det er korkbiter i vinen. Korket vin er når vinen lukter som muggen kjeller, våt papp, morkent treverk eller andre mugne greier. Det minner om den innestengte lukta som møter deg i gamle, ubebodde bygninger eller som jordslag i den brune, gamle sofaen som står i garasjen.

Hva er den dyreste vinen?

En flaske Romanée-Conti-vin fra 1945 ble solgt for rekordhøye 558.000 dollar på en auksjon hos Sotheby’s i New York lørdag. Den endelige prisen var 17 ganger så høy som de 32.000 dollarene auksjonshuset hadde regnet med å få som maksimum. Romanée-Conti er allment anerkjent som den beste burgundervinen.

Når blir rødvin dårlig?

Vinen smaker kjedeligere noen dager etter at den er åpna, men det er ikke skadelig å drikke vin som har stått i kjøleskapet i to uker. Det som skjer med vin når den står altfor lenge, er at den til slutt blir til eddik.

Hvor lenge kan rødvin med skrukork stå?

– Uavhengig av om den er i pappkartong eller flaske – og uansett om den er rød, hvit eller rosa, holder den i hvert fall et par uker, sier Skramstad. Noen naturviner kan holde seg ekstra lenge, og musserende har den minste holdbarheten.

Skal rødvin ligge ned eller stå opp?

Luftfuktigheten bør ligge mellom 60 og 70 prosent. Flasker med naturkork bør lagres liggende. Flasker med skrukork, Madeira og Champagne kan lagres stående. Vibrasjoner er uheldig.

Skal vinflasker ligge eller stå?

flasker med naturkork skal ligge, flasker med skrukork kan stå Vinene bør lagres mørkt og svalt med en jevn temperatur på 8 og 16°C. Er temperaturen høyere, utvikler vinen seg raskere, er den lavere utvikler den seg saktere.

Kan uåpnet vin gå ut på dato?

Ifølge Vinmonopolet er holdbarheten for en uåpnet kartong rundt 12 måneder, mens en åpnet kartong kan drikkes i inntil 6-8 uker etter åpning. Det anbefales også at vinen bør oppbevares kjølig.

Hvordan vet man om vinen er dårlig?

OKSIDERING: Det lukter brun banan av vinen – bør byttes

Oksidert vin kan lukte som brune bananer og epler, lim eller neglelakkfjerner. Dette er en litt mer stikkende og kjemisk duft enn det innestengte, mugne kjellerpreget som kjennes hvis vinen har korkfeil.

Kan man fryse vin?

Vin fryser ved rundt -5°. Den kan ikke fryse helt gjennom, men blir til en slags vinsørpe. En slik behandling av vinen er selvsagt ikke å anbefale. Den vil nok miste noen av nyansene sine, men det er ikke en tydelig forskjell på vinen.

Kan vin stå i romtemperatur?

Har man ikke noe sånt sted, er det beste å oppbevare vinen i jevne lysforhold og jevn temperatur. Både rødvin, hvitvin og musserende vin kan oppbevares i romtemperatur fram til man skal drikke den, så lenge man tenker litt gjennom hvor flaskene plasseres.

Kan rødvin bli ødelagt av kulde?

Kulde og frost kan ødelegge en hel vinproduksjon. Det samme gjelder når vinflaskene skal lagres. Er det for varmt, så blir de ødelagt.

Leave a Comment