Hvordan så pelargonia?

Tips og råd om dyrking av pelargonia
  1. Begynn med å legge frøene i bløtt et par dager før det er tid for å sette dem i jorden.
  2. Bruk en passende såjord eller torvbriketter som du plasserer i et mindre drivhus.
  3. Når frøene har grodd skal du omplassere dem til et lyst sted med mindre varme.

Hvordan formere pelargonia?

Pelargonia er enkel å formere med stiklinger*. Fra én morplante kan du høste flere stiklinger og lage mange nye planter selv. Når vi formerer såkalt vegetativt (ukjønnet, uten frø) er du sikret at alle de nye plantene, avkommet, blir genetisk like morplanten.

Når bør man ta stiklinger av pelargonia?

Én pelargonia kan bli til flere! Og vår og tidlig sommer er en fin tid for å ta stiklinger. Jeg overvintrer mine pelargoniaer i en kjølig kjellerbod, deretter får de vokse litt i stua, før de flytter ut i siste halvdel av mai. Mens jeg har dem i inne, tar jeg alltid et par stiklinger.

Hvordan så pelargonia? – Related Questions

Skal pelargonia klippes ned om høsten?

Overvintring av pelargonia

Blomstene bør oppbevares tørt og kjølig gjennom vinteren, gjerne i et kjellerrom som holder ca. 5 grader. Husk at pelargonia ikke tåler frost. Det er lurt å beskjære blomstene når du tar de inn på høsten.

Skal pelargonia vannes om vinteren?

Husk at ingen pelargoniaer tåler frost. Du kan oppbevare pelargonia i et lyst og kjølig rom på rundt 10-13 grader og vanne den hver fjortende dag. Eller du kan sette den til vinteroppbevaring uten vann i et mørkt kjellerrom som holder over fem grader.

Når er stiklinger klare til å plantes?

4) Plant i jord

Når stiklingen har dannet rundt 7-10 cm lange røtter er planten klar for jord. Bruk veldrenert jord – såjord eller sandholdig jord er gode valg. Dette vil gjøre at de nye røttene får en myk start på det nye livet.

Når skal Geranium klippes ned ned?

I vinterhalvåret står pelargoniene mine i kjelleren. Der står de fra november til midten av mars, uten vanning. Når mars er her tas de opp, klippes ned og skiftes jord på.

Hvordan stelle stiklinger?

Du skjærer av en liten del fra «morplanten», og setter den i vann eller jord til røttene kommer. Deretter kan du plante stiklingen ut i en potte og gro et helt nytt vidunder. Fra vann til jord til ny plante på null komma niks! Eller, litt tålmodighet må du ha, for det tar noen uker før røttene kommer.

Hva slags gjødsel til pelargonia?

GJØDSEL: Her er der også like mange råd som pelargoniaer. Alt fra hestemøkk, kaffegrut, utblanda urin og til flotte spesialgjødslinger som skal være spesielt beregnet for pelargoniaer. Vi bruker å tilsette litt Multicote, som er langtidsvirkende gjødsel som har ei virketid på 3-4 måneder.

Hva er forskjellen på geranium og pelargonia?

Geranium= Storkenebbfam, altså stauden. Pelargonium= Potteplanten som må overvintres inne.

Hvor mange grader tåler pelargonia?

De tåler opp til fem graders kulde.

Hvorfor blir bladene gule på pelargonia?

Geraniumblader med gule kanter eller gule tippeblader på pelargonier tilskrives vanligvis mangel på vann eller dehydrering. Mens pelargonier er tørketolerante, trenger de litt vann. I disse tilfellene kan du føle at jorda bestemmer hvor tørre plantene kan være, og vann deretter.

Kan gule blader bli grønne igjen?

Gule blader er ofte et tegn på stress og det er generelt ikke mulig for gule blader å bli grønne igjen. Dårlig vanning og belysning er de vanligste årsakene, men gjødselproblemer, skadedyr, sykdom, akklimatisering, ekstreme temperaturer eller sjokk etter utplanting er andre mulige årsaker.

Hvordan knipe av visne blomster på pelargonia?

Løft opp de visne blomstene forsiktig og klipp dem av med en saks. Da får knoppene på undersiden lys og kan utvikle seg, uten å skjemmes av avblomstrede blomster. Etter kort tid vil de nye blomstene reise seg opp og dekke de avklipte stilkene. Klipp de visne blomstene forsiktig av.

Hvordan stelle Dronning Ingrid?

Den har lys rosa blomster, lys grønt bladverk, og vokser kraftig og blomstrer rikt. Plasser den gjerne på et lyst sted, enten i vinduskarmen eller i krukken ute. Kan overvintres inne på et kjølig og lyst sted, men husk å vanne den litt gjennom vinteren!

Hva er forskjell på Dronning Ingrid og Mårbacka?

Forskjellene er at Dronning Ingrid har blomster som er mer fylte/doble og er mindre av størrelse enn Mårbacka. Dronning Ingrid har blekt gule, sterile pollenknapper, mens Mårbacka har pollenknapper som er rosa når de er umodne og rustrøde når de er modne!

Hvordan få dronning Ingrid til å overvintre?

Beste for plantene er å bli satt lyst og kjølig. Helst mellom 5 og 10 grader. Blir luftfuktigheten høy bruker jeg luftavfukter. (enkle og rimelige finnes å tak i) I et kjølig soveromsvindu eller et rom man ikke bruker er fint å kunne holde en lav temperatur.

Hvor ofte skal pelargonia vannes?

Pelargonia er en plante som foretrekker jevn og moderat vanning. Gi den heller for lite vann enn for mye, for den tåler litt lett tørke. Dette er med andre ord den perfekte sommerblomsten for deg som har lett for å glemme vanning.

Er pelargonium giftig?

Pelargonium-artar er ufarlege plantar, og vi forventar ikkje symptom ved ein liten smak.

Leave a Comment