Hvordan så løvemunn?

Løvemunn MÅ HA godt med lys for å spire, frøene skal ikke ha jord oppå seg. Du kan evt drysse forsiktig litt vermiculite på, men heller ikke her mer enn et svært glissent dryss. Dekk med plast og sett på et sted med mye lys og ca 18-23 grader.

Hvordan ta frø av løvemunn?

Løvemunn får frøkapsler langs stengelen også der blomstene har sittet. Men husk å ta de før det går hull under hver kapsel og frøene renner ut i beddet.

Er løvemunn flerårig?

I tillegg finnes det sorter som har ulike farger på overleppe og underleppe. Prydløvemunn stammer fra Sør-Europa og er egentlig flerårig, men den dyrkes som ettårig sommerplante i Norge.

Hvordan så løvemunn? – Related Questions

Skal løvemunn klippes ned?

Spesielle krav: Visne blomster bør fjernes. Det letteste er å klippe av hele toppen. Nye skudd og knopper kan komme fra hvor som helst på planten, og den tåler å klippes ned om den blir stygg.

Hvordan så Løytnantshjerte?

Hvordan dyrke løytnantshjerte:

– Trives både i sol og halvskygge, trolig kan den greie mer skygge enn halv også. – Det naturlige habitatet er i skogbunn hvor det er løs jord og rikelig med fukt og næring, men god drenering. Den trives fint i vanlig hagejord, men tørr skrinn jord vil ikke være egnet.

Kan lofos overvintre?

Har hatt ein variant av denne i fleire år no, overvintrer fint inne. Og kjempelett å ta stiklingar av.

Hvilke sommerblomster kan overvintre inne?

Hvilke sommerblomster kan overvintre inne?
  • Pelargonia.
  • Fuchia.
  • Engletrompet.
  • Blodbeger.
  • Pasjonsblomst.

Når klippe ned Høstfloks?

Selv høstfloksen skal beskjæres om våren og klippes ned til bakkenivå. Høyden på planten er mellom 50–100 cm. Forøkes ved å dele plantene om våren eller høsten, eller ved å ta stiklinger.

Kommer perleblomst igjen?

På slutten av sesongen så graver jeg den ned i bed, og den kommer villig igjen neste år, ikke av de første opp av bakken merkelig nok (den er tregere enn krokus), men opp kommer den år etter år. Og du, det finnes masse ulike perleblomster.

Er perleblomst flerårig?

Perleblomst eller Muscari, er en flerårig løkplante som blomstrer tidlig i hagen. Det mest iøynefallende er den gnistrende blåfargen på de runde perleformede blomstene, derav navnet perleblomst. Muscari fås også i en helt herlig hvit variant, men løken er dyrere og kommer i salg litt senere.

Kan man plante tulipaner om våren?

Vårblomstrende løk som påskeliljer, tulipaner og hyacinter bør plantes på høsten, fra september til november, før den første frosten setter seg i jorden. Sommerblomstrende løk som dahlia og calla skal plantesvåren så snart det ikke er fare for frost.

Hvilken juleblomst tåler ned mot 5 minusgrader?

Julerose tåler å stå ute om vinteren

Julerose er en liten tøffing og tåler å stå ute selv om det blir 5-6 minusgrader. Den egner seg derfor strålende utenfor døren til jul.

Kan man ha julerose inne?

Noe så spesielt som en plante som blomstrer i snøvær, det er nettopp det julerosen er. Du kan ha den inne, i potte ved inngangspartiet eller ute i bedet.

Er julerose giftig?

Julerose (Helleborus niger) er en giftig plante i soleiefamilien. Kontakt Giftinformasjonen (22 59 13 00) for råd dersom barnet ditt har smakt på julerose. ​Julerose (Helleborus niger) er en giftig plante.

Kan stemor stå i skygge?

Stemorsblomster trives i både sol og skygge, men det er optimalt med en mellomting. Unngå stekende sol.

Kommer stemor igjen året etter?

Stemorsblomster er egentlig toårige. OBP forklarer: -Når blomstene har visnet utpå sommeren, dannes det frø som spirer til små planter. Disse plantene vil blomstre neste vår.

Når skal jeg så stemor?

Her blomstrer de villige hele sommeren. Tips: Dersom du planter stemorsblomstene i krukker i april, for å plante de over i bed i juni, vil du ha vakre stemorsblomster gjennom hele sommeren. I bedene får de nok jord, og vil bli store kraftige planter.

Hvordan få frø fra stemor?

Trikset er å plukke dem akkurat når de er modne, men før de sprekker. Rett før de sprekker, blir de lysere i fargen og kjennes lettere ut. Jeg samler frøkapslene i en kopp, så får de ligge der og sprekke så frøene samler seg på bunnen.

Hvor lenge må frø tørke?

Samle inn frøene på en regnfri og solrik dag. Tørk dem inne. Jeg pleier å la dem ligge i en tørr bøtte, på et bakepapir eller tallerken. La dem tørke skikkelig, helst i mange uker.

Leave a Comment