Hvordan så agapanthus?

februar, frøene legges på vannoverflaten i passende beholdere. Det er lurt å ha lokk eller plast over glassene for å minske fordampingen, slipper man å etterfylle vann til stadighet. Nå er alle spirene kommet i jord. Da er det vel bare å vente noen år til blomstring.

Når skal agapanthus deles?

En agapanthus som står i krukke bør deles etter 3 år, mens en som står fritt i bedet etter 4-6 år.

Hvordan overvintre afrikansk lilje?

Planten er flerårig og kan overvintre svalt, lyst og frostfritt i temperaturer rundt 5 til 8 °C. Ved temperaturer over 10-12 °C er det ikke sikkert at planten vil blomstre året etter. Om vinteren er det viktig at Afrikas blå lilje tørker ute mellom vanningene.

Hvordan så agapanthus? – Related Questions

Hvordan så liljer?

De fleste artene plantes ca. 15–25 cm dypt, men enkelte foretrekker å plantes grunnere, som madonnaliljen. Finn ut hva som gjelder for arten du skal plante før du setter ned løkene. Siden liljen trives best på et veldrenert sted, bør du finne en plass i hagen som har en naturlig skråning.

Hva gjør man med avblomstrede svibler?

Plante svibel ute etter blomstring

Når stilken har visnet kan du dra den opp og la bladene være igjen. Nå skal løken få vann og næring frem til frosten slipper taket. I løpet av denne perioden vokser løkene, og etterpå kan du plante dem i blomsterbed på et kjølig og lyst sted i hagen.

Skal Afrikalilje klippes ned?

I de siste årene har den blitt mer og mer populær som potteplante. Afrikaliljer kan “overvintres” på samme måte som alle andre løker: Etter at den har blomstret ferdig, skal stilken klippes av i toppen så den ikke setter frø. Bladene må få lov å visne ned av seg selv, fordi næringen i dem blir lagret i løken.

Hvordan overvintre en ynde?

Ynde er flerårig og kan overvintre. Den bør i så fall stå lyst og svalt ved en temperatur på rundt 5–12 °C. I denne perioden skal jorden holdes lett fuktig, men ikke tilsettes næring. Dusj gjerne bladene for å tilføre luftfuktighet.

Hvordan ta vare på lilje?

Stell av liljer
  1. Snitt stilkene litt på skrå og sett de i lunkent vann.
  2. Bruk holdbarhetsmiddel i vannet, det gir næring og hindrer bakterier.
  3. Liljer liker seg ikke rett ved ovner, det blir for varmt for dem.
  4. Liljer kan stå inne i rommet, men holder lenger med en lys plassering.

Hvordan overvintre Palmer?

Plassering: Palmene bør få mest mulig lys og stå på en plass som er sval. Temperaturen bør være kjølig, men ikke kjøligere enn 2-3 grader, det beste er 3-10 grader. Så har du en garasje, kjellerstue, et soverom eller en gang med vindu så kan det være godt egnet for vinteroppbevaring.

Hvordan ta stikling av palme?

Da gjør du slik:
  1. Kutt av en av plantens grener og fjern de nederste bladene.
  2. Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann.
  3. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys.
  4. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter.
  5. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Kan palmer stå ute om vinteren?

Om vinteren tåler palmen noen kuldegrader, men ikke over lang tid. Det er derfor best å ta palmen med inn og sette den frostfritt, men kjølig (0-5⁰C) om vinteren.

Hvorfor blir palmen brun?

Brune blader kommer av for tørr luft eller for mye sol. Gule blader kommer av for mye vann eller for lite lys.

Hvor gammel blir en palme?

Levetiden til palmer avhenger av type, men noen kan leve i godt over 100 år.

Hvordan få nye skudd på Yuccapalme?

Yucca er lett å formere med stiklinger. Om planten blir for høy, er det bare å kappe av toppen, og plante toppen i ny jord. Den gamle stammen vil få nye skudd, og toppen vil rote seg.

Hva gjør man med gule blader?

Gule blad faller av

Dette er et tegn på overvanning. Sjekk hvor tørr jorden er før du vanner – ikke bare ved å kjenne med fingeren på det øverste jordlaget – med ved å løfte potten og kjenne hvor tung den føles. Er jorden tung, er det vann igjen i jorden – selv om det kanskje er tørt på toppen.

Hvordan vet man at planten har fått for mye vann?

Hvis bladene på planten din blir gule, har den høyst sannsynlig fått for mye vann.

Skal man fjerne de nederste bladene på tomatplanter?

Det er også viktig å fjerne de nederste bladene på planten, slik at det er mest mulig luft nederst ved stengelen. For mye blader og tett vekst her, kan bli opphavet til sykdommer og råte. Det beste er å skape en barriere mellom jord og plante, ettersom det er fra jorda de fleste sykdommer oppstår.

Kan gule blader bli grønne igjen?

Gule blader er ofte et tegn på stress og det er generelt ikke mulig for gule blader å bli grønne igjen. Dårlig vanning og belysning er de vanligste årsakene, men gjødselproblemer, skadedyr, sykdom, akklimatisering, ekstreme temperaturer eller sjokk etter utplanting er andre mulige årsaker.

Skal man snu planter?

De fleste planter vil have naturlig lys uten direkte sol. Planter vokser mot sollyset, så det kan være en god idé å snu den en gang iblant så den vokser harmonisk. Alle stueplanter skal vannes ganske regelmessig. Derfor er det viktig med en god rutine for vanning.

Leave a Comment