Hvordan pynte et fint julebord?

Her får du mine 10 beste tips til å dekke et fint julebord:
 1. Velg to-tre hovedfarger.
 2. Gjestene må kunne se hverandre.
 3. Levende lys er et must.
 4. Gi bordet det lille ekstra.
 5. Fyr i peisen skaper stemning.
 6. Velg pynt som gir assosiasjoner til jul.
 7. Skap en uformell og samtidig høytidelig stemning.
 8. Dekk et bord med alle sanser.

Hvordan dekke bord jul?

Et godt tips til bordpynten er å bruke små vaser eller glass, og fylle med avskårne blomster, grener med vintergrønt og kongler. Vasene kan gjerne være i ulike former og størrelser. Mellom vasene er det fint å pynte med både levende lys og lyslenker, da blir det ekstra stemningsfullt.

Hvordan skal man dekke på bordet?

En hovedregel for borddekking er at alt av bestikk skal dekkes på bordet. Derimot skal det ikke mer enn tre sett kniver og gafler på bordet om gangen. Hver kuvert skal være ca. 60 cm bred, det er alltid bedre med litt for god plass enn at gjestene dine føler det er for liten plass.

Hvordan pynte et fint julebord? – Related Questions

Hvordan dekke et fint bord?

10 gode tips til å dekke et fint bord
 1. En fin bordekking trenger ikke koste mye. Bruk det du har, og få noe fint ut av det.
 2. Velg en duk som tåler litt.
 3. Dekk bordet slik at det passer til årstiden.
 4. Velg farger som passer sammen.
 5. Ta opp fargene fra serviset i pynten.
 6. Bruk dekketallerkener.
 7. Stearinlys er et must.
 8. Bruk naturen.

Når skal man ta ned julepynt?

En typisk tid å henge opp første julepynten er ved begynnelsen av adventstiden eller 1. desember, men mange butikker kan starte pyntingen tidligere. Man tar gjerne ned pynten like etter nyttår, trettendedag den 6. januar eller tyvendedag den 13.

Hva forbinder du med jul?

Magnus og Adam har VELDIG mange ting de forbinder med jul. Musikk, mat, julegaver, Black Friday, julebrus, Papa Noel, familie, fargene rød, hvit og grønn, juleferie, mandel, marsipan, grøt, riskrem, ribbe og jødekaker.

Hvorfor gruer noen seg til jul?

Men det er ikke alle som gleder seg like mye. For noen kan jul bli den tristeste, skumleste eller kjedeligste tiden på året. Noen gruer seg til å feire jul fordi det betyr at alle rundt dem kommer til å bli fulle. Omstendighetene blir utrygge, og det blir ubehagelig å være der.

Hvordan markeres jul?

I Norge blir julen feiret med julemat, levende lys og musikk; man gir hverandre gaver, de fleste pynter med juletre, og det er vanlig å holde julebord i forkant av julekvelden og juletrefest i romjulen.

Når er det slutt på jula?

Tjuendedagen, egentlig tjuende dag jul, den 13. januar, blir av mange regnet som den siste juledagen. Tradisjonelt var det imidlertid trettendedagen som avsluttet julen. Tjuendedagen kunne også betegnes som gamle nyttårsdag i tråd med at trettendedagen ble kalt gamle juledag.

Når er det for tidlig å pynte til jul?

Og svaret er: Når du vil! De fleste synes at førjulstiden er det aller beste med jula, og hvorfor ikke begynne å glede seg allerede nå, mener mange. Likevel venter over halvparten av oss med å sette frem julepynten til en gang mellom 1. søndag i advent og midten av desember.

Hva menes med 13 dag jul?

Helligtrekongersdag, eller trettendedagen, er en kirkelig festdag som feires 6. januar. Dette er den tolvte dagen etter juledagen 25. desember (første juledag), og på folkemunne kalles dagen stadig trettende dag jul.

Hvorfor heter jul jul på norsk?

Selve navnet jul stammer fra norrønt jólablót, eller jól (ord fra proto-germansk jehwlą/feiring) fra den hedenske offerfeiringen av midtvinterdagen i Norden, som var lagt til 12. januar. Ordet jul forekommer også i andre germanske språk.

Hva kalles 14 dag jul?

Dagen er også kjend som knutsdag eller tjuandedag-Knut, etter helgenen Knut, som i munnhell «jaga», «feia», «dansa» eller «ringa» jula ut.

Hva sier man før jul?

– «Godt nytt år» er blitt helt vanlig i skriftlig julekort; også vanlig selv om det er før jul.

Hva betyr lille julaften?

Lille julaften, 23. desember, er dagen før julaften.

Hva er typisk norsk i julen?

Den mest typiske norske julematen er svineribbe, pinnekjøtt, lutefisk og juletorsk. Julemat kan også vere kveite, kjøttmølje, risgraut og andre tradisjonelle matretter.

Hvorfor feirer vi jul 24 og ikke 25?

Den nordiske skikken stammer fra før det mekaniske uret ble oppfunnet. En ny dag begynte den gangen ved solnedgang i stedet for som nå ved midnatt. Både barn og voksne gleder seg til julaften den 24. desember.

På hvilken dag åpner man julegavene i USA?

I Norge er det vanlig å åpne gavene på kvelden julaften. I USA er det også mange som åpner gavene på kvelden julaften, men her er det også mange som åpner første juledag.

Hvilken dag er Jesus født på?

Jesus‘ fødselsdag er ukjent

Når kristne feirer jul i slutten av desember måned, skyldes det ifølge tradisjonen at Jesus ble født natten mellom 24. og 25. desember. Feiringen av Jesu fødsel henger mer sammen med de førkristne tradisjonene, for det står ingenting i Bibelen om at Jesus ble født i desember måned.

Leave a Comment