Hvordan pynte bord til fest?

6 tips til pynting av festbordet:
 1. Start med fargene når bordet skal planlegges.
 2. Bruker du hvit duk og hvite servietter kan blomstene være i akkurat de fargene du ønsker.
 3. En lav blomsterdekorasjon eller mange små vaser med snittblomster.
 4. Bruk av blomster gir et frodig og feststemt bord som ikke behøver mye annen pynt.

Hvordan dekke et høstbord?

10 tips til å dekke et fint høstbord
 1. Bruk naturen.
 2. Stearinlys er et must.
 3. Velg et rustikt servise.
 4. Prøv gjerne noe nytt.
 5. Velg en fargeskala.
 6. La pynten gå igjen.
 7. Det er detaljene som teller.
 8. Du trenger ikke bruke duk.

Hvordan skal Glass stå på bordet?

Glass. Samme som bestikk – glassene settes opp i den rekkefølgen som vinen skal drikkes, fra høyre til venstre. Vannglass står alltid lengst til høyre, dessertglasset innerst. Pass på at glassene er pusset og rene.

Hvordan pynte bord til fest? – Related Questions

Hvordan dekke opp bord?

En hovedregel for borddekking er at alt av bestikk skal dekkesbordet. Derimot skal det ikke mer enn tre sett kniver og gafler på bordet om gangen. Hver kuvert skal være ca. 60 cm bred, det er alltid bedre med litt for god plass enn at gjestene dine føler det er for liten plass.

Hvordan dekke julebordet?

Det lønner seg å velge to-tre hovedfarger og holde seg til dem når det gjelder duk, pynt, lys, servietter, blomster og lignende. Her er bordet dekket i lilla, gull og grått. Tre flotte farger sammen. Det er fint å bruke blomster og kandelabrer, men husk at gjestene må kunne se hverandre.

Hvordan skal man dekke på?

For eksempel er forretten en suppe skal suppeskjeen ligge ytterst. Så følger forrett og hovedrett, med gaffel til venstre og kniv til høyre. Kniven skal alltid ligge med eggen inn mot tallerkenen. Serveres det brød til, skal brødtallerken med tilhørende kniv plasseres til venstre for gaffelen.

Kan kniv og gaffel ligge på samme side?

Kniver til høyre og gaffel til venstre. Dersom du ikke har eget bestikk til forretten kan kniv og gaffel ligge på samme side. Begge bestikkene legges da til høyre for tallerken, med gaffel innerst og kniv ytterst med knivblad vendt inn mot tallerken. Dessertskjeen plasseres over tallerkenen med skaftet til høyre.

Skal servietten ligge på høyre eller venstre side?

Servietten, enten den er av papir eller lin, skal brettes pent i to og legges til venstre for kuverten på bordet, forklarer livsstils-blogger og tidligere reality-stjerne, Lauren Conrad, i et innlegg om korrekt borddekking på bloggen sin med samme navn.

Hvordan dekke bord med flere glass?

Ikke for mange glass

Også hvor glassene skal stå er det regler for. Vannglasset skal plasseres lengst til venstre av glassene (riktignok på høyre side) og innerst mot tallerkenen. Deretter kommer rødvinsglasset og så hvitvinsglasset. Det holder som regel med tre eller fire glass til bords.

Hvilken side skal kaffekoppen stå på?

Kaffekoppen plasseres til høyre for tallerkenen og glasset over tallerkenen på høyre side. Ulike drikker serveres i ulike glass, og reglene er at de skal stå i den rekkefølgen det drikkes, fra venstre mot høyre, forklarer han.

Hvordan holde glass med stett?

Hold på stilken

Alle vinglass med stilk holder du best ved å ta fatt om stilken, helt nede ved glassets fot. Personlig foretrekker jeg å bruke tommel-, peke- og langfinger til å holde på stilken mens de to resterende fingrene hviler på glassets fot.

Hvordan legge kniv og gaffel når man er ferdig?

Dersom du skal gå og hente en ny porsjon bør du aldri legge det brukte bestikket på bordet, det skal ligge igjen på tallerkenen. Når du har avsluttet måltidet legger bestikket fin sammen på høyre side på tallerkenen. Omtrent i samme posisjon som “klokken ti på halv fem”.

Er det lov å ha kniv på seg?

Knivforbud er forbud mot å bære kniv på offentlig sted. Straffeloven har en generell bestemmelse mot bevæpning på offentlig sted (straffeloven § 189). Overtredelse straffes med bøter eller fengsel inntil ett år. Den vanligste reaksjon ved første gangs overtredelse er en kraftig bot.

Hvorfor skal man ikke slikke på kniven?

Det gjelder også for kniven, heller ikke den skal puttes i munnen. – Det er to grunner til at man ikke skal slikke på kniven. For det første ser det ikke pent ut, og for det andre kan du risikere å skjære deg.

Hva er god bordskikk?

I Skandinavia sitter borddamen alltid til høyre. Borddamen skal alltid sette seg først, og kavaleren trekker gjerne ut stolen for henne, men dytter den aldri tilbake. Mens man sitter til bords er det normalt at kavaleren passer på at borddamen har noe i glasset, gjerne også noe på tallerkenen om det er tilgjengelig.

Hvilken side sitter mannen?

I Norge sitter kvinnen på mannens høyre side. Denne regelen går tilbake til den tid da en mann skulle beskytte sin borddame. Med damen på høyre side hadde han fremdeles mulighet til å trekke sitt sverd på sin venstre side. I enkelte land, for eksempel i England, sitter borddamen på venstre side.

Hvorfor er bordskikk viktig?

Det å lære barna dine skikk og bruk ved middagsbordet vil hjelpe dem med å være høflige og respektfulle. Bordmanerer inkluderer å spise med munnen igjen, å bruke bestikk riktig og å være høflig mot andre rundt bordet.

Hvor starter man med bestikket?

Når man skal legge på bestikk, starter man alltid ytterst. Det vil si at bestikket til forrett ligger ytterst på kuverten, og man jobber seg innover mot tallerkenen etter hvert som man spiser. Det er også en god huskeregel at kniven ligger til høyre med skjæresiden inn, og gaffelen på kuvertens venstre side.

Skal bestikket stå opp eller ned i kurven?

Skaftet opp for sikkerhet

Av sikkerhetsmessige grunner bør bestikket plasseres med skaftet opp. Det vil si at den delen av bestikket som er i kontakt med munnen, plasseres ned i bestikkurven.

Leave a Comment