Hvordan potte om en kaktus?

Ompotting skal skje om våren, før kaktusen kommer i vekst. Det er også viktig at planten står i en potte der overskuddsvannet kan renne ut. Gjerne i en plastpotte med potteskjuler utenpå, eller at du har et fat under en krukke med hull i bunnen.

Hvordan skal kaktus passes?

Hurtigguide for kaktus
  1. Plassering. Et sted i full sol fungerer like bra som lett skygge.
  2. Vanning. Jo varmere det er i rommet, desto mer vann vil de ha.
  3. Jord. De vil ha kaktusjord i kombinasjon med sand og eventuelt litt myk leire.
  4. Gjødsling. Gjødsel er også bra for kaktusene, og det holder med et par ganger i måneden.

Hvordan få kaktus til å trives?

Kaktuser og sukkulenter – mye lys, lite vann

Opprinnelig kommer kaktuser og sukkulenter fra solrike, tørre strøk. Det gir en god pekepinn på hvordan de vil trives best hjemme hos deg. Dette er planter som evner å lagre vann i bladene sine. Derfor er mye lys og lite vann oppskriften på suksess.

Hvordan potte om en kaktus? – Related Questions

Hvor ofte må kaktuser ha vann?

Om sommeren vanner du kaktusene dine ca. annenhver uke, men i vinterhalvåret (fra november til mars) går de fleste kaktuser i vinterdvale, og har derfor godt av å stå i helt tørr jord. En lite sprut med vann holder én gang i måneden.

Hvor lenge kan en kaktus leve uten vann?

Kaktusen kan lagre enorme mengder med vann i lange perioder. Arten Carnegiea gigantea kan for eksempel suge til seg 3 000 liter på bare ti dager. Dette passer godt til det typiske værmønsteret i de golde, tørre områdene på Jorda hvor det kan gå flere måneder uten regn.

Hvordan få en kaktus til å vokse?

Da kan det være nødvendig å tenke litt på plasseringen; kaktusen tåler dårlige lysforhold, men vokser raskest når den bader i lys. Den trives best plantet i porøs jord med god dreneringsevne, gjerne med litt sand og steiner i. En myte er at den slett ikke behøver vanning – det gjør den, og gjerne jevnlig.

Hvorfor råtner kaktus?

Fruktkjøttet inneholder ganske mye veske, og kan lett forårsake råte. I begge tilfellene var det fruktene som var årsaken til råte på kaktus. Råte er ofte forårsakes av sopp som smitter. Til sammenligning vil råten på et eple spre seg til dem som ligger rundt.

Hvorfor blir kaktus brun?

Jorden kan med fordel tørke ut mellom hver vanning, siden overvanning fort fører til en trist kaktus med rotråte. Gulnede og brune partier eller en litt funky lukt er typiske tegn på dette. Om vinteren kan den med fordel vannes mindre enn i vekstsesongen om våren og sommeren.

Hvordan få en kaktus til å blomstre?

For å vanlig kaktus i blomst er det en ting som er avgjørende, nemlig hvileperiode. Egentlig er det litt i seneste laget, men om de får hvilt seg ordentlig fra nå skal det muligens holde for å få kaktus i blomst til sommeren. Hvileperioden er viktig for knoppdannelsen.

Kan man ta stikling av kaktus?

Formering av skogkaktus:

Du kan sette opptil 4 stiklinger i en liten potte (ø10 cm) med kaktusjord. Stikk dem dypt nok til at de står opprett. Vann forsiktig og sett potten varmt og lyst.

Kan man klippe ned en kaktus?

De viktigste grunnene til å trimme kaktus er å fjerne deler til rot for nye planter, fjerne forskyvninger eller unger av samme grunn, gjenopplive en plante som har blitt for høy eller for lang, og ta av skadet materiale.

Hvorfor kaster kaktusen knoppene?

Knoppene kan falle av om den tørker for mye, men også om den får for mye vann. Det greieste er å løfte på potta en gang om dagen, og vanne når den kjennes lett ut, Etter blomstring trenger den mindre vann, og i hvileperioden før den skal få nye knopper trenger den like lite som alle andre kaktuser.

Er kaktuser giftige?

Noen kaktus har “ull” som er full av mothaker og som nærmest oppfører seg som glassvatt skulle man være uheldig. Det fins imidlertid giftige kaktus. Mest beryktet er peyote som inneholder det giftige stoffet meskalin – og som er blitt benyttet som hallusinogent rusmiddel (skkert ikke uten risiko).

Hvordan få pengetre til å vokse?

Mye lys og lite vann er de viktigste stikkordene for å lykkes med pengetre. Planten liker å stå lyst, gjerne i sola. Bladene kan en rødlig farge i sterk sol, men dette er ikke skadelig for planten.

Hvor ofte skal pengetre vannes?

Vanning: Vannes sparsomt, kan gjerne tørke lett ut mellom hver vanning. Vannes nesten ikke om vinteren. Planten kan klare seg uten vann i månedsvis om den står kjølig. Næring: Gjødsles sparsomt fra vår til høst.

Hvordan få røtter på sukkulenter?

Bruk toppen av sukkulenten

La den tørke i 5-7 dager før du planter den i ny jord. Den bruker litt lenger på å tørke, men når den først er tørr vil den sette røtter når den er i jord og får vann. Bruk gjerne sprayflaske her også. Toppen du har klippet av sukkulenten din, kan fint plantes i ny potte.

Hvordan stelle Pengeplante?

Stell av Pileaplantene:
  1. Disse plantene trives best med en lys plassering, uten direkte sollys. De liker stuetemperatur fra 15 grader og oppover.
  2. De liker normal vanning, kan gjerne tørke lett ut. Vann gjerne fra bunnen.
  3. Dette er hardføre planter som klarer seg godt i vanlig blomsterjord.
  4. Gjødsles en gang pr. mnd.

Hvordan få pengetre til å blomstre?

Pengetre kan blomstre. Planten må nok være en del år gammel før dette skjer, og den bør en litt kjøligere hvileperiode på vinteren. Den trenger enda mindre vann når den står kjølig. Planten tåler godt å klippes ned, og er mange steder populær som bonsaitre.

Hvordan ta vare på potteplanter?

Du trenger ikke å ha «grønne fingre» for å få frodige planter. Med litt gjødsel i vekstperioden og en dusj en gang i mellom vil plantene klare seg godt i stuen. Den største faren er kanskje at vi vanner for mye og at plantene derfor blir stående med røttene i vann. Husk derfor å helle av overflødig vann etter vanning.

Leave a Comment