Hvordan Plante Silkepeon?

Fakta og tips om silkepeonen (den vanligste peonen):
  1. Trives best i sol, kan også godt stå i halvskygge, da vokser den bare litt saktere og blomstrer litt mindre (men lengre).
  2. Trives best i lett fuktig jord.
  3. plantes grunt, plantes den dypt nekter den å blomstre, 3 cm jord over rot er passe.

Kan man plante pioner i potte?

Plante pioner

– Når du skal plante ut en ny pion, kan du godt sette den i jorda med potten på til den er ferdig å blomstre. Da får den utviklet røttene sine, men har likevel beskyttelse av potten. Da får du også tenkt gjennom om det var riktig plassering, legger eksperten til.

Skal pioner klippes ned om høsten?

Når blomstringstiden er over, skal stilker med visne blomsterhoder klippes vekk. Plantene vil fortsette å gi pent og frodig bladverk resten av vekstsesongen. Når høsten kommer og temperaturene faller, vil bladene bli gule, og etter den første frosten vil de visne. Da kutter du ned resten av bladene og rensker bedet.

Hvordan Plante Silkepeon? – Related Questions

Skal peoner ha kalk?

Normalt sett trenger ikke peoner så mye gjødsel. Et lite dryss av kalk og kugjødselkompost med noen års mellomrom er nok, og da etter blomstring. Noen strør også på litt beinmel, du kan også strø på aske for å skape skikkelig basisk jord. Hvis du gjødsler for mye, gjør du samtidig peonen mer sårbar for soppangrep.

Skal lavendel ha kalk?

Forbered siden et sted for lavendelen din som er veldrenert og gjerne litt sandholdig. Du kan med fordel også kalke opp plassen litt før du planter.

Hvilke planter liker ikke kalk?

Planter som ikke liker kalk: blåbær, lyng, rododendron inkludert azalea, magnolia, spir, hortensia, klatrehortensia, syrinhortensia, pieris, einer, gran, furu og bregner.

Hvordan få peoner til å trives?

Peoner er en av de vakreste staudene du kan plante i hagen. På et solrikt sted vil den blomstre stadig mer praktfullt, år etter år. Pioner trenger god, næringsrik jord, og masse sol, hvis ikke sturer de og nekter å blomstre. Ofte misforstås Pioner fordi de ikke blomstrer med det første, men vær tålmodig.

Hvor lenge varer peoner?

De fleste artene og sortene klarer seg både i kjølige innlandsstrøk og i Nord-Norge og de kan leve lenge: 50-100 år er ingen uvanlig alder for en peonplante som får riktig stell. Planter du en peon, får du deg altså en blomstervenn for livet!

Er peoner flerårige?

Peon– eller pionslekten består av 35 ulike arter av busker og flerårige urter. Mange av arten dyrkes som stauder; de vanligste er: Bondepeon, en meter høy hageplante med lange tradisjoner i Norge. Silkepeon, har rødfargede blader og hvite eller lyserøde blomster.

Skal peoner ha mye vann?

Ligger peonene uten vann kan luften tette igjen poregangene, som igjen fører til at de mister litt av den gode sugeevnen. Du bør også dobbeltsjekke at vasen er helt ren. Hvis du ikke har vasket vasen ordentlig etter forrige blomsterbukett, kan nemlig bakterier tette igjen porene i stilken.

Hvordan vet man at planten har fått for mye vann?

Hvis bladene på planten din blir gule, har den høyst sannsynlig fått for mye vann.

Skal peoner stå kaldt?

I likhet med de fleste snittblomster liker også peoner å ha det kaldt om natten. Finner du et kjølig sted til dem når du skal sove, så får de lengre levetid.

Når skal peoner beskjæres?

Den beste tiden å kutte peoner er midten av slutten av høsten. Kutt av hele peonplanten midt på høsten, rundt tidspunktet for den første frosten. Dette er ofte i midten av oktober, rundt den tiden de vakre røde, gule høstløvene faller.

Kan man ta avlegger av peoner?

Re: Kan man ta stikling av Peoner? Staudepioner kan desverre ikke formeres med grønne stiklinger, du må ha med en bit av rota.

Hvordan få peoner til å springe ut?

For å få peonene til å springe ut er det viktig å snitte dem med en ren og skarp blomsterkniv eller tapetkniv. Peoner har veldig store blomsterhoder i forhold til tykkelsen på stilken. Derfor er det en fordel å snitte dem korte, slik at vannet rask trekker seg opp til blomsterknoppen og gir den energi til å springe ut.

Kan man flytte peoner?

Beste tid å flyttePeonen er i september ved inngang til hvor hvileperioden. Plassering i sol/halvskygge. Hvert år kan du gjerne legge på litt ekstra kompost rundt planten.

Når planter man pioner?

Peoner kan plantes året rundt, men det mest fordelaktige for planten er å plante peonene om høsten. I Norge har vi generelt sett de beste forutsetningene i oktober måned, mens slutten av august og begynnelsen av september er de mest egnede tidspunktene i Midt-Norge.

Når på året er det best å dele stauder?

Den beste tiden å dele stauder på er om våren. Forutsetningen er at de er tilstrekkelig store og velutviklede. De kan graves opp av jorden og enkelt deles i tre-fire mindre planter. Se bare til at alle har knopper, skudd og røtter slik at de overelever.

Er peoner spiselige?

– Skal du pynte med peon, bør du bruke kronbladene av klosterpeon som på latin kalles Paeonia officinalis, sier Tonje Bergh. Hun presiserer at man må være helt sikker på at man plukker den riktige arten. Med andre kan man ikke ta hvilken som helst peon fra hagen. Ikke alle er spiselige.

Leave a Comment