Hvordan Plante bergknapp?

Staudene plantes i samme høyde som de hadde i pottene. Jorden trykkes lett til rundt jordklumpen. Etter at du har plantet, vanner du skikkelig ( 20-30 liter pr. m2), og første vekstsesong må du gi plantene vann jevnlig.

Skal man klippe ned stauder?

Staudene bør klippes helt ned når planten har visnet sent på høsten for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Vårblomstrende stauder deles om høsten og høstblomstrende stauder deles på våren.

Er sedum staude?

Sedum er stort sett utbredt over hele den nordlige halvkule og plantene er alle sukkulente stauder med lav vekt og tykke, vannholdige blader. Plantene trives på tørre steder og de setter små krav til jordsmonnet.

Er sedum vintergrønn?

Planten er delvis vintergrønn da de yngste bladene i rosetten overvintrer. Bladstenglene kan bli ganske lange etter hvert, og det er derfor en god ide å klippe ned plantene av og til for å fremme en tettere vekst.

Hvordan Plante bergknapp? – Related Questions

Kan sukkulenter stå ute om vinteren?

Har du sukkulentene ute om sommeren må disse tas inn om vinteren, men tøffe som de er, tåler de å stå ute helt til frosten kommer. Har plantene stått ute hele sesongen kan de til og med tåle noen få kuldegrader. Ildtopp er en blomstrende sukkulent det er lett å lykkes med.

Hvorfor dør mine sukkulenter?

Du lar dem ikke tørke opp mellom vanning

– Så den vanligste feilen man gjør ved stell av sukkulenter er å gi dem for mye vann og eller plassere dem et sted der det er for lite lys. Kombinasjonen av de to er drepen for sukkulenter, sier hun. Sukkulentene skal aldri stå i vann, da råtner de.

Hvordan få røtter på sukkulenter?

Bruk toppen av sukkulenten

La den tørke i 5-7 dager før du planter den i ny jord. Den bruker litt lenger på å tørke, men når den først er tørr vil den sette røtter når den er i jord og får vann. Bruk gjerne sprayflaske her også. Toppen du har klippet av sukkulenten din, kan fint plantes i ny potte.

Skal uteplanter vannes om vinteren?

Står planten kjølig trenger de lite vann. Vann 1-2 ganger i måneden, men pass på at ikke treet blir stående med røttene i vann – det kan gi rotråte og sykdom.

Skal planter vannes nedenfra?

– Det er best å vanne nedenfra, det er det plantene er vant til fra gartneriet. Det betyr at du skal helle vann på skålen og gi planten tid. Det er ikke farlig om det er vann på skålen noen timer, men du må altså huske å slå ut overskuddsvannet.

Hva kan overvintre i potte?

Eksempler på planter som kan plantes i potte på vinterstid er ulike syriner (helst de minste), ulike spirea, lønn (helst de minste), lerk (dvergtyper), klatrehortensia, alpheklemis, magnolia, lyngplanter, skimmia, sølvkrans og prydkål m.

Kan man klippe agapanthus ned?

Slutt å gjødsle mot slutten av august. Etter blomstring kan man klippe bort blomsterstenglene.

Hvordan overvintre agapanthus?

Den er enkel å overvintre. Plasser krukken på et tørt og frostfritt sted, og gi den en skvett vann i ny og ne gjennom vinteren.

Når skal agapanthus deles?

En agapanthus som står i krukke bør deles etter 3 år, mens en som står fritt i bedet etter 4-6 år.

Hvordan få Afrikalilje til å blomstre?

I vekstsesongen trenger afrikaliljen full sol, masse vann og så god drenering at den aldri blir stående i vann mer enn maks 1 time. Den må naturligvis også gjødsles for å næring nok til å blomstre rikt og vakkert i mange uker.

Skal Afrikalilje klippes ned?

I de siste årene har den blitt mer og mer populær som potteplante. Afrikaliljer kan “overvintres” på samme måte som alle andre løker: Etter at den har blomstret ferdig, skal stilken klippes av i toppen så den ikke setter frø. Bladene må få lov å visne ned av seg selv, fordi næringen i dem blir lagret i løken.

Hvordan overvintre afrikansk lilje?

Planten er flerårig og kan overvintre svalt, lyst og frostfritt i temperaturer rundt 5 til 8 °C. Ved temperaturer over 10-12 °C er det ikke sikkert at planten vil blomstre året etter. Om vinteren er det viktig at Afrikas blå lilje tørker ute mellom vanningene.

Hva gjør jeg når amaryllisen er avblomstret?

Ta vare på amaryllis etter blomstring

Knip av blomsten når den har visnet, så bruker ikke løken energi på å danne frø. Etter blomstring kommer de lange bladene frem. Løkene trenger å stå med disse bladene og bruker de for å samle næring til løken igjen, for å kunne klare en ny vekst/blomstring.

Er amaryllis flerårig?

Amaryllis-løker er flerårige og kan blomstre i årevis. Man må gi løken hvile dersom man ønsker at den skal blomstre også neste år.

Leave a Comment