Hvordan overvintre Tåretre?

De kan enten overvintres mørkt eller under kunstig lys. Uansett skal de stå kjølig, 5-7 grader. Har du dem i mørket skal de ribbes for blader. Grav dem litt ned i løs torvjord og la dem få vann et par ganger i løpet av vinteren.

Skal fuksia klippes ned?

Det er fint å klippe ned planten når du setter den inn for vinteren. Jeg pleier å klippe ganske hardt tilbake, det blir ny forgreining fra der du skjærer. Så jo lenger ned du skjærer, jo mere buskete blir planten neste år.

Hvordan lykkes med fuchsia?

Dagslys og lampelys er ikke nødvendigvis nok, bruk spesiallys for planter. En voksende fuchsia skal ha godt lys minst 10-12 timer om dagen og nå kan du vann rikelig. Gjerne dusje planten også, den liker det. Nå kan du knipe bort skudd som kommer på «feil» sted.

Hvordan overvintre Tåretre? – Related Questions

Når kan jeg sette ut fuksia?

Etter vinterdvalen begynner jeg vekking av fuchsia mot slutten av februar. Ved å sette dem i gang nå får de tid til å utvikle røttene slik at de får god vekst når dagene blir lysere og sola begynner å få bedre tak. Det er ikke mye som tyder på hvilken fantastiske blomstringen denne planten gir hvert år.

Hvordan redde en plante?

Hvis planten dør selv om du sørger for riktig vanning og lysforhold, kan det skyldes flere ting. Alt fra sykdommer og skadedyr til støv og tørr luft.

Her er fem enkle tips til å få frodige planter:

 1. Fjern visne blader.
 2. Hold planten ren.
 3. Forhindre skadedyr.
 4. Tilfør fukt.
 5. Gjødsle.

Hvordan lykkes med potteplanter?

Generelt er urter litt sarte vekster, som trenger jevn tilgang på vann. Derfor er grow-in selvvanningspotte helt optimalt for urter. Potten sørger for at urtene får jevn tilførsel av vann. Et annet alternativ er å ta med seg krydderurtene ut på terrassen og plante de sammen i en stor potte.

Hvordan ta stikling fra?

Da gjør du slik:
 1. Kutt av en av plantens grener og fjern de nederste bladene.
 2. Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann.
 3. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys.
 4. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter.
 5. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Hvordan stamme opp en fuksia?

Det er ikke vanskelig å stamme opp sine egne Fuchsia. Man begynner med ett kraftig, rett skudd, enten en ferdig kjøpt stikling, som ikke er toppet, eller ett skudd man tar fra egen plante og lager stikling av. Jeg pleier å sette 4-5 slike skudd i ei potte, merke med sortsnavn og håpe på det beste.

LES OGSÅ  Hva kjøpe til 5 åring?

Hvordan klippe en Forsythia?

Beskjæring av forsythia bør utføres på følgende måte: etter blomstringen (når blomstene har visnet og blitt brune) skal de greinene som planten har blomstret på skjæres ned til noen få centimeter over bakken. De nye skuddene – som forsythia ‘Spectabilis’ vil bære blomster på året etter – dukker allerede opp.

Hvordan ta frø av fuchsia?

Gi bærene en klem gjennom posen – hvis de føler seg myke og klemme mellom fingrene dine, er de klare til å plukke. Skjær dem åpne med en kniv og øs ut de små frøene. Gjør ditt beste for å skille dem fra bærets kjøtt, og legg dem ut på et papirhåndkle. La dem tørke over natten før de plantes.

Hvordan stelle Forsythia?

Forsythia trenger sol for å blomstre, så gi den en solrik plassering i hagen, gjerne sammen med andre blomstrende busker. Gullbusk vil ha veldrenert og god jord.

Skal visne blomster klippes af syriner?

Det beste tidspunkt for å beskjære syrinene, er like etter at blomstrene er avblomstret. Neste sesongs skudd kommer nesten med en gang. Hvis du utsetter beskjæringen for lenge, kan det bety at du blir nødt til å skjære bort mange kommende blomster.

Hvordan ta avlegger av fuksia?

Slik tar du stiklinger:
 1. Knip eller klipp av en liten gren.
 2. Klipp kvisten din ned, slik at den har tre bladpar.
 3. Sett i et glass med vann, eller god og fuktig jord.
 4. Når røttene er noen centimeter lange, kan du sette planten i en potte med jord.

Skal man klippe syrin?

Beskjære syrin

Trenger planten en foryngelsesbeskjæring kan du klippe 1/3 av planten helt ned hvert år over en treårsperiode. Dette er mindre stressende for planten enn hvis du skjærer ned hele busken. Johan Strand forteller at det er lurt å vente med beskjæring til syrinen er utvokst.

LES OGSÅ  Hva er en bio klipper?

Skal syrin hortensia klippes?

Det er ikke nødvendig å beskjære syrinhortensia, så om du velger å gjøre dette er helt opp til deg. Ofte kan det være aktuelt å klippe bort greiner som er skadet av snøen, men ellers klarer syrinhortensiaen seg selv.

Hvordan få syrin til å blomstre?

For at syrinbusken din skal overvintre – og for at du skal være sikker på at den skal blomstre – må du derfor sørge for at vokseplassen blir tidlig varm, at den er åpen og ikke minst: solrik. Syrin har et stort og tett rotsystem. Den tåler tørke svært godt.

Når skal man klippe Syrinhortensia?

Når våren banker på døren, kan du klippe ned blomstene fra i fjor og glede deg til nye blomster på sensommeren. Syrinhortensia kan beholde kronbladene gjennom vinteren, noe som gjør busken til et dekorativ element i hagen året rundt.

Hvordan få hortensia til å blomstre igjen?

Hortensiaen skal plantes ut før frosten kommer til vinteren for å blomster til neste år. Du bør bruke spesiell hortensia– eller rododendronjord, gjerne blandet med litt torv. Plasser hortensiaen på et sted med godt lys og halvskygge, og sørg for å unngå steder med for høy varme eller direkte sollys.

Leave a Comment