Hvordan overvintre lykkekløver?

Vinterstell. Jeg slutter å vanne i oktober, og plasserer krukka tørt og kjølig. Gjennom vinteren står den uten stell på ca 10 grader. Eneste stellet jeg gir er å fjerne de tørre bladene når de har visnet, det er som regel etter en måneds tid etter at jeg har tatt dem inn.

Kan Oxalis overvintre ute?

Vi har tidligere gjort noen forsøk på å overvintre forskjellige fargerike oxalis ute i hagen, men det har gått dårlig. Etter hva vi har lest er oxalis en knollvekst, slik at du må ta opp knollene og la dem ligge frostfritt hele vinteren. Alternativt kan du sette hele potta i kjelleren, og bare la det tørke ut.

Er Oxalis flerårig?

Gjøkesyrefamilien (Oxalidaceae). Gjøkesyre er en flerårig, 5-10 cm høy urt som ofte vokser i store mengder der planten trives. Plantene har tynne, krypende, skjellete og ofte greinete jordstengler. Både bladene og blomstene vokser rett opp fra jordstengelen.

Hvordan overvintre lykkekløver? – Related Questions

Hvordan plante lykkekløver?

Mørke planter skaper kontrast

Oxalis, også kjent som Lykkekløver, holder seg godt både inne og ute. Bladene kan imidlertid folde seg sammen om den ikke får nok lys. Et godt tips mot slutten av sesongen er å sette den ned i kjelleren. La den visne ned, så kommer den opp igjen til neste år.

Hvordan formere Oxalis?

Når det er tid for å plante om Oxalis triangularis er det litt av en jobb. De har en jordstengel som kalles rhizom som fyller potta helt etter et par år. Det er ikke store biten du trenger til en ny plante, og de kan med fordel brytes opp i smått. Vips har du nye planter, og ofte mer enn du kan rå med!

Hva vil det si at en plante er flerårig?

Flerårige planter er planter som lever over flere vegetasjonsperioder og som oftest blomstrer flere ganger. Flerårige planter står i motsetning til for eksempel ettårige planter og toårige planter.

Er krokus flerårig?

Krokus trives egentlig best ute. Løken er flerårig, og sprer seg lett med sideløker. De grønne bladene må få stå i fred til de visner av seg selv, om de skal blomstre på nytt neste år. Krokus er en av de tidligste og mest hardføre løkblomstene.

Kommer ildtopp igjen?

Hvis ildtopp plantes ut får den nok lys til å danne nye blomsterknopper og kan da blomstre til langt utover høsten. Varianter med enkle blomster er best egnet til utplanting. Ildtopp egner seg svært godt til å plante utendørs om sommeren.

Når dele Oxalis?

Det er helt normalt at Oxalis i potter går i dvale nå og da. Planten ser død ut, men den vil spire fra knollene. Mens den er i dvale, trenger den ikke vann. Dette er den beste tiden å dele plantene på.

Hvor trives kløver?

Kløveren trenger rikelig med vann gjennom hele sommeren. Kløveren trives best i fuktig, noe næringsfattig og lett basisk jordbunn.

Er Oxalis giftig?

I store mengder er syren giftig, men et moderat konsum går helt fint – forutsatt at man ikke har nyreproblemer. En frisk dessert ved sensommer/tidlig høst er oxalissorbet med solbærkompott. Men oxalis passer til mye. – Det er en takknemlig urt å løfte retter med, og få inn syre i fast form.

Kan man spise Oxalis?

Bladene kan spises, og har en syrlig, lett sitronaktig smak.

Er lupiner forbudt?

De nye reglene, som trer i kraft 1. januar neste år, forbyr en rekke av de mest skadelige fremmede plantene som vokser i Norge. Planter som lupin, rynkerose, kanadagullris og gullregn vil ikke lenger bli solgt i hagesentrene, og det vil heller ikke lenger være lov å plante ut disse i hager, parker og andre områder.

Hvor giftig er lupiner?

Lupin-arter

Når barn har smakt på norske hagelupiner er dette vanligvis ufarlig, og inntak av inntil 5 belger kan ses an hjemme. Hele planten inneholder små mengder giftstoff, men det er forholdsvis mer gift i frøene enn i øvrige plantedeler.

Hvordan få Coleus rosa?

Og dronningen av Coleus er kanskje Coleus China Rose. Denne fargesterke rosa varianten som kan være litt vanskelig å tak i. Den eneste måten å den til å formere seg på er ved å ta stiklinger.

Kan coleus overvintre?

Coleus ute og inne

I en krukke på terrassen blir den praktfulle planten ekstra dekorativ; gjerne i kombinasjon med skjønne sommerblomster. Bare pass på at du ikke planter den ut før frosten har sagt takk for seg. Coleus tåler ikke kulde; vinter og tidlig vår må tilbringes i vinduskarmen eller på stuebordet.

Er Praktspragle flerårig?

Dekorativ bladplante som trives i sol til halvskygge. Planten er flerårig, men kan kun overvintre ved frostfri plassering.

Hvor ofte klippe coleus?

Blomster skal knipes av med én gang, hvis ikke mister bladene farge. Om du med jevne mellomrom friserer planten ved å klippe den, kan du få en coleus med en mer buskete og frodig form.

Hvordan ta avlegger av Spragle?

Bare klipp av en stilk eller to og sett dem i små vaser med vann i kort tid etter, til de får røtter. Så kan du plante dem rett i jorda. Du trenger ikke bekymre deg for at den opprinnelige planten tar skade. Å ta stiklinger fremmer faktisk veksten og gjør den mer robust og sterk.

Leave a Comment